Accidente

Accident Focus plin de ... culoare

Ai fost implicat intr-un accident si ai nevoie de un sfat?

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Accident Focus plin de ... culoare

Mesajde mihaiordie » 15 Sep 2009, 03:30

Va salut pe toti. Din pacate iar voi deschide un topic aici. S-o luam cu inceputul...

Am fost pana la Carrefour Baneasa cu prietena mea si cu inca o prietena iar la plecare i-am dat prietenei mele sa conduca masina (proaspat posesoare de permis, o las seara sa se invete cu masina) si am decis s-o luat pe Str Jandarmeriei pentru ca la intrarea in Bucuresti era haos ca de obicei (actiunea se petrecea in jurul orei 21).

Conducea prietena lejer pe Jandarmeriei cu 50-55km/h si cu semnele de incepator in geam si o tot depaseau altii (ceea ce inteleg) pana cand apare un Audi A4 Cabrio in spate. Audi-ul se baga in depasire aiurea pentru ca pe sens opus venea o masina si incearca sa se bage in fata noastra insa imi atinge urat aripa fata-stanga si apoi franeaza ca urma un limitator de viteza desi practic tocmai zgariase masina, era jumate pe contrasens si la 30 cm de masina mea. Prietena franeaza cat poate insa inevitabil se produce 'extorsiunea' si ne ciocnim. Punem avariile, ne dam jos (in Audi era o doamna de etnie rroma impreuna cu un copil mic) si apoi tragem masinile un pic inapoi, la intrarea de la Sediul Jandarmeriei (sau cum se numeste exact).

Acolo ii propun in prima faza sa le 'dam lovite in parcare' pentru ca eu am aripa fata-stanga zgariata+infundata, bara zgariata, si farul zgariat, iar ea avea doar o zgarietura lejera pe bara din spate pe coltul din dreapta si o infundatura lunga de vreo 4cm pe aripa spate-dreapta (plus vopseaua mea albastra din belsug pe albul ei 'pur'). Bineinteles ca refuza sa le 'dam lovite in parcare' si refuza si sa mergem la politie. Imi zice ca nu are telefonul la ea si sa mergem pana la ea ca sta aproape.

Dand dovada de inconstienta (mai multa sau mai putina) am mers dupa ea pana in cartierul Bucurestii Noi, unde afara era sotul + inca 2 copii. Oamenii s-au purtat civilizat pe un ton linistit, fara injurii fara nimic. Insa sotul ma intreaba daca stiu eu vreun service unde sa ii repar masina ... pe banii mei. I-am zis c-o sa ma interesez si vorbim la telefon (am schimbat numere de telefon). I-am propus si lui treaba cu casco+lovita in parcare insa imi zice ca nu are casco, desi cu 3 minute mai devreme sotia (soferita in cauza) a zis ceva de genul "Pai si cu casco cate zile ar dura...". Sarim peste aspectul asta ca sunt convins ca au casco dar vor sa ma suga de bani vazandu-ma un biet 'copil' de 21 de ani.

Am plecat de-acolo, am dat N telefoane si m-am consultati cu diversi parinti de-ai prietenilor (avocati, director PR Kia, etc) mergand pe experienta lor in astfel de situatii. Toti mi-au spus sa nu le dau nici un ban, sa merg la politie si daca e cazul..ei sa foloseasca RCA-ul meu.

M-am dus apoi la politie la Grivita (unde in mod fabulos nu era nimeni si a durat foarte putin). Am completat declaratia, s-a uitat politistul la masina mea, a cautat-o pe femeia cu pricina in baza de date si mi-a spus ca daca ma suna sa ii zic sa mearga in maxim 24 de ore la politie ca daca nu primeste citatie. In declaratie am scris ca eu conduceam ca oricum nu era relevant + e pe leasing.

Din punctul meu de vedere, pot sa ma scoata pe mine vinovat ca nu am pastrat distanta corespunzatoare si sa iau 3puncte (sau cate erau) si o amenda, iar ei sa-si repare masina pe RCA-ul meu si sa dorm linistit. Dar in situatia data, tare mi-e ca ea iese vinovata (si este) si nu stiu ce va urma.

