de martini » 29 Aug 2009, 07:27
la schimbarea proprietarului sunt mai multe variante (din experienta proprie, nu lucrez in domeniu):
- eu vand masina, celalalt ia si rc-ul vechi, care mai e valabil 30 zile teoretic (Doamne fereste sa aiba nevoie de el ca asiguratorii de abia asteapta o portita sa nu iti dea banii), insa pentru mai multa siguranta si sa stam linistiti amandoi (vanzator si cumparator), mergem impreuna la asigurator, eu fac cerere ca imi vreau banii inapoi pe perioada ramasa, deci imi anulez rca-ul pe motiv de vanzare, el isi face alta noua incepand cu momentul cumpararii. cred ca e cel mai elegant, sigur si neinterpretabil asa.
- termin leasingul anticipat (nu la termen ca e cazul de mai sus), in momentul asta eu am deja rca, sunt aceeasi persoana ca in contractul de leasing (utilizator la leasing = noul proprietar), asa ca trebuie doar sa instiintezi asiguratorul ca s-a schimbat proprietarul masinii (repet, pe asigurarea rca tu oricum erai trecut la capitolul utilizator, iar la proprietar IFN-ul) si anexezi o copie dupa noul certificat de inmatriculare.
succes!