Discutii libere/forum

Testare in laborator a apei plate

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Vreti sa participati la o testare contra-cost a apei plate pe care o consumam zilnic?

Da
3
60%
Nu
0
Niciun vot
Nu stiu, ma mai gandesc
2
40%

Voturi totale : 5

Re: Testare in laborator a apei plate

Mesajde BV04EDF » 06 Aug 2009, 16:32

$1 scrie:$2hiar si filtrele "scumpe", sau alea de le zic eu ca arata ca un ceainic cu palnic in cap?

L-am sunat acum, a zis ca a testat si din alea dar nu tot ce era pe piata, doar 2-3 modele dupa care a tras aceeasi concluzie :)
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

Mesajde martini » 06 Aug 2009, 16:39

s-a descoperit ca prin fierbere unele bacterii se inchisteaza, si devin mai virulente in momentul in care ajung in organismul uman. la asta ma refeream si stiu de la o profesoana de virusologie-parazitologie ce preda la facultatea de medicina.
asta e sursa mea si am incredere.
nu stiu daca raman mineralele in apa sau nu, desi probabil raman, eu ma refeream doar la "vietati".
dar sa nu deviem, nu vreau sa ne contram pe aici, subiectul era despre testarea probelor de apa; sa ma apuc sa imi fac un alambic in bucatarie nu mi se pare practic in cazul meu...

bv04edf: eram curios despre filtrele de sub 100 ron si cele peste 2000 ron :)
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde KomandantuR » 06 Aug 2009, 16:54

Dpmdv, e de ajuns ca nu mai beau apa de la robinet. Atata timp cat nu gasesc serpi in bidoane, nu-mi fac griji prea mari. Anticorpii aia trebuie sa se faca si ei de undeva, nu? Intrebare: daca in urma testelor se va constata ca NICIUNA nu este pura, buna de baut sau cum vreti voi, veti renunta la a mai bea apa? Inteleg grija colegilor mei care asteapta bebe, dar ii asigur ca dracu nu e chiar asa de negru. Va veti convinge si singuri.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Mihai L » 06 Aug 2009, 16:59

Prin filtrele de sub 100 ron... cred ca te referi la site, nu? =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde martini » 06 Aug 2009, 17:13

se folosesc vreo un an sau ceva de genul. inca nu am stat sa le citesc prospectele, insa incep de la 30 ron... saptamana urmatoare cand mai ajung la carrefour, chiar le caut sa le citesc.
>>> Fordurile mele

Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Mesajde BV04EDF » 06 Aug 2009, 17:47

L-am intrebat si de filtrele alea scumpe, a zis ca nu a testat asa ceva, doar ce si-ar putea permite omul de rand adica filtre cu preturi intre 25 - 500 lei. Trebuiau sa se incadreze si intr-o anumita suma cu cheltuiala...
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

Mesajde titocus » 09 Aug 2009, 14:59

Aveti grija cu apa Borsec, la multi produce litiaza renala, popular spus "pietre la rinichi".
Bineinteles ca nu toti vor face dar multi care sunt consumatori de apa Borsec fac litiaza... :-??
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde aannyy » 09 Aug 2009, 15:25

Cu Borsec am obs. si eu ca atunci cand o fierb (pt.prepararea laptelui micutei) pe fierbator se depune f. repede "calcar", ceea ce m-a facut sa cred ca pt. o apa plata nu este tocmai Ok. Acum am luat Herculane. Bucovina mi se pare cam dulce, Izv.Minunilor nun e place.
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Maşina: Focus 2, 2007, Hatch, 5 door, sea grey, 1,6, Tdci, 90 cp

Mesajde boluxx » 09 Aug 2009, 21:25

Eu folosesc acasa un filtru de la Amway de care sunt multumit. Pot sa contribui cu o proba ptr analize si 20 ron ptr teste.
Ford Focus II 2007 1.8 TDCi Trend Collections SEA GREY -- hatch
boluxx
Incepator

Maşina: Focus 2007 - 1.8 TDCi 115 CP - Trend Collection + ESP
VIN: WF05XXGCD57L34310

Mesajde mircea george » 10 Aug 2009, 09:00

Am cumparat ieri ptr prima data (din Kaufland) apa minerala (fara bule) Cheile Bicazului, pe sticla mai scrie ceva de genu' Bicazu Ardelenesc, la bidoane de 7l; a mai folosit cineva pina acum apa asta? cum e la gust si cum sta cu sarurile? chiar o fi dintr-un izvor de prin Bicaz?
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde aannyy » 10 Aug 2009, 13:34

