Discutii libere/forum

despre Windows 7 !!! pareri, pro / contra

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: despre Windows 7 !!! pareri, pro / contra

Mesajde Cornel001 » 11 Iul 2009, 15:20

Ai aflat (scos din context) ce ai vrut tu sa afli. De ce nu ti-l instalezi pe o VM ca sa vezi cu ochii tai ?
http://social.technet.microsoft.com/For ... d9ccb92ab4
Si continuarile :
http://social.technet.microsoft.com/For ... al/threads
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde adyamg » 11 Iul 2009, 15:44

Moi?
Nu am scos nimic din context ... DanielArdelian2 cauta niste motive care sa il determine sa treaca pe 7 ..si eu asta am incercat sa arat in linkurile alea. Nu am nevoie de o masina viruala sa testez 7-le l-am avut instalat si mi-a facut o impresie buna, insa cred ca multe din retinerile de aici de pe forum sau cauzate de un fenomen comun ce se petrece la lansarea unui nou produs(chiar si auto) ... reticenta ... si in multe cazuri acelor ce nu au incercat produsul cu mana lor sa zic asa.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde Cornel001 » 11 Iul 2009, 15:49

Lui ma adresam. Am crezut ca e clar, pentru ca mai sus el folosea verbul "a afla".
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde adyamg » 11 Iul 2009, 16:46

Scuze ..am crezut ca mie.
adyamg
1nsane Member

Mesajde isotech_ro » 14 Iul 2009, 08:36

dupa o saptamina de teste, pot sa formulez o serie de concluzii personale despre noul windows 7 - build 7264 – x86 ... intre timp, a aparut, si build 7600 care, se pare, nu este inca versiunea RTM .... asadar:

masina de test>
-AMD Phenom Quad 9550 / 2.2GHz
-4G RAM / DDR2
-2 x HDD WD (testat si in mod RAID si in mod stand alone)
-video nvidia geforce 9800gt / 1G RAM (driver 186.18_desktop_win7_winvista_32bit_english_whql) -> 2display (Acer V243W HDTV & HDTV 42' plasma Sangyo controler)
-creative XFi Titanium PCI express (driver XFXA_PCDRV_LB_1_04_0090)
-winfast DTV 2000H analog/digital (driver built-in win7)

pachete software instalate pentru test>
-norton internet security 2010 beta
-ms office 2007
-ms office 2010
-corel x4
-autodesk architectural destop 2010, incl autocad 2010
-shark 007 codecs for win7
-bs player
-win amp

Constatari personale:
1. sistem de operare foarte stabil si rapid in executie cu aplicatiile native Microsoft
2. aplicatiile non-microsoft au acelasi timp de incarcare ca si sub xp/vista
3. registry in continuare partial blocat, astfel incit o serie de aplicatii sau drivere nu pot fi folosite la intreaga capacitate (exemplu placa de sunet XFi titanium este folosita la doar 10% din capabilitatile ei, iar o serie de functii nu pot fi folosite. spre exemplu bass redirection NU functioneaza cu toate aplicatiile multimedia si in special la fisierele audio – mp3, ogg, ce mai spun de dts sau dts 5.1) – problema vine de la kernel vista/win7 si de la renuntarea la HAL (hardware abstraction layer) si trecerea la OpenAL, cat si de la blocarea unor sectiuni din registry, ce nu pot fi accesati de drivere si codecuri
4. tot pe partea de multimedia, Windows Media Center a devenit mult mai permisiv cu tunerele TV si functioneaza foarte bine
5. grad foarte bun de detectie plug&play, insa sunt inca device-uri care nu sunt “vazute” in mod corect (exemplu o banala imprimanta hp laserjet 1020)
6. performanta sistemului creste in mod spectaculos daca se folosesc HDD in matrice RAID
7. control panel simplificat, pentru a ajunge la setari avansate este destul de anevoios pentru un utilizator mediu
8. un mare plus este foarte buna izolare a proceselor si descarcarea buna de aplicatiile care sunt inchise
9. impartirea proceselor pe nucleele (core) procesorului este imbunatatita, relativ la versiunile anterioare
10. integrare foarta buna in retele cu domain, si in special cele microsoft, insa pentru retelele simple modul de acces a ramas in continuare greoi
11. din punctual meu de vedere win 7 este OK pentru aplicatii business, insa pe partea de multimedia schioapata inca serios

