Călătorii

Starea drumului pe ruta Bucuresti-Cluj Napoca

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Starea drumului pe ruta Bucuresti-Cluj Napoca

Mesajde marcelraducluj » 20 Iul 2009, 13:31

Buna,

As vrea si eu sa va intreb daca stie cineva care a fost de curand pe aceasta ruta (Bucuresti-Cluj, pe Valea Oltului) cum este drumul?
Am citit asa pe net, dar nu gasesc informatii actualizate.

Eu merg de obicei Bucuresti-Pitesti-Rm Valcea- Sibiu-Alba-Cluj.

Daca cineva a trecut prin aceste zone, please sa-mi spuneti si mie cum este starea drumului, daca exista radare multe :))

Merci mult de tot,

O vara fordmidabila,

Radu
marcelraducluj
Incepator

Maşina: Ford Focus Trend, 100 CP, 1,6 16 V
VIN: WF0PXXGCDP8K06314

Re: Starea drumului pe ruta Bucuresti-Cluj Napoca

Mesajde Schnappi » 20 Iul 2009, 16:06

daca ceva nu s-a schimbat din toamna trecuta pot spune ca drumul a fost bunicel.
Cluj-Turda radar fixe multe deci respecta viteza!Asfalt ok.
Turda-Alba radare de obicei in Teius dar pot fi si in Aiud.Asfalt ok
In Alba utilizeaza centura orasului.
Alba-Sebes, scurt, radare poate in lancram.
Sebes-Sibiu, drum placut de condus (cel putin mie imi place) dar atentie mare la "nebunii" ce depasesc neregulamentar-am vazut multe posibile accidente.Radare la Miercurea sibiului si Saliste.Asfalt ok
Sibiu-Ramnicu Valcea (valea oltului) asfalt era aproape ok, nu mai stiu de radare.
RV- Pitesti (dealul negru) foarte faina portiunea asta.Poti "lasa din frau" masina.Asfalt cu mici exceptii ok radare nu mai stiu.
Pitesti-Buc. toata lumea stie minunata noastra autostrada.Radare mobile parca.Asfalt ok.

Avand in vedere ca e aproape un an de cand nu am mai fost.........pot fi schimbate lucrurile.
Daca stie cineva mai bine va rog corectati afirmatiile mele de mai sus.
Schnappi
Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 benzinar;Mondeo Mk4 2.0tdci 140cp 2010 EU5

Mesajde cristian.bisca » 20 Iul 2009, 17:31

Daca nu ma-insel radarele fixe sunt inca interzise, cele de pe turda-cluj sunt acoperite cu pungi negre :). Asa ca mergi linistit. Drumul e bun cam peste tot, fara probleme majore. Poti sa o iei si pe brasov, acum e un drum super intre sibiu si brasov, dar per total e mai lung decat pe valcea desi posibil sa faci acelasi timp. tot pe valcea recomand. mai este si o a treia optiune prin targu-mures - brasov cam aceeasi distanta dar nu stiu de conditii.

oricum recomand sebes - rm valcea
Ford Focus III Titanium 1.6 150Cp Ecoboost
cristian.bisca
Member

Maşina: ford focus III Titanium 1.6 150cp ecoboost lunar sky

Mesajde zaboss » 20 Iul 2009, 17:33

Acum o lună se lucra pe Valea Oltului, deci e de stat la semafoare (maxim 30 de minute). Pe alocuri e asfaltul foarte prost, dar nu sunt porţiuni mari.
De la Sebeş până la Piteşti sunt şi camere (cred că 7 sau 8), din care jumătate pe tronsonul Sibiu-Rm.Vâlcea.
În rest, Sebeş-Bucureşti cum spune mai sus. Overall, drumul este bun.

LE Sunt şi 4-5 radare mobile. În jud Vâlcea este un Logan albastru, fără semne, nu i-am reţinut numărul.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde VIPER » 20 Iul 2009, 17:40

Am fost in Aprilie pe ruta Oradea - Bucuresti prin Cluj - Alba - Sebes etc si drumul e foarte ok. De asemenea pana la Sibiu am fost si de 1 Mai la Intalnirea Nationala. Acum toate camerele fixe sunt dezactivate. Din punctul meu de vedere e un traseu foarte fain!

P.S. nu stiam de lucrarile de pe Valea Oltului, multumim de info ;) Sper sa le termine pana la urmatorul drum.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde Florin21 » 20 Iul 2009, 17:55

Din 3 in 3 saptamani merg la Cluj...
Rm. Valcea - Sibiu, carosabil in general bun, cu exceptia celor doua viaducte de peste Olt, Carligul Mare si Carligul Mic plus inca cateva poduri, se mai lucreaza in cateva locuri asa ca ai de asteptat la semafoare, parca doua, daca mai retin bine, in schimb foarte multe tiruri, aglomerat, multe curbe, nu ai cum sa faci cei 88 de km dintre Valcea si Sibiu in mai putin de 1h si 30 de min. chiar daca parcurgi distanta respectiva si la doua noaptea. Radare, sunt, dar daca ai un detector bun plus un GPS cu locatiile unde sunt amplasate camerele si locurile unde se mai posteaza masinile de la rutiera eu zic ca te descurci. In rest drumul este ok, pe la Turda daca nu ma insel este nasol in cateva locuri... Eu de la Valcea pana la Cluj fac in general 4h in functie de conditiile de trafic... Iar de la Valcea pana la Bucuresti 2h si 30min. maxim... respectand cat de cat regulile de circulatie... Miercuri plec la Cluj si cand ma intorc o sa fiu mai atent la detalii si o sa-ti mai povestesc atunci...
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde zaboss » 20 Iul 2009, 17:57

$1 scrie:$2P.S. nu stiam de lucrarile de pe Valea Oltului, multumim de info ;) Sper sa le termine pana la urmatorul drum.

