[quote="toxicristi,548336"]...Pai zi ceva concret legat de ergonomie, ca vad ca sunt destul de asemanatoare in acest domeniu. Si ma refer la la pozitionarea diverselor elemente, ca despre pozitia la volan, cursa si feeling-ul schimbatorului, cursa si rezistenta pedalelor nu poti sa iti faci o parere doar din poze.
...quote]
Pai pentru inceput, consider mai reusita actionarea volum/posturi de la Ford, pe acea maneta. Avantaj major in curbe largi (unde la Kia esti blocat pentru ca pe volan pot fi in pozitii extrem de incomode si nu poti sa actionezi din bord.
As continua cu actionarea CDB, care la Ford este din maneta de semnalizare. Este mai usor de traversat diverse setari in timpul deplasarii decat sa intinzi mana pe bord.
Alta chestie: la CD are destule butoane foarte apropiate, ceea ce face greoaie setarea in conditii de drumuri proaste (am remarcat acest lucru la Golf V, unde nu avea pe volan butoane si uneori era aproape imposibil sa umbli la volum!!!)
Cat despre locul de pahare/sticle, eu ma impac bine cu zona in care de obicei sta scrumiera (si vad ca si la Kia este la fel). La Golf V am vazut un locas prevazut in usa pentru o sticla de 2l, ceea ce este si mai bine, recunosc.

Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP