[quote="marian1999grig,535368"]Pentru domnu Bibanu, am si eu o problema, sau mai multe ca nici nu imi dau seama.
Am o Fiesta din 2005 pe benzina, masina este adusa din Germania (in august 2007) cu 22.000 Km acum are 48.000.
1. Rar se intampla sa bag in marsalier si sa nu carae, in ultimul timp (2 luni) caraie aproape de fiecare data cand incerc aceasta manevra, sincer imi este jena cand o parchez, carae ca o dacie 1300.
2. Aveam de facut un drum de vreo 1.700 Km si cand sa plec apas ambreajul si aud un zgomot ciudat (ceva ca o paraiala) , apas inca odata si iar se aude, las masina sa merga 2 minute, fara a baga in viteza, apas iar ambreiajul si nu se mai aude nimik. Plec putin prin oras 20 minute si revin acasa sa imi iau bagajul. Cand sa plec apas ambreajul nu se mai aude nimic dar cand sa bag in viteza masina a inceput sa trepideze putin si in acelasi timp se auzea un fluierat – scartait ceva. Mentionez ca am mai auzit doar acest sunet (5-6 ori) si la alte plecari (dimineata) dar eu credeam ca este o curea rece ceva. Prin urmare am plecat la drum cu masina unui coleg si as vrea sa stiu la ce ma pot astepta cand ajung acasa, ce probleme pot sa am la ea.
3. cum pot afla ce fel de volanta am la masina asta ??? dubla sau simpla.
Va multumesc anticipat.[/quote]
Domnule Gabi, s-a rezolvat pblema si ati avut dreptate a fost placa de presiune.
Mecanicul mi-a zis ca probabil placa de presiune a avut un defect de fabriatie(placa de presiune este fixata de soare (parca asa ii zice) cu 3 lamele, iar 2 dintre ele erau rupte, conducand si la uzura rulmentului), discul a zis ca nu era foarte uzat iar placa nu era decalita.
A dat jos cutia de viteze si a schimbat discul, placa si rulment SACHS si acum e ok, ambreajul e foarte moale si placut.
Mecanicul m-a zis sa ii aduc si 2 L ulei pt cutia de viteza (Castrol 75W90), din ce am citit eu pe net se pare ca uleiul de la cutie nu se schimba, iar daca se schimba ar trebui schimbat si un filtru ceva, ori de asta nu mi-a zis nimic.
In plus acum are un alt zgomot ciudat in sensul ca la relanti se aude ca o “bataie de tahceti” iar in momentul cand apas ambreiajul nu se mai aude, cum il eliberez se aude iar, asa ceva nu se auzea inainte. Oare este posibil sa nu fi reglat ceva bine ??
- Fişiere ataşate
-