$1 scrie:$2Ti-a trecut cumva prin minte ca economia subterana este un motiv pentru care impozitele sunt foarte mari??? Statul are nevoie de bani (nu comentam aici ca-i da pe prostii sau face ce trebuie cu ei), pe care in loc sa-i obtina de la multa lume cu impozite rezonabile trebuie sa le mareasca.
Aici intra firmele care lucreaza in "pierdere" de 15-20 ani (te si gandesti daca nu cumva patronii sufera cu capul de se incapataneaza sa sustina cu bani de acasa o afacere nerentabila), platile de salarii la negru, etc.
Si te trezesti ca salariat la negru ca nu poti sa-ti iei casa/masina ca nu poti dovedi veniturile, ca iesi la pensie cu 200 ron/luna, etc.
Eu nu am facut altceva decat sa spun ceea ce cred, si din pacate cam asta e realitatea indiferent ca mi-a trecut mie sau nu prin minte. Din pacate am fost condusi numai de lepre redundante, incapabile sa vina cu legi si planuri de dezvoltare realiste. Ce se intampla astazi nu este decat efectul de domino.
Ca tot suntem pe un forum auto hai sa luam taxa de prima inmatriculare, poluare si cum s-a mai numit ea. Oare cu cine ne-am comparat noi ca tara de avem taxele astea enorme ?! Banii din urma taxei, prin lege trebuiau folositi pt. impaduriri, proiecte de mediu etc., deci iese din discutie faptul ca-i da pe prostii. E o lege in sensul asta nu, la fel cum a fost si aia cu marirea salariilor cadrelor didactice ... Cati cm2 s-au plantat ? Cate inele de ocolire are Bucurestiul, metri de autostrada etc... de vigneta nu mai zic nimic.
Nu ai facut nimic altceva decat sa punctezi un cerc vicios, pe care il vad si eu si cu care sunt de acord, insa nu incerca sa induci ideea ca trebuie sa ne "sacrificam" (in sensul de a fi corecti si a declara tot) noi ca sa fie bine. Atata timp cat legea imi permite sa ma sustrag de la plata unor obligatiuni financiare pagubind statul recunosc ca o voi face, la fel cum o viata intreaga ti se trage din salariu pt. sanatate si daca n-ai pile mori pana sa ajunga doctorul sa te vada, sau cu putin noroc, mori dupa ce te "trateaza" doctorul.
Scuze dar inca nu cred ca rezolvarea este sa fim noi corecti si sa platim tot si sa asteptam rezultatele, ca sigur o sa le asteptam ca pe necolaiciuc.
Discutia e una fara finalitate, cum am zis, un cerc perfect vicios, de aceea zic ca e mai bine sa o incheiem aici.