de lupul1952 » 06 Oct 2009, 13:48
eu cred ca tu ToRnada nu ai inteles ce am vrut eu sa zic in ceeea ce priveste achizitia masinii: mi-am luat masina din banii mei munciti de mine pus ban pe ban, nu mi-am luat masina scumpa, in capul meu au existat patru criterii in alegerea masinii: 1. spatioasa si mai ales hatchback sa pot rabat bancheta, 2.cat de cat fiabila si sa fie diesel sa aibe un consum cat de cat normal, 3. sa imi ofere cat de cat o minima siguranta in anumite situatii pentru ca am fost in Espero si in Accent in accidente si nu vreau sa mai fiu si sa imi permit sa o cumpar si sa o intretin, iar ultimul criteriu a fost sa si imi placa. Sotia mea a vruita sa luam ba Kia Ceed, ba Logan, ba Sandero, ba i30 sau i20 sau Polo, Corsa, Ibiza model vechi si totusi i-a placut si ei acest Focus luat acum care este o masina SH de la un dealer Ford si cu inca 2 ani garantie - - a fost o ocazie pe care am agatat-o si atat. Nu sunt genul de om care sa ma chinui sa imi iau o masina ca sa defilez cu ea, nNU, ma chinu pentru familia mea sa le ofer vacante frumoase si conditii excelente de educatie si formare pentru copilul meu, pentru mine masina este un bun necesar sa imi fac treaba cu el si atat, nu ma duc la raliu, nu ma duc la drift sau la liniute, nu ma duc la munca cu masina.
Am fost la numeroase banci multe nu mi-au acordat credit dar altele mi-au acordat si puteam sa iau Golf VI diesel, Octavia facelift diesel, Focus facelift nou 1.8 TDCI si am zis pentru ce sa ma indatorez cand cu banii respectivi duc familia in vacante si asigur conditii excelente copilului, nu bag bani in masina decat strictul necesar.
Si ca sa revin on topic: Eu am pus niste intrebari de la oameni care pot sa imi dea un sfat care pot sa ma indrume intr-o anumite directie. Am luat, insa, anvelopele Semperit de iarna Sport Grip scrie pe ele de la Laurentiu7 si sper sa ma ajute doar 1 luna- 2 de zile, pentru ca dupa aceea scap de rata casco de rca si de chletuielile dedicate sarbatoriilor si vacantei de sarbatori si atunci pot sa imi iau in ianuarie daca este cazul 4 anvelope noi, dar iarasi daca este cazul. daca acestea isi fac treaba macar iarna asta la anul oricum iau 4 noi. Eu vroiam sa fiu acoperit cat de cat ca nu stii cand o da in ninsoare sau inghet si cu astea de vara nu pot merge.
Dupa ce va ninge o sa revin cu impresii despre Semperit Sport Grip 205/55/16 si sa va spun si voua cum isi fac treaba. Anvelopele sunt uzate cam 40-50% si eu zic ca1-2 luni ma tin acum sa vedem ce va fii.
cu stima,
va salut
si multumesc tuturor celor care mi-au raspuns