Si de unde zice ca e? Trebuie sa scrie pe bidon sursa. Si mai vezi si unde e imbuteliata.
Da nu ar fi bine sa incepem si un sondaj?
Ultima oară modificat de KomandantuR pe 10 Aug 2009, 14:08, modificat 1 dată în total.
Motiv: Comasat 2 posturi
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Maşina: Focus 2, 2007, Hatch, 5 door, sea grey, 1,6, Tdci, 90 cp

Mesajde martini » 10 Aug 2009, 17:36

sondaj ... ? la ce ape bem sau facem au ba testul?
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde mircea george » 10 Aug 2009, 18:49

Ambele!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
mircea george
1nsane Member

Mesajde martini » 10 Aug 2009, 19:49

doua votari nu merge simultan. ori alegem doar unul, ori le facem pe rand, dar sa ne ajute in verde sa il bagam pe primul o saptamana doua, si apoi il stergem, si in punem pe al doilea.
ok?
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde melcu79 » 10 Aug 2009, 21:40

$1 scrie:$2u Borsec am obs. si eu ca atunci cand o fierb (pt.prepararea laptelui micutei) pe fierbator se depune f. repede "calcar", ceea ce m-a facut sa cred ca pt. o apa plata nu este tocmai Ok. Acum am luat Herculane. Bucovina mi se pare cam dulce, Izv.Minunilor nun e place.

Pentru ca Borsec e o apa minerala si ce ai luat tu e apa minerala "degazata" dar cu un nivel ridicat de minerale dizolvate (lucru normal caci de aia se cheama apa minerala).
Uite compozitia chimica la o apa minerala (Spring harghita ) si la apa plata Bucovina:
hidrogen carbonat 450 mg/l / 73.2mg/l
calciu 45 / 9.58
Mg2+ 24 .85 / 2,6
potasiu k+ 6,2 / 1,3
sodiu na+ 68,3 / 2,88
CO 2 > 2500 / o

Ar mai fi diferente (mari de altfel) diferente care se depun pe oale sau in rinichi. :))

CA idee cea mai buna este apa plata (nu minerala decarbogazeificata) pentru ca este echilibrata si din motivul asta, de exemplu , nu schimba gustul (cafelei, ceaiului, laptelui, etc).
Pentru a vedea cam ce gust trebuie sa aiba o apa plata, beti 2 litri de apa distilata (se gaseste la benzinarie).
In prima faza ai impresia ca nu bei apa, dar cu timpul te obisnuiesti.
ATENTIE: Apa distilata consumata timp indelungat , duce la scaderea electrolitilor din corp si rezulta o stare generala proasta (chiar moartea , dar sa nu exageram).
Sa auzim de bine si sa mergem la fel!
melcu79
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort,2007, 68 cp

Mesajde martini » 11 Aug 2009, 07:16

daca nu va place gustul apei distilate si tot sunteti la benzinarie, indoiti-o cu putin antigel ca e dulce ;)

sorry, nu m-am putut abtine :D
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde mircea george » 11 Aug 2009, 08:56

Am comparat si eu chiar acum datele de pe etichetele urmatoare: Borsec, Perla Harghitei, Bucovina, Cheile Bicazului (Bicazu Ardelenesc) si Calipso;
Concluzie: cea mai curata e calipso dar nu stiu cita incredere sa am intr-un putz "de mare adincime" din Voluntari, e aproape curata/distilata apa; in schimb m-am speriat de eticheta de pe Borsec, iti "fuge acul" daca citesti, valorile sint cu mult peste cele ale celorlalte ape...
Desi nu am apucat sa gust din Cheile Bicazului si nu stiu cum e la gust sau cu depunerile din filtrul de cafea, pare ca sta cel mai bine dintre toate apele "minerale" de izvor la capitolul "saruri", are concentratiile cele mai mici... astept in continuare date despre test!
mircea george
1nsane Member

Mesajde martini » 11 Aug 2009, 15:15

ma uit la valorile alea, insa nu prea reprezinta nimic fara sa am o scala de valori normale; adica: una are 1 g de X, alta are 3 g de X, dar care sunt valorile normale ale unei ape plate? intre 0 si 1 ca atunci e clar ca a doua proba e mult peste limita, sau 0-100 si atunci chiar daca are 3 in loc de 1 e cam acelasi vax?
asta as astepta eu de la testul in laborator, o interpretare complexa si cuprinzatoare a unui expert, iar in concluzie sa scrie clar: clasamentul apelor testate dpdv al calitatii in cazul consumului este urmatorul...

acum puteti si vota in primul sondaj; urmatorul sondaj in vreo 3 saptamani cand apuca lumea sa voteze aici.
>>> Fordurile mele

martini

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum