Help/Troubleshooting

Martor parte electrica (motoras portocaliu pe bord)

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Martor parte electrica (motoras portocaliu pe bord)

Mesajde Zapp6226 » 29 Iul 2009, 08:18

Mi s-a aprins ieri martorul pe bord.

N-am idee ce s-a intamplat. Ieri am scos masina din service, am inlocuit toata suspensia spate (arcuri amortizoare) , cureaua de alternator si intinzatorul

Ieri m-am trezit din senin cu martorul ala :|

Da-ti-mi si mie nijte informatii despre ce s-ar putea duce la partea electrica sau de ce s-a intamplat asta

Ce anume cedeaza ??

Astept raspuns cat mai repede.. ca sa stiu ca dupa pauza de la 12 ma duc cu ea iar in service si sa stiu despre ce anume sa intreb.
Zapp6226
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 1.8 130 cp Ghia 2001

Re: Martor parte electrica (motoras portocaliu pe bord)

Mesajde DanielArdelian2 » 29 Iul 2009, 08:29

Acel martor indica orice defectiune la motor, in special cele legate de reducerea emisiilor. Nu este numai pentru partea electrica, pot fi foarte multe cauze. Prin urmare, recomand o diagnoza IDS, sa vedem ce cod DTC are eroarea si dupa aceea putem sa ne dam cu presupusul asupra cauzelor.

Eu banuiesc ca atunci cand ti-au umblat la alternator si curea poate au miscat vreun conector pe la motor...
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Zapp6226 » 29 Iul 2009, 08:58

La asta ma gandeam si eu.. din greseala sa fii scos vreo mufa ceva... oricum ma duc la service si o bag pe tester.. si imi zice calculatorul ce o doare ;))

Spre sa nu fie vreo piesa mai nasoala k am bagat deja 17 milioane in ea :-<

Urmatoarele piese

curea alternator - 100 roni
intinzator curea - 450 roni

arc spate - 2 x 210 = 420 roni
amortizor sachs - 2 x 270 = 540 roni

manopera - 25 roni - curea plus intinzator
- 2 x 80 roni suspensie spate = 160 roni

TOTAL 1695 roni
Zapp6226
Incepator

Mesajde Zapp6226 » 30 Iul 2009, 18:31

Am fost la service si m-am gandit sa pun pe site o problema la care se poate aprinde martorul :

BENZINA PROASTA :-t :-t :-t :-t :-t :-t :-t

Am facut scanarea si tipul mi-a citit eroarea ... era ceva cu nivel scazut de gaze arse din camera de evacuare ------- benzina care o ia in admisie o arde.. o da in evacuare.. apoi o ia iarasi in admisie si o mai arde odata ... asa functioneaza benzinarul la mondeo.

Daca benzina este proasta arderile nu sunt complete deci da peste cap recircularea gazelor arse si motorul da eroarea

In concluzie:

AVETI GRIJA DE UNDE PUNETI BENZINA... eu am pus de la MOL ultima data..... si m-am lecuit

Statii cu benzina buna recomandate de mecanicul de la AUTOMEISTER

Rompetrol - benzina efix - cea mai buna
OMV - benzina carera
Petrom - benzina 95 , 98
Zapp6226
Incepator

Înapoi la Help/Troubleshooting