Include si Hobby :D
Răspunde

Re: Formula 1

04 Sep 2009, 16:43

da, si o raritate...mai des au condus brazilienii Ferrari decat italienii :D

07 Sep 2009, 12:37

Se pare ca dupa ultimele performante Badoer a capatat o noua pronuntare a numelui sau:
Luca Badoer - Look How Bad You Are =))

07 Sep 2009, 15:12

:D

11 Sep 2009, 18:10

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/au ... ri-4885248
suma destul de mare...oare vom avea parte de surprize?

14 Sep 2009, 10:58

au trisat cei de la Renault?Daca e asa cred ca am sa refuz sa ma mai uit la vreo cursa...seamana din ce in ce mai mult cu fotbalul ...:(

14 Sep 2009, 17:26

Din pacate de vreo doi ani incoace se inmultesc scandalurile extra-sportive si in F1. Dupa imensul scandal de spionaj cu McLaren acum chestia asta cu Renault....e regretabil.
Anyway, se pare ca ingeniozitatea spiritului latin si-a bagat coada si in F1: daca stai sa te gandesti e un mod foarte inteligent de a castiga o cursa - in sensul cel mai negativ, of course. Ma surprinde de ce au facut-o (daca au facut-o) pentru ca nu se bateau pentru campionat, nu era o miza deosebita.
Vom vedea lunea viitore pe 21 Septembrie care va fi verdictul.

14 Sep 2009, 18:26

chestia cu spionajul, poate o inteleg...tehnologia este la extrem in F1,desi Mclaren are cel mai avansat `tunel de vant` la ora actuala, dar sa risti integritatea propriului om(angajat-pilot) este ceva teribil...acum poate incep sa inteleg manevra lui Schumacher cand l-a scos in decor pe Villeneuve la Tokio....mai bine o faci tu decat sa te loveasca altii

15 Sep 2009, 11:29

Asta e diferenta mare intre F1 de acum cativa ani si F1 actual. In trecut "scandalurile" erau in pista: piloti bataiosi folosind mijloace mai putin ortodoxe in timpul cursei pentru a castiga. Acum insa scandalurile s-au mutat din pista in birouri.
Se pare ca inginerul sef de la Renault Pat Symonds a primit si el imunitate la fel ca Piquet Jr. pentru a-l incuraja sa vorbeasca. Datele telemetrice ale masinii arata ca dupa acea curba Piquet a accelerat in timp ce era deja in derapaj. Nu arata prea bine pentru Briatore.

16 Sep 2009, 07:36

din pacate, F1, in ciuda tehnologiilor de varf si a milioanelor de E, incepe sa semene cu o piesa de teatru pe care ai mai vazut-o de nu stiu cate ori..devine plictisitoare uneori

16 Sep 2009, 10:44

din fericire avem si alte alternative pentru a ne hrani pasiunea pentru sporturile cu motor :D ...FIA WTCC, WRC si MotoGP :x care se situeaza peste F1 ca spectaculozitate

16 Sep 2009, 13:37

corect..si F3 unde in curand vom avea un roman...ghici cine? :D

17 Sep 2009, 10:20

O, o! Treaba e nasoala rau. Briatore si Symonds si-au anuntat demisiile (sau au fost indemnati sa o faca de Renault) iar echipa a anuntat ca nu contesta afirmatiile lui Piquet.
Mai aveau un pic si recunosteau ca i-au ordonat lui Piquet jr. sa intre in zid. Asta trebuie sa fie punctul cel mai de jos al formulei 1 si sper ca Renault sa fie exclusa. Probabil ca vor scapa insa pentru ca, nu-i asa, ce doi au fost dati afara si sutele de angajati ale echipei nu merita sa sufere pentru faptele celor doi. Nasol, nasol, foarte nasol. Sa vedem.

17 Sep 2009, 14:17

Niste mizerabili ... or sa ajunga ca si redactorul ala din Brazilia care e acuzat ca omora oameni ca sa aibe ce da la stiri :(
N-am mai vazut demult o cursa de F1 intreaga , unde acum 3-4 ani am fugit de la munca ca sa vad o cursa ! :D ...am vazut in schimb mai multe curse din DTM si WTCC ;)

17 Sep 2009, 14:27

la ce criza este nu cred ca Renault va fi exclusa;si asa nu prea mai sunt echipe potent financiar :)

21 Sep 2009, 15:23

Renault a scapat foarte ieftin din toata afacerea...cel putin asa pare. Au fost descalificati din F1 - cu suspendare. Adica se suspenda descalificarea si se poate activa numai daca pana la sfarsitul lui 2011 vor mai fi implicati intr-un scandal asemanator.
Fara amenzi si fara alte interdictii.
Briatore a fost scos principal vinovat asa ca a fost exclus din toate competitiile cu motor organizate de FIA - pe viata. Webber si Kovalainen - al caror manager e Briatore - vor trebui sa-si caute alt manager pana la sfarsitul acestui an daca vor sa ramana in F1.
Symonds a luat si el 5 ani de suspendare din motorsoprt.
Asadar, Renault trebuie sa faca ce pot ei pentru a incerca sa stearga imaginea foarte negativa pe care o au acum iar Briatore se poate intoarce linistit la vanzarea tricourilor Benetton.

