$1 scrie:$2ai sa facem si avatarele mai mici

chiar am vazut ca aveai un avatar foarte mare (210 pixels latime)
ai exagerat un pic acum
si Mihai L are cateodata o fraza in pinguinu ala de imi umple juma de ecran
Limita pe upload de avatare e 80PX latime; eu am 120PX ca sa arate bine. Maximum admis cat sa nu strice aspectul coloanelor de pe forum (bunul-simt) e de 150PX (ca a lui zanga de exemplu, care nu largeste coloana). Va puteti pune avatar de 150PX fara sa deranjati latimea coloanelor (testat pe skinul getaway; cred ca variaza de la skin la skin).
Va voi prezenta un mic tutorial cum va puteti puteti pune un avatar pe care l-ati vazut pe un site, dar este prea mare:
1. Salvati poza respectiva pe computer (Save Picture as...).
2. Dimensionati-o la maximum 150PX latime (bunul-simt!), cu diverse programe. (mai intai incercati sa taiati ce nu va trebuie; dimensionare in paint : cu Ctrl+E observati dimensiunea pozei in pixels, iar cu Ctrl+W o redimensionati, dar in procente fata de dimensiunea initiala (valoarea in procente se obtine prin raportul 15000/latime_actuala (regula de trei simpa); introduceti rezultatul atat la vertical cat si la horizontal) ; EXEMPLU : daca poza are 2048x1536 pixels si vreti ca latimea sa aiba maximum 150, valoarea la care trebuie dimensionata va fi egala cu 15000/2048 = 7,32 >= 7; poza initiala redimensionata cu 7% vertical si 7% orizontal va avea 144x108 pixels) ; recomand orice altceva decat paint, dar daca nu aveti altceva il puteti folosi cu o singura atentionare : NU salvati ca gif)
3. Compuneti un mesaj privat; la utilizator puneti nickul vostru, la subiect/mesaj puneti orice (ex:background)
4. La attachment, introduceti poza salvata si redimensionata de pe calculator. Click pe "Add Attachment".
5. Dupa ce apare in lista de attachment-uri, salvati url-ul (deshideti poza in alta fereastra, selectati adresa si dati copy (Ctrl+C)sau dati click drept pe nume -> copy link location; in exemplul acesta este "http://clubford.ro/files/rally_aer_big_117.gif"); este important sa copiati url-ul acum, e mai sigur decat sa preluati linkul dupa ce l-ati trimis (nu e cazul, dar pot interveni thumbnailuri sau coduri gen download.php?=12354237)
6. Click pe Trimite.
7. Intrati la sectiunea Profil, la campul "Legătura spre un alt site ce conţine imagini asociate (Introduceţi URL-ul locului unde este imaginea asociată pentru a face o legătură la ea.)" introduceti url-ul pozei trimise (paste; Ctrl+V) (ex: "http://clubford.ro/files/rally_aer_big_117.gif"). Click pe Trimite. Click din nou pe Profil sa vedeti daca a mers.
8. Intrati la sectiunea Mesaje Private si cititi mesajul , pentru a nu aparea ca mesaj nou. Nu il stergeti.
Voila, aveti avatarul dorit, pe serverul ClubFord, fara sa deranjati coloanele forumului.
Sau se poate pune limita de upload a avatarurilor la 150px latime, chiar si 10.000 de astfel de avataruri nu au cum sa depaseasca 80.000.000 bytes, adica aproximativ 80MB.