Acum astept sa vad daca ma suna pe parcursul zilei si am sa le spun in mod politicos ca am mers la politie cu riscul de a ramane fara carnet si de a primi amenda, in speranta ca ei sa-si repare masina pe RCA-ul meu pentru ca nu am bani sa le dau. Nu am mentionat asa des, dar repet ca cea implicata + sotul sunt de etnie rroma si eu ma cam c*c pe mine in situatii de genul pentru ca-mi place viata si nu vreau sa le dau banii mei munciti asa aiurea.

Sper sa iasa totul bine in final. Astept feedback-uri.

Merci

Imagine
Legenda:
ALBASTRU = eu
GRI_INCHIS = Audi
GRI_DESCHIS = o masina oarecare ce venea pe banda ei
mihaiordie

Maşina: Focus MK2 1.6; Focus MK2 ST 2.5

Re: Accident Focus plin de ... culoare

Mesajde muzica9 » 15 Sep 2009, 08:59

mare prostie ai facut ca ai declarat ca tu ai condus masina. puteai sa declari adevarul pina la capat.

nu vreau sa te sperii dar se poate intoarce impotriva ta. chiar daca nu esti vinovat.

teoretic daca tu esti lovit lateral si masina gri tot lateral, nu ai cum sa fi declarat vinovat. daca l-ai lovit din spate atunci se schimba incadrarea.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde link2 » 15 Sep 2009, 10:07

Acuma tu sperai sa iti faca tiganul dreptate? :) Nu inteleg de ce ai ezitat sa mergeti direct la politie, nu riscai nici un permis, cea cu audi risca, in cazul in care avea asa ceva.
La lovire din spate e amenda de 80 lei pt "nepastrea distantei" dar nu era cazul. Nu te lasa intimidat.
L.E. daca vroiai sa ti-o faci pe casco si fara politie trebuia sa completati amandoi formularul de constatare amiabila dar pt asta cineva trebuie sa isi recunoasca vina :).
link2
1nsane Member

Maşina: focus2 hb sport, 1.6 tdci

Mesajde toxicristi » 15 Sep 2009, 10:24

Doamna respectiva o sa aibe permisul suspendat 60 de zile pentru nerespectarea regulilor privind depasirea ce a dus la accident. Ramane de vazut daca si prietena va ta primi amenda pentru nerespectarea distantei ce a dus la accident, dar asta e cam 120RON+3puncte.

Dupa mine, nu trebuia sa mergi acasa la nimeni, indiferent de nationalitate, ca nu stii ce te asteapta acolo si nu trebuia sa declari ca tu conduceai masina.

Nu mai stiu contractul de casco, dar nu cred ca nu iti acopera chiar daca conduce altcineva masina.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde muzica9 » 15 Sep 2009, 10:28

aveti grija ce declarati in continuare la politie, ca daca iese culpa comuna rca-ul acopera doar 50%
muzica9
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 15 Sep 2009, 12:17

Parerea mea este ca urmele loviturilor confirma depasirea gresita facuta de "doamna". Nu vad motivul pentru care ar trebui sa dea si conducatorului Fordului amenda/puncte pentru nerespectarea distantei.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Officer » 15 Sep 2009, 14:28

Tocmai ai comis un fals in declaratii - infractiune prevazuta de codul penal. Si vinovata de era prietena ta mai mult de o amenda contraventionala nu lua. Acum tu risti dosar penal. Daca se duce romulanca la politie o sa dea declaratie, daca stie sa scrie, ca a fost o persoana de alt sex la volanul masinii tale si sa vezi ce te mai cauta aia sa le dai explicatii si sa te intrebe daca nu cumva soferita era bauta si din cauza asta ai declarat ca ai condus tu. Nu voi intelege niciodata persoanele care se complica cu mica intelegere in astfel de cazuri. Nu va ia nimeni capul daca mergeti la politie si declarati cum s-a intamplat - doar raspundeti contraventional pentru ceea ce singuri ati facut. Daca ea a depasit neregulamentar si s-a bagat in fata masinii tale dupa tentativa aia de depasire mi-e cam clar ca politia nu are cum sa o scoata vinovata pe prietena ta.

E usor sa zici acum ca tu, prietena ta si prietena ei o sa declarati in cor ca tu erai la volan dar intr-o sala de judecata plina, cand ti-o zice judecatorul sa pui mana pe biblie si sa juri ca spui adevarul in caz contrar vei suporta consecintele legii o sa ti se puna un nod in gat, o sa te inrosesti tot si o sa vezi ca nu mai e asa usor. La fel si prietenele tale. Si judecatorii de pe la noi cam nu sunt prosti si cam isi dau seama cine minte si cine nu si o sa te vada si o sa iti puna in vedere sa te gandesti bine ce declari ca nu e de joaca.

