Vali, ai intrat in gura lupului si nu mai scapi nevatamat. oricum, mie imi plac discutiile in contradictoriu atata timp cat se vine cu dovezi si argumente.
si atunci cand gresesc, imi recunosc greseala!

eu prin depasire inteleg sa treci de axul drumului.
prin faptul ca eu pe banda 2 trec inaintea celui de pe banda 1 eu ii zicdevansare

deci atata timp cat nu incalc axul drumului, pot sa trec de 200 de masini de pe banda 1, chiar si acolo unde e semnul de depasire interzisa. atata timp cat eu sunt pe banda 2 si raman acolo, pot sa trec de 14 milioane de masini care sunt pe banda 1, chiar daca ele sunt 20% pe banda 2. chestia e sa nu depasesc axul.
zic bine?
oricum, atata timp cat nu e specificat ca e banda de urgenta, marcata prin linie continua, o sa sa circule pe ea.
Azi (a se citi maine, am mancat niste pastrama de oaie si niste carnati de plescoi, la care a mers o bere rece si poate nu mai stiu ce zi e azi

)o sa fac niste poze , cu semnele unde scrie ca e banda de acclerare, sau ceva de genul. nicidecum ca sunt semne de banda de urgenta(cel putin intre buzau si Bucuresti. Mai exact de la Cotorca la Bucuresti, ca pe-acolo ies eu/