LE ramin la parerea ca partea de discutii comparative windows / linux, ce a fost eliminate, nu era chiar off-topic
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde Cornel001 » 18 Iul 2009, 17:14

$1 scrie:$2. performanta sistemului creste in mod spectaculos daca se folosesc HDD in matrice RAID

Creste in ce conditii de lucru ? Adica stau si ma intreb daca pentru un utilizator obisnuit (eu) merita sa se complice cu raid (care vine si cu anumite dezavantaje).
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Mihai L » 18 Iul 2009, 22:31

Este vorba de RAID 0...
Daca faci editari video ar putea fi OK (practic informatia este scrisa pe doua hdd-uri simultan - ca si cum ai scrie pe o foaie de hartie cu doua pixuri simultan, o umpli mai repede). Nu ai redundanta, e adevarat, dar nu conteaza in acest caz.
Te ajuta la chestii de acelasi gen: cantitate mare de informatie unde este important timpul de scriere/citire, dar sa nu te bazezi pe redundanta (practic daca a cazut un harddisk ti-a crapat toata jucaria).
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde adyamg » 18 Iul 2009, 22:43

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2. performanta sistemului creste in mod spectaculos daca se folosesc HDD in matrice RAID

Creste in ce conditii de lucru ? Adica stau si ma intreb daca pentru un utilizator obisnuit (eu) merita sa se complice cu raid (care vine si cu anumite dezavantaje).

Am incercat si eu striping o vreme ...eram tare curios cum se comporta ... Pe XP cresterile de performanta sunt marginale in aplicatiile uzuale.
Parerea mea e ca ... no way RAID0 pe un computer ce este folosit pentru aplicatii uzuale.
adyamg
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 18 Iul 2009, 22:54

Da, evident ca era vb de raid 0.
documentandu-ma pe net am aflat ca pt o utilizare uzuala, cresterea de performanta nu e cine stie ce. Insa astea erau informatii mei vechi, cand inca era xp-ul la putere, cum s-a scris si mai sus
Insa, aveam asa o impresie, ca vista si apoi win 7, au invatat sa-l foloseasca mai eficient, asa cum am inteles ca ar fi cazul si pt procesoare multinucleu.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde adyamg » 19 Iul 2009, 09:41

Eu am indoieli serioase ca in Windows 7 RAID0 va fii mai performant sau mai rapid.
Intr-o matrice raid ... cea mai mare pondere in cresterea de performanta o are hardware-ul ... controleru RAID si HDD-urile.
WD erau bune la captolul asta ... iar un controller adevarat este f scump.
Ce avem noi majoritatea implementat in placile noatre de baza puncteaza mai mult la capitoul dotari decat la capitolul componente hardware care sa aduca un spor tangibil de performanta.
adyamg
1nsane Member

Mesajde cristian.bisca » 20 Iul 2009, 10:27

Cam asta ar fi cu buildurile din cate am inteles eu:

7600.16384 Pre-final
7600.16385 RTM final
7600.16386 Comercial

Ieri am instalat 16385 si merge"fulger" :) ... Oricum aveam si inainte instalat pe diverse calculatoare versiuni beta sau rc, si din cate mi-am dat seama pana acum e un vista cu viteza de xp sau mai buna.

Eu folosesc vista de 2 ani si nu m-am plans pana acum. Am fost si sunt de parere ca este o imbunatatire fata de xp atat pe partea evidenta de grafica, cat si ca structura si functionalitati. Luate la maruntisuri diferentele se vad si xp-ul isi arata ridurile :)

La 7 se vede clar ca au lucrat mult la vista pentru a-l imbunatatii. Au furat si ceva idei de pe la apple si au reusit sa scoata un sistem destul de ok, functional, rapid si placut. Inteleg ca sunt multi care totusi prefera xp-ul ... era la fel pe vremea xp-ului cand multi inca ramaneau la 98SE pentru ca mergea. Mai dati-i cativa ani si lumea o sa uite de xp for sure. E vechi, nu se mai asigura suportul (which is kind of important) si in ceva timp nici aplicatii nu o sa se mai scrie pentru el. Cum e si normal de altfel. Asa ca cei care spun ca inca xp-ul e mai bun, cred ca o spun din nostalgie si din dorinta de a amana inca putin upgrade-ul hardware care se cere pentru un SO de noua generatie...

