$1 scrie:$2alutare !
A reusit cineva sa ia casa cu acest program ?Ma intereseaza sa stiu dobanzile aplicate de banci si daca e intradevar un avantaj fata de un credit imobiliar normal din acest punct de vedere.
Orice fel de opinii cu privire la acest program sunt de mare ajutor.
Multumesc !
programul asta are niste avantaje:
-garantia statului, deci ar trebui sa poti obtine mai usor creditul
-dobanda un pic mai mica decat la alte credite
-fara comision de rambursare anticipata (in caz de ieftinire a creditelor, poti refinanta)
daca esti hotarat sa-ti iei casa/apartament in perioada asta, atunci ar fi bine sa incerci sa te folosesti de acest program.
pe de alta parte, existenta acestui program n-ar trebui sa te determine sa-ti iei casa, deoarece:
-preturile imobiliarelor sunt in scadere si acelasi apartament o sa-l poti cumpara peste 1 an cu 10-20% mai ieftin
-din cauza acestui program, proprietarii au inceput sa creasca preturile (chiar inainte ca programul sa fie operational); cresterea asta o sa se desumfle rapid si o sa se revina la scadere; daca tot vrei sa te bagi in program, mai bine mai astepti 1-2 luni
-dobanzile la creditele in euro contractate acum or sa creasca. acum prin programul Prima Casa ai dobanda de EURIBOR + 4%, iar EURIBOR e pe la 1%. dar asta reprezinta un minim istoric pt EURIBOR, de obicei sta pe la 4-5%, asa ca in curand dobanda de 5% o sa devina 8% sau chiar mai mult
am si eu ceva planuri pt imobiliare, dar deocamdata astept. cred ca prin primavara o sa avem niste preturi surprinzatoare la imobiliare

@shine: arunca-ti un ochi pe aici :
http://www.anuntul.ro/index.php?menu=se ... R&x=31&y=7 . sunt 190 de anunturi de inchiriere pt 2 camere, la 300E sau mai ieftin. esti sigur ca gasesti chiriasi la 350?
@adicristea: super-uber-marele Poc a declarat la un moment dat, la TV, ca iti primesti banii inapoi daca nu mai poti plati ratele. din pacate, ca multe alte declaratii ale ilustrului premier, ce a spus el nu s-a concretizat. mai precis, in HG nr. 717/2009 (normele de aplicare ale programului Prima casa) gasim asta:
Art. 17
(1) Sumele garantate de FNGCIMM se platesc finantatorului de catre Ministerul Finantelor Publice din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finantelor Publice - Actiuni generale, si se recupereaza, prin executare silita, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de la beneficiarii finantarii garantate, persoane fizice, conform reglementarilor legale in materie de colectare a creantelor fiscaledeci nici vorba de primit inapoi bani. daca nu mai poti plati, statul plateste bancii diferenta (cat ai luat minus cat aid at inapoi) si apoi recupereaza suma respectiva de la tine.