Acte la final de leasing

Ce urmeaza? Care sunt mai exact pasii pe care trebuie sa ii parcurg? Ce acte trebuie sa inchei? Pe la ce institutii trebuie sa merg?
As vrea sa ma lamuriti si pe mine, si sper sa fie un topic folositor si pentru cei care ulterior vor face aceeasi miscare ca mine, ori anticipat ori la termen.
Pana acum stiu urmatoarele (o sa le pun si cat de cat intr-o ordine cronologica):
1. am trimis acceptul de plata anticipata a leasingului, compus din 2 foi: una cu o scrisoare de intentie, si una cu o anexa la contractul de leasing, prin care se specifica plata anticipata
2. urmeaza sa primesc o factura de la motoractive, cu toata suma restanta, care va avea rol de act de proprietate - va fi scrisa seria sasiului, descrierea masini, etc.
3. platesc suma
4. primesc ei confirmarea, adica isi vad banii in cont
5. imi emit alta factura de comision de inchidere contract
6. platesc si pe ala, le trimit confirmare, le intra banii in cont
pana aici banuiesc ca astia sunt pasii.
de aici incolo...
radierea masinii - cine o face, ce presupune din partea mea?
hartia aia de la agentia fiscala ca nu are datorii - banuiesc ca e treaba lor, deoarece ei sunt vanzatorii
inregistrarea masinii - banuiesc ca va trebui sa o fac eu; ce inseamna? agentie fiscala, rar, politie... ?
modificarile pe talon si cartea de identitate a vehiculului - ziceau sa trimit actele la bucuresti la firma de leasing, dar se pare ca o pot face si in constanta, fara sa mai stau fara masina 3 saptamani... si au spus ca mai imi trimit niste acte, la ce s-or referi?
ce se intampla la rar? iar imi face itp-ul? ca de abia l-am facut acum o luna, iar o tureaza de o innebuneste sa imi crape mie turbina in drum spre casa?
ca idee, am de gand sa apelez la o firma de intermedieri auto, nu am timp deloc sa alerg dupa acte. o sa merg doar acolo unde nu se poate fara mine, cum ar fi la rar, dar as vrea sa stiu pasii de pe acum, sa nu fiu invartit de astia de la leasing prea usor.
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
-
martini - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: