$1 scrie:$2-a vorbit de Nigeria si pun cateva intrebari ajutatoare;
De ce acolo, localnicii respecta supervisor-ul si niciodata nu fac un lucru daca nu au inteles ce au de facut ?
De ce atunci cand explici ceva nou, se apleaca in fatza ta si-ti multzumesc apelandu-te cu "Master, master" ?
De ce fac tot timpul House Keeping ?
De ce-si spala tot timpul hainele de pe ei si nu intra niciodata in cantina imbracatzi in salopeta ?
De ce se roaga la Dumnezeu, in cor, 5 minute in fiecare dimineatza ?
De ce distrug PET-urile si le depoziteaza in acelasi container ? cand ar putea sa le arunce prin imensitatea deltei ?
De ce-si matura curtea zilnic, in conditiile in care aceasta nu-i nimic altceva decat un pamant rosu, batatorit ???
De ce nu urineaza in bidet, cum fac cei din East/West, cand sunt betzi ??
cine stie
or fi inapoiati, or fi crescuti intr-o disciplina de fier, or fi ei cumva (adica de acord cu toate cele descrise acolo, respect si apreciez asemenea comportament; numai rugaciunea aia in cor ma cam pune pe ganduri, si asta din cauza unor analogii care-mi vin in minte - cum ar fi evul mediu si influenta bisericii, cum ar fi musulmanii etc)
opinia mea despre conduita forumistica:
-
publicarea unui mesaj privat fara acordul expeditorului ar trebui sanctionata dur, imediat si exemplar; daca omul acela ar fi vrut ca scrisorica lui sa ajunga publica, ar fi postat direct, pe forum; exceptiile sunt extrem de putine si de discutabile
- nici un om cu capul pe umeri nu s-ar gandi ca autorul unui mp sa fie pedepsit cu ban sau avertisment pentru continutul (injurios, agresiv, amenintator sau altfel, nu conteaza) acelui mesaj; fiecare dintre noi se poate apara singur de asemenea atacuri (si nu ma gandesc la raspuns cu aceeasi moneda, ci la functia de ignore; este suficient), nu e nevoie sa implicam administratia forumului (care, sa fim cinstiti, niciodata nu are de unde sa stie cine are dreptate, pentru ca fiecare parte prezinta varianta proprie, asa cum o percepe; daca faptele nu sunt publice, sa le putem vedea si analiza toti, atunci totul este interpretabil); in definitiv, mesajul privat este ca vorbitul la telefon sau pe mess sau pe chat - ce-i treaba adminului/modului cum vorbesc eu pe privat? daca pe forum imi vad de treaba si imi cunosc lungul nasului si nu starnesc taraboi, inseamna ca sunt un user ok, nu mai conteaza ca merg pe stadion si rup scaune si dau cu bricheta in arbitru
-
adresarea intr-o maniera politicoasa si reverentioasa poate sa fie placuta, dar poate sa si ingreuneze comunicarea; cred ca, atata vreme cat cel caruia ne adresam este un user si nu o personalitate cunoscuta, nu e nicio problema daca ne tutuim fara alte introduceri; mult mai grav decat lipsa pronumelui de politete este agresiunea verbala, mai ales neprovocata si nejustificata (exemplu: x spune ca
bateriile varta is cele mai bune, y spune ca
da, dar au nevoie de intretinere mai laborioasa, si vine si z si spune
Bai x, tu nu te mai baga atata in seama ca pun pariu ca n-ai lucrat in viata ta cu baterii bosch, asa ca nu-ti mai da cu parerea ca esti prost! iar tu, y, mai bine du-te in agricultura, ca esti prea fraier ca sa intelegi ce e aia intretinere; adica, in opinia mea, respectul si politetea - sau lipsa lor! - sa vad nu atat in folosirea - adesea ipocrita! - a pronumelui de politete, cat in combaterea si "neutralizarea" omului cu care vorbesti, atunci cand ar trebui sa-i combati ideea si sa-i neutralizezi argumentele)
asta a fost introducerea, si anume offtopic (daca face cineva split, poate continuam discutia despre
Conversatia pe forum: schimb de idei sau ciorovaiala?)
ontopic: comunistii au ridicat limba de lemn pana la nivelul de obiect erotic, comunistii au facut din ipocrizie mod de viata, comunistii au cultivat puparea dosului sefului (mai mic sau mai mare, nu conteaza; fiecare avea oportunitatea sa pupe ceva), comunistii
s-au descurcat sa ne conduca si sa ne jefuiasca si sa ne umileasca chiar si in ziua de azi
dar din fericire pentru noi, azi putem macar sa optam pentru plecarea de aici (ca ultima solutie suportabila)
pe vremea comunistilor declarati (adica inainte de 89), unora dintre noi le era mai bine, altora le era mai greu, altora le-a fost chiar fatal; dar cine n-a avut probleme majore (sa zicem ca s-ar fi tras dintr-o familie de fruntas liberal ori taranist ori legionar, sau de industrias, sau de intelectual cunoscut inca de pe vremea regelui), a putut sa se bucure de viata (desi mai pe racoare, mai pe burta goala, mai cu rusinea aplauzelor)
din partea mea: duca-se naibii comunismul, impreuna cu toti cei care s-au infruptat din
privilegii