Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

schimbare tamburii spate cu discuri

16 Sep 2009, 19:15

Deschid acest topic cu speranta ca voi gasi destui colegi de forum binevoitori care sa-mi spuna si mi-e ce si cum trebuie procedat ca sa-mi schimb tamburii spate cu frane pe discuri.Se poate face aceasta schimbare fara a inlocui servo?Orice parere este binevenita mai ales de la cei care au facut acest lucru si ne pot impartasii din experienta lor

Re: schimbare tamburii spate cu discuri

16 Sep 2009, 21:28

pentru inceput poti trage un ochi aici: viewtopic.php?f=42&t=22517

16 Sep 2009, 21:51

@ MIHAI770 multumesc pt link mi-am facut o parere generala dar treaba e ca el are o fiesta iar eu focus pe mine m-ar interesa pt focus care sunt modificarile ce trebuiesc facute,plus ca m-ar ajuta daca avem vre-un coleg care si-a facut asa ceva la un focus ca sa-mi de-a si niste detali, preturi...etc,oricum mersi mult,

Stima

16 Sep 2009, 23:04

Ca să-ți faci o idee de prețuri vezi aici : viewtopic.php?p=539776#p539776

Cel mai ieftin ai ieși dacă ai găsi un focus care se dezmembrează și să-i iei toată puntea spate.
În acest sens vezi că are Florin Dumitrescu un focus la dezmembrat care are acea punte completă cu tot cu discuri, plăcuțe în stare ok.

Dacă mai dai și de un mecanic bun ai rezolvat problema cu stil.(gen bibanu47).

Altfel prețurile de noi sunt prohibitive.

În altă ordine de idei, utilitatea discurilor având în vedere motorul mic pe care-l ai nu prea justifică costurile mari de montare, achiziționare.

Dacă ford a pus tamburi pe 1.4 80cp, 1.6 100, 1.6 90 tdci înseamnă că ei fac față pe toată plaja de utilizări posibile(mers normal, agresiv, situații de urgență).

Singurul motiv pentru care s-a renunțat la tamburi pe focus face lift este că aceștia sunt uzați moral.

17 Sep 2009, 09:42

@ alexandrusavu

multumesc pt sfaturi chiar o sa-l intreb pe Florin Dumitrescu care sunt preturile,si o sa revin cu o parere dupa
Stima

18 Sep 2009, 20:44

viewtopic.php?f=42&t=22517
viewtopic.php?f=29&t=14930
viewtopic.php?f=53&t=16302

Folosim casuta de cautare inainte sa intrebam , OK? Merci

20 Sep 2009, 21:54

vad k nu m-ai intrebat :))

piesele sunt inca de vanzare si putem sa le montam noi singurei... nu pun asa mari probleme ;))

pret de criza ;)) 33% din cel al unei piese noi

@alexandrusavu: ms de reclama, raman dator ;)

21 Sep 2009, 10:00

@Florin Dumitrescu da nu te-am intrebat pe ca am fost cam ocupat in ultima vreme si nu am m-ai intrat pe forum,apropo trimite-mi un PM si zi-mi te rog niste preturi.

Stima

28 Sep 2009, 13:50

am sa mai intarzii putin cu schimbare din cauza lipsei de fonduri sau schimbat putin prioritatile(trebuie sa-mi mobilez apartamentul),dar sper ca o sa-mi mai ramana si bani sa pot face schimbarea ;) ,voi reveni cu mai multe amanunte
Răspunde