LE Falsul în declaraţii

Art. 474. - Declaraţia necorespunzătoare adevărului, făcută unei autorităţi sau instituţii publice, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 3 ani sau cu zile-amendă.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Alen » 15 Sep 2009, 14:47

mda, cam nasol
in rest, no comment, s-a spus mai sus cam tot ce era de spus si s-a spus bine :|
iti urez s-o rezolvi cat mai usor si cat mai favorabil tie
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde mihaiordie » 15 Sep 2009, 15:46

Offf de-abia acum realizez prostia pe care am facut-o :(
Inca nu m-a sunat nimeni. Sper ca intr-un final sa iasa bine, oricum ar 'arata' acest 'bine'.

Merci de raspunsuri
mihaiordie

Mesajde Mihai L » 15 Sep 2009, 16:15

Acum, off the record: ar fi cuvantul vostru contra cuvantului "doamnei". Alta idee in sprijinul vostru: de obicei problema este inversa - barbatul conduce si o baga pe sotie/prietena la inaintare ca sa scape cu punctele nedijmuite... :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde toxicristi » 15 Sep 2009, 16:44

Officer, dar falsul in declaratii nu trebuie dovedit altfel sau mai concret decat de pe urma unei reactii pe care o are cel chestionat de judecator, la o intrebare mai dura?

Din ce ai povestit, audi-ul nu e busit perfect din spate, ci oarecum oblic sau decalat fata de axul imaginar al masinii, fapt care va da greutate versiunii tale (in caz ca cealalta persoana implicata vine cu alta versiune). Nici eu nu am inteles de ce ai vrut sa le dai lovite in parcare. Credeai ca nu o sa iti acopere casco reparatia masinii tale chiar daca prin presupunere la absurd iesea prietena vinovata? In rest, de cealalta masina cam trebe sa te doara la banana, ca de aia e RCA obligatoriu.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde shine » 15 Sep 2009, 16:51

ca sa nu repet ceea ce s-a mai zis... cat ai vb cu famelia...le-ai spus ca tu ai condus sau ca prietena a condus?

si inca ceva...prietena e ok? ii mai arde de condus? e cam nasol sa ai accident in primele ore cu volacul in mana...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde Officer » 15 Sep 2009, 17:31

Sa zicem ca in urma declaratiei semnata de prietenul nostru, se deschide un dosar de cercetare penala care se soldeaza cu trimiterea in judecata a persoanei care a scris si semnat declaratia care nu corespunde adevarului. Judecatorul trebuie sa stabileasca daca persoana respectiva a comis sau nu fals in declaratii. Va analiza in functie de probatoriu, adica declaratia celeilalte parti implicate in accident si a altor martori si declaratia persoanei acuzate in primul rand. Asadar, va fi cuvantul unor persoane impotriva cuvantului altor persoane. Unele persoane spun ca o fata era la volan, si o spun cu incredere, senine si deschise. Personajul acuzat spune ca el era la volan, dar e nervos, ii transpira palmele, se foieste. La fel si martorii care sustin acelasi lucru. Deja nu mai poti spune ca e emotionat si emotiv doar personajul acuzat din moment ce si martorii lui prezinta cam aceleasi simptome. Daca nu ai nimic de ascuns nu ai anumite reactii anormale. Judecatorul trebuie sa spuna daca e sau nu vinovat - el este cel care aprecieaza in functie de convingerea pe care i-a creat-o probatoriul si partile sau avocatii acestora. Cum delibereaza, numai el poate sti,in functie de ce a invatat la INM si in functie de experienta lui. De aia ii spune, puterea judecatoreasca :)
Officer
Elodia

Mesajde adyamg » 15 Sep 2009, 19:39

Uau ... nu stiu cum ai reusit sa te bagi in asa rahat cand pentru tine situatia ea extrem de simpla.
Oare pentru romii astia sunt locuri speciale si la scoala de soferi? ... mama lor de gaozari.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde mihaiordie » 15 Sep 2009, 23:02

@toxicristi:
Schema nu e facuta perfect. audi-ul si-a sters bara din spate (coltul din dreapta) de aripa mea + far pe stanga. In fata masina nu a fost atinsa.
Da, am vrut sa le dam lovite in parcare pt ca masina e pe leasing si in contract scrie ca poate fi instrainata doar sotiei/sotului sau rudelor de gradul 1 (si parca si 2).

