Ieri dimineata m-a pocnit una in spate. Mergeam in coloana, pe banda a 3-a, de la Baneasa catre Fantana Miorita. La vreo 3 masini in fata, un taximetrist franeaza brusc si intoarce pe banda continua, catre Baneasa. Cel din spatele lui franeaza brusc, urmatorul la fel, cel din fata mea la fel, eu la fel, si toanta din spatele meu se opreste in mine.
Mergem in dreptul Fantanii Miorita sa vedem ce si cum au masinile. A mea (Logan MCV de serviciu) avea bara zgaraiata si hayonul din dreapta un pic infundat. Ea avea bara zgaraiata, capota un pic indoita si numarul indoit.
Ii propun faza cu formularul de intelegere amiabila, ea nu si nu, sa mergem la politie. Ca eu sunt vinovat ca am franat brusc si ca nu am anuntat-o.
Eu:

. Si i-am zis: "Doamna, daca nu fanam brusc il loveam pe cel din fata mea. In plus cum doreati sa va anunt? Sa va fi dat un telefon?"
Ea: "Asa si ati preferat sa va lovesc eu din spate."
Eu:

. Apoi tot eu: "Doamna eu preferam sa nu ma loviti deloc. Daca mergem la politie o sa va scoata vinovata in mod clar pentru ca nu ati pastrat distanta regulamentara."
Ea: "Daca e asa, atunci o sa va dau in judecata!"
Eu: "Foarte bine doamna, dati-ma in judecata si spuneti ca m-ati lovit in spate."
Ea: "Nuuuu. O sa va dau in judecata si o sa spun ca ati franat brusc."
Eu: "Foarte bine. Dati-ma in judecata, spuneti ca am franata brusc si ca m-ati lovit in spate. Acum haidem la politie."
Ea: "Nu ne putem intalni mai tarziu? Am copiii in masina si trebuie sa ii duc la scoala."
Eu:

. "Doamna, credeti ca eu am toata ziua la dispozitie pentru capota dumneavoastra indoita? Urcati-va copiii intr-un autobuz (copiii parea de vreo 14-15 ani) si haidem la politie."
De-acum pe scurt: am fost la politie, dupa vreo ora am terminat de completat declaratia si in fata politistului a inceput iar, ca eu sunt vinovat. Politistul i-a explicat ca este vinovata si a intrebat-o cum dorea sa o anunt ca franez. I-am explicat politistului ca mi se aprind toate trei stopurile pe spate si ca masina are ITP-ul la zi. Tot politistul i-a explicat treaba cu formularul de intelegere amiabila. In final s-a recunoscut vinovata si am mers sa facem formularul ala.
Daca stiam ca mai pierd inca doua ore, nu mai acceptam nici un formular amiabil si o lasam sa-si ia punctele si amenda de rigoare.
PS: Alta faza: In timp ce completam formularul am intrat in discutie cu un sofer de camion care il pocnise in spate pe unul cu o masina mica. Asta, cand a auzit ca ala era cu camion, s-a luat de el: "Las' ca stiu eu ca voi astia cu camioanele voastre mari nici nu va uitati la noi astia cu masinile mici." Ala:

.