Astazi fiind sfarsit/inceput de trimestru, subsemnatul fiind un avocat de succes platitor de impozite, m-am deplasat la administratia financiara sa las niste cascaval sa aiba astia de unde ciordeles de case/masini/conturi in Elvetia/vacante exotice etc. Am ajuns acolo la ora 8 fix. programul incepea la 8:30. Mi-am luat o cafea si am asteptat. Rand pe rand i-am vazut pe bietii domni si bietele doamne bugetare cum veneau la munca. Pe multi ii stiu din vedere pentru ca de cel putin 4 ori pe an sunt peste ei sa le dau bani. Astfel, cei cu functii mai inaltute au venit cu citroen c5, hyundai sante fe nou, passt. Cei de la ghiseu au venit cu renalut megane, vw bora, passat, logan, taxiu. Inclusiv o doamna de la casierie care are vreo 150 kg, tunsa militareste si care daca o bagi in seama iti raspunde de parca i-ai lovit copiii pe trecerea de pietoni beat si drogat fiind - a venit cu taxiul. Domnul care imi verifica actele inainte sa fac plata a venit cu un megane cu muzica la maxim, cu tricou ck si pantofi de friptura. Am constatat ca nu mai lucreaza la ghiseu, cred ca a avansat pentru ca paznicul l-a lasat sa parcheze masina in curtea institutiei iar in locul lui era un baiat care ii semana leit - frate-su m-am gandit eu.
La ghereta de la intrare, de fiecare data cand m-am dus la AF, pe langa paznic, sta un nene de etnie care daca vede pe careva mai dezorientat se ofera repede sa ajute - eventual sa si rezolve treaba cu celeritate. Nu cred ca e angajat acolo pentru ca e mereu in trening si adidasi dar cunoaste pe toata lumea si l-am vazut plimband foi pe acolo, bagandu-se in fata pe la cozi. Si oricum, nu cred ca o face moka, ca e el amabil si ca nu are ce face p'acasa.
Am reusit sa scap pe la 8:45 si pana la birou am facut o ora si 10 minute - vreo 15 km sa zic. Ascultam un post de radio unde un nene de la asociatia pt implementarea democratiei isi expunea punctul de vedere cu privire la starea actuala a tarii in contextul in care o masina blindata a fost pradata azi dimineata in pasul Gutai, justitia e in greva si militia pe punctul de a capitula. Hotii au plecat cu banii si cu 2 pistoale ale angajatilor firmei de paza. Domnul respectiv se astapta sa intre si politia in proteste ca s-au saturat sa isi plateasca foile a4, pixurile si benzina in scop de serviciu si spunea ca infractorii nici nu se vor mai obosi sa organzieze ceva. Vor iesi pe strada si vor da in cap direct... oricum nu are cine sa ii prinda... si daca ii prinde, cine-i pedepseste?
O zi minunata va doresc!

Obsedat de ordine si disciplina.