@shine:
Cu familia (de fapt doar cu sotul) am vorbit vreo 3 minute, ceva de genul asta si discutia a fost referitoare la cautarea unui service sa ii fac masina. Nu am intrat in detalii sa ii povestesc cum s-a intamplat accidentul sau cine a condus. Cand s-a produs accidentul femeia aia era cea mai panicata si speriata dintre toti si a coborat la vreo 5 secunde dupa ce ne-am dat jos din masina si eu si prietena mea.
Prietena momentan se simte foarte prost si vinovata desi i-am explicat ca fiecaruia i se poate intampla [cum imi sarise mie o femeie cu un tico in fata si m-a aruncat in stalp. e topic despre asta tot in sectiunea 'Accidente']. Momentan clar nu o sa vrea sa mai conduca o perioada dar o sa se linisteasca.

@adyamg: Da...nici eu nu stiu cum am reusit sa ma bag intr-o asemenea mocirla :(
mihaiordie

Mesajde O'neill » 16 Sep 2009, 00:33

$1 scrie:$2..Cu familia (de fapt doar cu sotul) am vorbit vreo 3 minute, ceva de genul asta si discutia a fost referitoare la cautarea unui service sa ii fac masina. Nu am intrat in detalii ...

Nu prea inteleg: sa ii repari tu masina lui??? :-t Cum adica? Te-a lovit balaoachesa si el vrea sa ii mai faci si masina? :-O
Din primul tau post am inteles ca ea are la randul ei o zgarietura/infundatra + vopsea pe aripa dreapta spate. Rezulta clar ca a fost vina aleia! Daca te-a sters inseamna ca era "foarte aproape" de tine si nu vad cum poti fi tu scos vinovat ca nu ai pastrat distanta corespunzatoare si sa iei puncte si sau amenda!
Intr-adevar ai gresit ca nu ai mers la Politie, mai ales ca ai vazut cine era la volan. Asta le e specifica astora de etnie... :-S Te ia prin "invaluire" si dupa aia ai numai belele cu ei.
Daca n-a vazut cucuoana cine era la volan, atunci tine-o inainte cu varianta ca ai fost tu la volan. Cat despre reparatie, sa iti faca ea tie masina pe RCA-ul ei, ca ea a fost de vina nu tu. Sustine-ti nevinovatia in continuare!!
Off ce nu-i sufar pe nesimtiti astia. Am si eu o gramada in oras si nu am vazut unul care sa mearga regulamentar.

Offtopic: M-am aprins asa tare pe nenorociti astia si din cauza faptului ca "m-au ars" si pe mine ieri dimineata. :-S
Ca sa nu iti poluez topicul o sa descriu aici viewtopic.php?f=17&t=32914&p=541762#p541762 motivul supararii mele.
O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Mesajde mihaiordie » 16 Sep 2009, 01:27

Exact cum ai spus si tu, talentul lor primar este cel a imbarliga oamenii mai cinstiti decat ei.
Eu clar o s-o tin sus si tare in continuare ca eu am condus ca doar asta am scris si in declaratie cand am fost la politie singur azi-noapte. Da, pe audi e ramasa vopseaua mea si e usor zgariata pe bara din spate (coltul din dreapta) + o micro infundatura pe aripa tot in zona aia.

Pe declaratie la politie am lasat si numarul meu de telefon si numarul de telefon al femeii implicate. Toata ziua nu m-a sunat nimeni (nici ei, nici de la politie). Ma gandesc ca o posibilitate ar fi fost sa ii sune de la politie sa ii instiinteze dar cred ca m-ar fi sunat ei pe urma pe mine sa ma intrebe care e treaba (pentru ca nu le-am spus ca urma sa merg la politie).

Ce-mi doresc este ca acea familie sa uite de mine si sa-si ia vopseaua mea de pe bara cu o carpa cu apa si niste polish iar eu sa-mi repar masina pe orice (casco-ul meu, rca-ul lor) si cu asta basta.

