Night vision - este posibil ?
Exista sisteme night vision instalate pe masini, constand intr-o sursa de lumina ce emite in spectrul infrarosu, o camera sensibila la radiatia infrarosu si un display clasic sau head-up display. Impreauna, formeaza un sistem de vizare pe timp de noapte care mi se pare a fi extrem de util.
Sursa de lumina emite in spectrul infrarosu, spectrul pe care nu il percepe ochiul nostru, deci nu se pune problema ca l-ar deranja pe soferul masinii de pe contrasens. Camera sensibila la infrarosu preia imaginile create prin iluminarea in infrarosu si le afiseaza pe display-ul din masina in spectrul vizibil.
Eu merg destul de mult noaptea pe drumurile patriei, pe care se inghesuie in acelasi timp, pe cate o banda pe sens, biciclisti beti, carute fara semnalizare, pietoni care au o mare incredere in vigilenta soferilor si, binenteles, acei soferi care folosesc proiectoarele de ceata fara a fi ceata sau isi regleaza farurile sa bata in copaci.
Deci, am avea nevoie de acea sursa de lumina, de camera si de display.
Sursa de lumina as monta-o intr-un-ul din proiectoarele de ceata, camera in celalalt, iar cu displayul se rezolva. Astept si accept idei si ajutor.
-
flohusky - Gold Member