sunt multe avantaje/dezavantaje de cantarit in alegerea locatiei; principalele la mine acum sunt urmatoarele:
- finantele: aproximativ 5000 ron pentru noi reprezinta o suma foarte mare pe care o strangem in mult timp si cu mari sacrificii; la spital nu ar fi gratis, insa cu un 1000 cred ca scapi. de asemenea, nici medicul nostru daca il chem la clinica privata nu stiu daca mai trebuie sa ii dau ceva personal, sau din suma pe care o dau clinicii isi ia partea. ca asa e posibil sa ajung pe la 7000-8000 si atat chiar nu am de unde da.
- dotarile: in principiu la spital sunt mai bine dotati. aici la cele 2 clinici nu stiu daca au absolut toate aparatele pentru toate situatiile neprevazute, sau macar daca au exact ce e si in spital.
- ceilalti membri ai echipei, mai ales neonatologul: la spital e mereu, pe cand la clinica vine doar la nasterea propriu-zisa si in rest la nevoie, deci nu e in permanenta (de garda).
- curatenia: la spital e sectia de curand renovata, am fost am vazut, e ok. binenteles, din momentul in care iesi pe usa camerei, te mananca gandacii, sobolanii sau risti sa gasesti un cadavru pe targa uitat pe culoar. la clinica e ca in reviste.
- atitudinea: la spital - clasica (sictir generalizat uneori chiar daca le dai bani, ceea ce eu nu suport sa ii alerg sa le pun in buzunare), la clinica nu mai dai nimic nimanui, toti iti pupa talpile.
- medicul: daca nu iti pasa cu cine naste sotia, nu e nicio problema in a alege spitalul. daca vrei cu cineva anume, de preferat cel care te cunoaste si a urmarit evolutia sarcinii, atunci sunt mai multe probleme: 1. sa fie disponibil cand il suni (zi, noapte, weekend, sa nu fie in concediu sau la congrese, etc.); 2. sa ai un medic de rezerva, de back-up, cu care sa iei legatura inainte de nastere si caruia sa ii prezinti situatia. daca medicii nu lucreaza in spital cum e in constanta ca au plecat cam toti la privat, ai rezolvat -nu ai de ales. daca lucreaza si in spital si in clinica, tot nu e bine daca voi credeti ca mergeti in spital si va asista el. de curand s-a dat o hotarare ca in cazul nasterilor sa nu mai poti veni cu medicul tau la spital (chiar daca el e angajat al spitalului) in afara programului sau, si chiar daca e in program si e pe sectie dar nu de garda, sa te preia medicul de garda. ultima afirmatie mi-a spus-o un prieten caruia i s-a intamplat exact faza asta. luni seara aflu daca e reala sau asta a fost scuza medicului sa nu vina noaptea la spital.
stiu ca am facut fraze demne de ion creanga, dar sper sa puteti sa ma urmariti.
despre magazine de copii am scris si pe topicul asta
viewtopic.php?p=391169#p391169