Din păcate nu se lucra la asfalt (şi chiar era nevoie pe unele porţiuni, în special pe viaducte), ci la pus plasă pe versanţi împotriva alunecărilor. Şi nu e chiar o lună, că a fost pe 2 iulie.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde adicristea » 20 Iul 2009, 18:58

$1 scrie:$2Miercuri plec la Cluj si cand ma intorc o sa fiu mai atent la detalii si o sa-ti mai povestesc atunci...

Si eu, la ce ora? :)

Ce bine a aparut topicul asta, Miercuri la 16:00 plec spre CJ si chiar voiams a intreb daca sa merg pe BV sau pe RM Valcea. Pe BV am mai fost si fac mult, peste 8 ore.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alen » 20 Iul 2009, 20:00

se muta la "Calatorii"
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde adyamg » 20 Iul 2009, 20:06

In general e ok drumul pe traseul asta .... in Sebes se fac destul de des ambuteiaje care s-ar putea ocoli daca ai cunoaste orasul un pic ...
Camere nu mai sunt active dar radare pe drum o sa tot intalnesti
Pe vale se lucra si cand am trecut eu pe acolo .. doar ca nu se lucra efectiv atunci si [rin urmare nu era oprit traficul.
Pana in Sebes e fain traseul ...dupaceea devine anost parca.
Daca nu ai un detector merita totusi sa incerci sa imprumuti unul.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde Florin21 » 20 Iul 2009, 20:30

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Miercuri plec la Cluj si cand ma intorc o sa fiu mai atent la detalii si o sa-ti mai povestesc atunci...

Si eu, la ce ora? :)

Ce bine a aparut topicul asta, Miercuri la 16:00 plec spre CJ si chiar voiams a intreb daca sa merg pe BV sau pe RM Valcea. Pe BV am mai fost si fac mult, peste 8 ore.

Pe la 6 dimineata plec, am "treaba" la spital, la IOCN, si trebuie sa fiu acolo in jur de 11...
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde adicristea » 21 Iul 2009, 07:56

$1 scrie:$2Daca nu ai un detector merita totusi sa incerci sa imprumuti unul.

Am detector, dar nu ma incred in el. Si oricum, nu-mi place sa merg cu viteza in localitati, prefer clasicul "59" :). Pana la urma cred ca plec pe A1 pentru ca mai castig timp, lucrez chiar la iesirea pe A1, ca sa ajung pe DN1 imi ia o ora. Ca sa inteleg, traseul e Pitesti - Valcea - Sebes - Sibiu - Alba - CJ?
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde Schnappi » 21 Iul 2009, 08:06

traseul este
Buc. - Pitesti - Ramnicu Valcea - Sibiu - Sebes - Alba Iulia - CJ
Schnappi
Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 benzinar;Mondeo Mk4 2.0tdci 140cp 2010 EU5

Mesajde marcelraducluj » 21 Iul 2009, 10:30

$1 scrie:$2n general e ok drumul pe traseul asta .... in Sebes se fac destul de des ambuteiaje care s-ar putea ocoli daca ai cunoaste orasul un pic ...
Camere nu mai sunt active dar radare pe drum o sa tot intalnesti
Pe vale se lucra si cand am trecut eu pe acolo .. doar ca nu se lucra efectiv atunci si [rin urmare nu era oprit traficul.
Pana in Sebes e fain traseul ...dupaceea devine anost parca.
Daca nu ai un detector merita totusi sa incerci sa imprumuti unul.

Buna,
Merci de raspuns tuturor. Am detector de radar. Sunt foarte multumit de el. Chiar ma ajuta foarte mult. Din pacate din cat stiu (ca si eu fac acest drum destul de des), drumul dintre RM Valcea si Sibiu se face cam intr-o ora jumate, iar pe Valea Oltului, viaductele sunt intr-o stare proasta, dar regiunea este faina :)).
marcelraducluj
Incepator

Mesajde axelus » 21 Iul 2009, 10:36

ultima data am mers spre cluj prin brasov-sighisoara-tg mures-cluj, foarte bun drumul si destul de liber.
axelus
Gold Member

Maşina: focus 2002, 1,6

Mesajde adicristea » 21 Iul 2009, 10:38

Doar ca e mai lung si, din ce am aflat aseara la intalnirea de noapte, in Sinaia sunt lucrari si astepti la semafoare.
Imagine
adicristea

Mesajde adicristea » 24 Iul 2009, 06:32

Revn cu detalii despre drumul Buc-CJ -> in general, drumul este foarte bun, eu am evitat orasul Alba-Iulia, am mers pe centura, nu era la fel de bun ca restul drumului, dar e circulabil. Asta ca sa fac o comparatie cu Tg. Jiu - Craiova unde e dezastru.
Imagine
adicristea

Mesajde marcelraducluj » 24 Iul 2009, 08:32

Va multumesc tare mult pentru toate informatiile,

O sa plec la noapte pe la ora 3 dimineata tocmai pentru a evita canicula asta ingrozitoare.
Cred ca o sa fie destul de ok, avand in vedere ca pe la ora 5 se va lumina.
marcelraducluj
Incepator

Mesajde Nic_Bv » 25 Iul 2009, 17:21

ATENTIE! O veste buna pentru toti cei ce tranziteaza Brasovul. S-a deschis tronsonul 2 din ocolitoare ce leaga drumul de Sighisoara cu cel de Bucuresti. Prin urmare, este posibil si comod de mers de la Bucuresti spre Cluj ocolind in totalitate Brasovul.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Înapoi la Călătorii