Operatia cu sistemul de franare la masina lui Codin,a fost desfasurata in doua etape.
In prima etapa care a fost efectuata cu doua saptamani in urma,sa efectuat montajul pe fata,unde eu personal am avut un aport minim,doar am pus sculele la dispozitia clientului (

) si etapa a doua,asta fiind sambata care tocmai a trecut si sa efectuat montajul pe spate.
Aici au intervenit marile probleme,datorita faptului ca dupa ce Codin a demontat tamburi de pe spate,fiind un baiat destul de priceput,mi.a comunicat ca tot echipamentul de franare pe disc care la procurat nu se poate monta,fiind foarte descurajat.
Am studiat putin problema si am concluzionat ca din cele 4 gauri de prindere pe puntea spate,a sistemului pe disc,nu corespundea cu nici o gaura.Am demontat portfuzetele de la tamburi si am ajuns la concluzia ca aveau aceeasi parametri,putand sa la folosim pe acestea si am modificat doar gaurile talerului care fixeaza etrierul.
Cu toate modificarile de rigoare ne.am intins cu lucrarea pana la orele 22.30,moment in care Codin a inceput sa monteze rotile.
A montat.o el pe cea de pe stanga si apoi a trecut la cea de pe dreapta,dar aici piulitele de fixare a rotii,nu o luau pe filet.Fiind intuneric noi am avut inpresia ca sunt lovite prezoanele la intrare si din acest motiv am luat lampa de control si le.am studiat la lumina.
Ultima faza?
Filetele erau pe stanga si nu aveam piulitele necesare.
Are rost sa mai mentionez ca la orele 22.30 incepusera campionatele de K1 si eu sunt bolnav dupa acest sport?
Am injurat putin dupa care am demontat din nou,am depresat prezoanele de pe fosta fuzeta de la tamburi si le.am presat pe cea de la disc,apoi totul a decurs perfect.
La timpul efectuat la schimbarea prezoanelor,cred ca i.am batut si pe mecanici de la F1,totul a fost o chestie care sa petrecut foarte rapid.
Duminica am primit veste de la Codin ca este foarte multumit si ca masina se comporta foarte bine.
Operatia reusita,pacientul mort.