pai io n-am vopsit nimic prin masina... sunt foarte multumit de culoarea originala antracit cu venaturi lucioasa ce e in echiaprea ghia. da' uite ce au facut colegii:
viewtopic.php?f=53&t=23396&st=0&sk=t&sd=a&start=0 - foarte frumos!
sau zici de ledurile din gurile de ventilatie? nu stiu daca pot face poze cu amaratu' de aparat foto al meu... nu am vrut sa sara foarte tare in evidenta, lumina nu e prea puternica - nu am pus leduri superluminoase ci unele de intensitate medie... gurile de ventilatie se scot foarte usor, fortand putin in partea de jos a fiecareia cu o surubelnita plata invelita in banda izolatoare (sa nu zgarie). am facut in fiecare cate doo gauri pt. leduri, lateral/jos, simetric. am bagat leduri verzi (in ton cu lumina generala a bordului) cu rezistente, am tras cablurile elegant pe langa alte cabluri prinse cu soricei pana la bricheta din bord, unde am facut alimentarea de la becul acesteia. pt. asta a trebuit demontat si radioul. se aprind odata cu pozitia si arata foarte bine, completeaza imaginea de noapte a bordului si sunt un ghid bun de gasire a gurilor de ventilatie pe intuneric. operatiunea a durat cam o ora si jumatate si m-a costat max. 10 lei. am instalatia asta de un an si jumatate si nu a facut nici o figura, nici unul dintre cele 8 leduri nu s-a ars. sunt genul care merge cu farurile aprinse tot timpul (inclusiv ziua in oras).
pentru intensitate mai mare se pot alege leduri mai puterinice. pentru si mai mult spectacol, se pot vopsi pe interior gurile de ventilatie intr-o culoare foarte deschisa (alba) sau captusile cu staniol... efect garantat.
m-am gandit de multe ori la o alta 'upgradare' a aspectului interior: sa pun cate un led la fiecare clanta interioara. se pot alimenta de la becurile butoanelor geamurilor electrice si accesul e forte usor: trebuie desfacut un singur surub, cel ascuns sub un dop ornamental in 'causul' manerului de deschidere a usilor. din pacate, la conexiunea asta s-ar aprinde doar cand contactul e pus. daca s-ar vrea legarea la pozitii e mai mult de lucru: tras cabluri prin tot felul de cotloane ale bordului, pragurilor si al usilor...
n-am avut timp... dar nu renunt la idee!
bafta!