Treaba cu 'luat puncte si amenda' o folosesc in cazul in care ma suna, sa ii imbarlig intr-un mod elegant sa nu imi sara tot clanul in cap.

Sper sa iasa bine :-<
mihaiordie

Mesajde axelus » 16 Sep 2009, 06:57

la cum se misca politia poti sa ai surpriza sa te caute peste 5 ani cand ai uitat de accident si ai vandut si masina.
axelus
Gold Member

Maşina: focus 2002, 1,6

Mesajde Officer » 16 Sep 2009, 11:02

pe mine m-a "pupat" unu in decembrie in dosul masinii acum mai multi ani... eu m-am dus la politie si am declarat, el nu. Abia in martie a ramas fara permis... cand fusese oprit la un control de rutina.
Officer
Elodia

Mesajde mihaiordie » 17 Sep 2009, 03:48

Nici astazi nu m-a sunat nimeni. Stie careva in cat timp se trimite si in cat timp ii ajunge citatia (daca nu s-au prezentat la politie, lucru de care sunt sigur)? Si ce se intampla daca femeia nu merge la politie desi i-a venit citatia?
Si inca o intrebare...eu ce trebuie sa fac cu reparatia masinii mele? Pentru ca mai mult ca sigur ea este vinovata si eu ar trebui sa-mi fac pe RCA-ul lor, desi data fiind situatia, as prefera s-o rezolv pe CASCO decat sa dau ochii iar cu ... familia.

Merci
mihaiordie

Mesajde RHOBY1305 » 17 Sep 2009, 07:27

intr-un final,nu se stie cand va ajunge femeia la politie si atunci te vor suna sa te prezinti la ei acolo sa-ti dea femeia rca-ul ei,ea sa predea permisul si sa plateasca amenda.. :) foarte bine ai facut ca te-ai dus la politie insa cred ca trebuia sa o suni si pe femeie sa-i zici ''fa,m-am dus la politie..vino si tu ca daca nu vii o sa-ti ia carnetul'' -si acum nu stateai cu frica ca vin mexicanii dupa tine.. :-?? ..oricum multa bafta (stai linistit ca iti vei face masina pe rca-ul ei..numai sa ajunga femeia la politie..)
BV 13 RBS
RHOBY1305
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 TDCI 110 Hp
VIN: WFOSXXGCDS8G06083

Mesajde O'neill » 17 Sep 2009, 08:07

$1 scrie:$2as prefera s-o rezolv pe CASCO ...

Preferabil ar fi sa ti-o faci pe RCA-ul ei. Daca Folosesti asigurarea ta CASCO pe viitor nu vei mai avea reducere la asigurare, sau vei avea dar va fi mai mica.
Mai dai o fuga la politie si intreaba-i ce demersuri au facut cu hahalera, spunele ca tu vrei sa-ti repari masina si ai nevoie de dovada, etc.

Cu respect.
O'neill
1nsane Member

Mesajde Fordilicious » 17 Sep 2009, 09:12

Tie chiar iti place sa te complici :(

1. nu trebuia sa accepti sa mergi la ei acasa si sa te duci direct la politie, cu sau fara soferita din audi ;
2. trebuia sa le spui ca ai fost la politie (e normal sa o faci) ;
3. dupa ce ai fost la politie trebuia macar sa suni si sa anunti ;
4. e in interesul tau sa ajunga si ea la politie pentru a-ti putea face masina pe RCA-ul ei.

De ce iti e asa frica sa intri in contact cu ei ? Ce crezi ca o sa se intample ? Crezi ca vin dupa tine sa te taie ? Nici macar nu sti unde stau si pe de alta parte mai e si politia implicata.

Pune mana pe telefon, spune-le ca ai fost la politie si sa se prezinte cat mai curand.

Bafta !
Fordilicious
Gold Member

Maşina: Ford Focus - 1.6 REVOboost +220cp (in lucru)

Mesajde mihaiordie » 17 Sep 2009, 16:20

@O'neill: Ai dreptate cu asigurarea. Eu am primit autorizatia de reparatie pentru far stanga, aripa stanga si bara fata dar o sa expire in 30 de zile. O sa ma duc saptamana viitoare la politie sa vad care e stadiul.

@Fordilicious: Stiu...a fost un sir de decizii gresite si s-a complicat totul aiurea.

PS: O sa atasez pe seara niste poze cu masina mea.

