de dexim » 01 Sep 2009, 15:22
Deci sa o luam incet....
New Ford Fiesta 1,4 benzina 96 CP
Am facut ceva drumuri mai lungi.....
1) Craiova , Pitesti, Cimpulung, Rucar, Izvorul Rece, Predeal, Sinaia , Breaza consum 5,3 l/100 Km pe vreo 300 km parcursi.
Am mers cu in medie cu 80-100 km ora , pina la Pitesti cu AC, o persoana in masina, bagaj vreo 30 kg.Pe Rucar Bran multa frina de motor in treapta 4
2) Trasee in panta si cu multe curbe in zona Cimpina, Telega, Breaza etc
M-A UIMIT : Comportament excelent in curbe strinse la urcare si avea si un demaraj destul de bun cu 5 pesoane in masina = 450 kg
Aveam un prieten care avea o masina cu pretentii ( nu am sa ii dau numele marcii, numai faptul ca avea 1,6 benzina / 115 CP ) si nu se putea tine dupa mine, desi este un sofer excelent, masina cerindu-i mai mereu treapta 1 la urcare. Eu foloseam a 2/3 a.
Consumul mediu a urcat la 5,9 l/100 km dupa aceste mici aventuri.
3) Breaza, Ploiesti, Bucuresti , autostrada Pitesti, Craiova timp total 5 ore jumatate.
Am mers cu AC aproape permanet, 45 minute traversare greoaie Ploiesti, 2 ore trafic infernal Bucuresti Baneasa si Chitila - Centura - autostrada A1, 120-130 Km/h pe autostrada, aprox 90 Km/ora noaptea pe tronsonul Pitesti Craiova, 2 persoane in masina , bagaj 60 Kg, lumini, muzica.....
Consumul mediu pe toate cele 3 trasee a fost de 5,8 l/100Km in conditiile in care la plecare masina avea 1500 km iar la sosire 2300 km.
Ce mi-a placut este modul cum se catara si depaseste cu usurinta masini mai cu pretentii in zonele de panta. E drept ca trebuie sa o turezi pe la 3500-4500 dar trage la nebunie.
ESTE O MASINA BUNA CU O CUTIE DE VITEZE FOARTE BINE ETAJATA !