ps. toate astea venint de la un fan linux/osx :D
Ford Focus III Titanium 1.6 150Cp Ecoboost
cristian.bisca
Member

Maşina: ford focus III Titanium 1.6 150cp ecoboost lunar sky

Mesajde Cornel001 » 20 Iul 2009, 12:52

Care credeti ca ar trebui sa fie un pret corect pt romania (cu tot cu tva), pt sa zicem... home premium ?
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde BogdanFSB » 20 Iul 2009, 13:01

100 euro...asta daca vor sa mai scape de piraterie...dar cred ca suma reala va fi dubla
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde adicristea » 20 Iul 2009, 13:25

100 euro e mult de tot! Din pacate asta e situatia. Ganditi-va ca 100euro inseamna aproape salariul minim pe economie, lucru care nu se intampla in vest. Problema e ca pe principiul asta ar trebui ca masinile sa fie cu 3-4 mii de euro mai ieftine, apartamentele cu 30-40 de mii etc. Nu merge asa economia de piata :).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Cornel001 » 20 Iul 2009, 14:31

Mda, si eu ma gandeam la ceva gen 100 euro, inclusiv pe aceleasi considerente. Insa gandeste-te ca fata de masini/apartamente, La OS ai un procentaj muuult mai mare de cost fix. Dar deocamdata se aude ca va fi 150 (oferta speciala pana la sfarsitul anului, sac). Si uite asa or sa se planga in continuare de piraterie etc. Home basic cica va fi totusi pe la jumate.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde adyamg » 20 Iul 2009, 15:21

Si eu zic ca o vers de 7 pe care sa si doresti sa o cumperi va costa 120-150 de coco. Iar un ultimate pe care sa il doresti cu adevarat va costa intratat incat sa te faca sa recurgi la piraterie fara nici cea mai mica remuscare
adyamg
1nsane Member

Mesajde cristian.bisca » 20 Iul 2009, 15:59

100 euro e xp-ul pe-acolo pe unde il mai gasesti, so ... come on :)
cristian.bisca
Member

Mesajde shofe » 20 Iul 2009, 22:03

În Franţa şi Germania, de exemplu, versiunea Home Premium costă la precomandă 50 de euro, în timp ce varianta Professional costă 110 euro.Si mie mi-se pare Windows 7 destul de ok,dar pana nu o sa-mi fac un upgrade hardware raman la Win XP.

mai multe informatii:http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/dosare-3998600/windows-7-3470287/windows-7-se-vinde-ca-painea-calda-in-europa-4645892/
shofe
Ford Freak

Maşina: Ford Focus Tournier 2001 1,8 TDDI

Mesajde Mihai L » 21 Iul 2009, 00:01

$1 scrie:$2are credeti ca ar trebui sa fie un pret corect pt romania (cu tot cu tva), pt sa zicem... home premium ?

Imi aduce aminte de bancul cu evreul si palariile: Daca e gratis, atunci vreau doua!
Tot asa si la noi, nu conteaza cat de mic va fi pretul... =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde adyamg » 21 Iul 2009, 18:15

adyamg
1nsane Member

Mesajde adyamg » 30 Iul 2009, 19:14

Am pus iar septele ... de mers merge bine.
L-am pus pentru ca am gasit niste drivere creative ce promiteau mult ... insa din pacate tot lipseste EAX :(( ... e incredibila diferenta sunetului fara porcaria asta.
adyamg
1nsane Member

Mesajde cristian.bisca » 31 Iul 2009, 14:01

get a Xonar :P
cristian.bisca
Member

Mesajde adyamg » 31 Iul 2009, 23:54

I could also get a X-FI
adyamg
1nsane Member

Mesajde razvaldinho » 01 Aug 2009, 08:08

$1 scrie:$2et a Xonar :P

Daaaa :D . Am un Xonar D2/PM si cam are probleme cu driverele in Windows 7. Toate driverele incercate imi blocau majoritatea aplicatiilor, doar din safe mode se mai putea reprara. Am incercat ultima versiune pt vista si pe cele beta pt Win7. Pana la urma am apelat la cele cu care venea placa, cam vechi dar isi fac treaba #:-S