Cu stima.
mihaiordie

Mesajde mihaiordie » 18 Sep 2009, 01:06

Imaginile despre care vorbeam

Imagine Imagine Imagine

Imagine Imagine
mihaiordie

Mesajde muzica9 » 18 Sep 2009, 16:47

sa ceri pe dovada sau constatare si grila de proiector. cu siguranta este zgiriata.

farul daca este zgiriat se schimba. nu accepta alt compromis.
muzica9
1nsane Member

Mesajde Alen » 24 Sep 2009, 18:24

ce s-a mai intamplat ?
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Maxy » 24 Sep 2009, 18:48

In cazul accidentelor usoare nu se da asa de usor verdictul fals in declaratii pentru simplu fapt ca nimeni nu poate dovedi cu exactitate cine a condus autoturismul, desi puteai spune adevarul ca mare lucru nu patea prietena ta decat asa cum au spus si colegi maxim 3 puncte de penalizare. Ca sa probezei un fals in declaratie trebuia ca la locul accidentului sa fi venit un echipaj de politie si sa ia datele unor martori care au vazut ce s-a intamplat(oricum asta se intampla doar la accidente serioase, nu la tamponari usoare)
Apoi eu te sfatuiesc sa nu astepti sa se prezinte donsoara darky la politie deoarece daca nu a vrut sa mearga mai mult ca sigur ca nu avea carnet sau RCA, astfel politia ii va trimite cateva citatii, unde daca nu se va prezenta, case closed iar tu ramai sa iti faci masina ori pe casco daca ai ori daca nu, sa te judeci in instanta cu respectiva. Oricum ar fi parerea mea ca daca masina este zgariata pe lateral si sunt urme ale accidentului este clar ca ea iese vinovata nu tu, de aia si evita sa se prezinte.
LE: Acum am vazut pozele. In opinia mea, clar femeia cu a4 era scoasa vinovata.
I Felt The Difference
Maxy
Gold Member

Maşina: ex Ford Focus Titanium fl 2.0 TDCi 2008

Mesajde mihaiordie » 25 Sep 2009, 02:10

Salut salut,

In primul rand va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Referitor la accident nu m-a mai sunat nimeni si cred ca este mai bine pentru ca pot dormi linistit fara sa ma gandesc la mexicani si alte specii. Saptamana viitoare ma duc la Omniasig sa-mi deschida dosar (casco) si sa bag masina in service pana nu vine vremea urata.

Ce ma gandeam este sa le cer celor de la Omniasig sa-mi mai deschida un dosar cand merg pentru accident, deoarece acum aproximativ o luna am izbit un caine la 120km/h pe DN1, iar cainele a ramas acolo impreuna cu jumatate din scut si contra-aripa de pe dreapta.

Ma gandesc ca daca nu fac asta, cei de la service o sa observe ca bara noua pe care o vor monta (sau cel mai probabil o vor vopsi doar) nu are de ce sa fie prinsa pe partea dreapta si ca-mi lipsesc scutul + contra-aripa, si sa nu cumva sa le puna pe deviz iar apoi eu sa trebuiasca sa le platesc din buzunar nefiind urmari ale accidentului cu 'darky'.

Cu lovitul cainelui nu stiu exact cum trebuie procedat si declarat pentru ca e prima oara cand patesc si de aceea merg pe experienta si parerile voastre. Trebuie mers la ... politie ? Daca da/nu, trebuie sa le spun ca l-am lovit in ultimile 24 de ore ?

Cu stima
mihaiordie

Mesajde O'neill » 25 Sep 2009, 08:51

'neata!
Deci te-ai hotarat pana la urma sa iti repari masina pe CASCO-ul tau! Ok, e decizia ta, desi nu cred ca e cea mai buna. ;)
Ideea e ca cei de la asigurari or sa iti deschida doua dosare de dauna, unul pentru balaoachesa si altul pentru caine, asta insemnand ca vei plati din buzunar de doua ori franciza, daca ai prevazut in contractul de asigurare franciza, daca nu ai ... ai scapat. :D O sa intri in baza de date ca avand daune, iar pe viitor sa nu mai ai discount-uri la suma de asigurare. :-??
La faza cu cainele da poti sa spui ca s-a intamplat cu cateva zile in urma, nu cred sa fie problema.
O'neill
1nsane Member

Următorul

Înapoi la Accidente