22 Sep 2009, 06:35

:)) asta suna a judecata in liga lui Mitica ...se suspenda cu suspendare, definitiv dar se poate face recurs...asa cum spuneam Renault baga o caruta de bani, si produce(mai ales sponsori), la fel, pentru a fi exclusa...

23 Sep 2009, 14:06

Cred ca e o decizie corecta . Restul echipei , cu exceptia lui Alonso , nu stia de actiunea asta deci nu merita sa fie descalificata . Alonso e un mincinos , nu pot sa cred ca nu stia de "miscare" ! :-??
Oricum , urit lucru ! :-&

23 Sep 2009, 18:04

pai crezi ca Alonso era sa isi tradeze interesele?Ca ii luau aia de la ING banii inapoi..si asa nu se stie daca vor mai continua

24 Sep 2009, 10:06

Multa lume din F1 a ramas contrariata de aceasta decizie. Este ea corecta? McLarren acum doi ani a fost descalificata si a primit cea mai mare amenda din F1. Si in acel caz a fost vorba de actiunea individuala a catorva angajati ai echipei dar sanctiunea s-a aplicat intregii echipe.
In cazul Renault, echipa n-a fost sanctionata si intreaga raspundere a fost aruncata pe (ex-)angajati.
E corect? De ce nu se judeca la fel? Intrebari, intrebari...fara raspuns.

24 Sep 2009, 13:37

hai sa fim seriosi, oare vre-un angajat face ceva de capul lui, fara acord?

25 Sep 2009, 11:23

ING (sponsorul principal) si Mutua Madrilena au anuntat renuntarea la colaborarea cu Renault cu efect imediat. Vremuri grele la orizont pentru constructorul francez.

26 Sep 2009, 07:22

era normal, prea multe scandaluri

28 Sep 2009, 09:14

Cred ca au ales varianta asta de sanctiune ca sa scape de batai de cap suplimentare : daca il descalificau pe Alonso probabil ca trebuia automat sa-i dea titlul de anul trecut lui Massa :-??

28 Sep 2009, 18:06

asa era fair play

30 Sep 2009, 09:58

In ciuda decorului fabulos, m-a cam luat somnul la cursa de la Singapore de Duminica. Asta e problema cu circuitele stradale - sunt mai mult o demonstratie pentru fani decat o cursa propriu-zisa.
Acum incepe sa fiarba piata transferurilor:
- Alonso este tot mai insistent dat ca transferat la Ferrari - se asteapta un anunt oficial maine.
- Raikkonen s-ar parea ca trece la McLarren
- Rosberg la Brawn
- Kubica la Renault....
Eu unul nu il vad pe Alonso neaprat mai bun ca Raikkonen. Probabil ca are in plus mai multa dorinta de lupta dar Raikkonen e perfect capabil sa castige daca are la dispozitie o masina buna. Va fi interesant de vazut ce rezultate va avea Hamilton in fata unui coechipier de valoare.

30 Sep 2009, 13:38

cum se construieste o masina de Formula 1 in "quick motion"

30 Sep 2009, 16:21

am incercat sa numar daca asambleaza toate piesele, sa nu ii sara vreo roata in mers :D

30 Sep 2009, 17:19

E oficial: Alonso a semnat cu Ferrari pe 3 ani incepand de anul viitor.

30 Sep 2009, 18:17

poate asa se cabreaza iar calutul, desi nu cred...nu vom mai avea un pilot/mecanic genial ca Schumi prea curand.Mai avea putin si cobora sa isi faca singur plinul :D

01 Oct 2009, 06:24

Nasol , mi-e atit de antipatic Alonso asta ...
Nu cumva sa bage calutul in grajd mai degraba decit sa-l cabreze , nu trebuie uitat ca pe unde a fost a provocat scandaluri : McLarren , Renault ...probabil la anul si Ferrari va fi implicata in ceva ilegal si va fi descalificata ! ;) Desigur , Alonso , intru-cit va colabora /da in git , va fi iarasi iertat ! :-"
Răspunde