In rest e un sistem de operare rapid, stabil...sunt multumit :D
You're always gonna have problems lifting a body in one piece. Apparently the best thing to do is cut up a corpse into six pieces and pile it all together. Then I hear the best thing to do is feed them to pigs <):)
razvaldinho
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2
VIN: Feteasca_Neagraaa

Mesajde adyamg » 01 Aug 2009, 11:03

Eu am un Audigy 2 pe care l-am iubit pur si simplu insa gaozarii de la Creative vor sa ma faca sa cumpar un XFI odata cu Vista si 7 :(
Xonar nu am folosit dar daca zici ca si la alea sunt ceva probleme cu driverele ...e clar ...si Asus vrea sa ne faca sa luam un model mai nou odata cu 7
adyamg
1nsane Member

Mesajde cristian.bisca » 01 Aug 2009, 20:20

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2et a Xonar :P

Daaaa :D . Am un Xonar D2/PM si cam are probleme cu driverele in Windows 7. Toate driverele incercate imi blocau majoritatea aplicatiilor, doar din safe mode se mai putea reprara. Am incercat ultima versiune pt vista si pe cele beta pt Win7. Pana la urma am apelat la cele cu care venea placa, cam vechi dar isi fac treaba #:-S

In rest e un sistem de operare rapid, stabil...sunt multumit :D

Vezi ca e o smecherie cu 7. Trebuie sa instalezi ultimul driver (care e acelasi cu cel de vista ... cel beta nu stiu cat), si in plus, foarte important, instalezi ultimul patch pentru vista, e un fisier cmaux.exe care il rulezi, restartezi si voila ... totul merge perfect :). Am avut si eu aceeasi problema pana m-am prins de solutie. Se pare ca au uitat sa puna patch-ul pentru 7. Oricum, de atunci merge perfect si calitatea xonarului e peste x-fi-uri.
cristian.bisca
Member

Mesajde bogd_an » 12 Aug 2009, 15:47

E ok, l-am folosit cam 3 saptamani - o luna. A gasit foarte repede driverele, doar pt tv-tuner Aver Media nu mi-a gasit nimic, dar nu a fost problema! Camera foto/video, imprimanta, si alte dracii mici au mers. Am observat ca la multe aplicatii mergea driverul destinat Vista pe 7! Dovada ca este aceeasi structura doar cu (multe-sper) imbunatatiri! L-am scos pt ca aveam niste bug-uri de la tentativele esuate de activare... Asta e culmea Windows-ului... e moka (luat de pe site-ul lor, cu tot cu cd-key) si nu merge sa il activezi, bug in registrii!! :( Acum sunt pe XP, dar nici de el nu mai sunt multumit... astept sa vad ce se mai misca si poate o sa fac miscarea neasteptata... sa cumpar 7! Am vazut pe microsoft.com ca e o promotie, cumperi Vista, primesti 7! Evident, la acelasi pret!
Imagine

///\\\ Love It! ///\\\
bogd_an
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta 2007 Tdci 1.4 // 68cp

Mesajde Fordilicious » 12 Aug 2009, 15:54

N-am inteles niciodata carei faza cu versiunile x64 sau x86 ? Parca e ceva legati de bitii procesorului, sau ceva de genu asta...

Daca am un Intel Core 2 Duo, care se potriveste ?
Fordilicious
Gold Member

Maşina: Ford Focus - 1.6 REVOboost +220cp (in lucru)

Mesajde Cornel001 » 12 Aug 2009, 16:07

Oricare. x64 are avantaj ca nu e limitat la 3 GB ram si cred ca si stabilitate mai buna. E vazut ca fiind viitorul. in schimb e ceva mai sensibil la compatibilitatea cu aplicatiile mai vechi pe 32/16 biti.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Fordilicious » 12 Aug 2009, 16:11

Sa inteleg ca mi-ar trebui varianta x64 din moment ce am 4 GbRam ?
N-am stiut faza asta cand mi-am luat calculatorul, iar XP-ul nu vede mai mult de 3,25 GbRam.
Fordilicious
Gold Member

Maşina: Ford Focus - 1.6 REVOboost +220cp (in lucru)

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum