nu mai vreti "rafinamente" ????!!!!????

astazi bucatarul din mine va ofera
somn la gratar a la Galatiasadar, un somn mare, proaspat, de apa curgatore repede, Prut sa spunem, proaspat pescuit ... sa spunem de 20 - 30kg
se curata "bestia" si se transeaza in "pene de somn"
TIP: CA SA-I ELIMINATI MUCUSUL SI GUSTUL DE MIL PE CARE-L ARE UNEORI SOMNUL, PUNETI IN APA DE SPALARE 250 - 300gr OTEL SI LASATI-L cca 5 - 10min
preparati o marinata din:
250 - 300gr ulei de masline extra virgin
2-3 catei de usturoi zdrobiti
2 - 5 ardei iuti tocati marunt
zeama de la 5 - 6 lamii stoarse
2 - 3 legaturi de patrunjel
2 - 3 legaturi de menta
2 - 3 legaturi de cimbru
5 - 6 rosii decojite si taiate cubulete
100 gr piper alb ori mozaic proaspat macinat
100 - 150 gr de secretul gustului sau delikat
amestecati marinata si puneti pana de somn in acesta compozitie
lasati la macerat pestele 45 min maxim 1 ora la rece (frigider)
dupa gust apoi puneti pe gratarul din mangal pestele stropindul ritmic cu marinata ramasa
TIP: puteti impacheta pana de somn, impreuna cu compozitie de la marinata, in folie de aluminiu, pentru ca iese mult mai buna
preparati o mamaliguta virtoasa, suficienta pentru toti mesenii
preparati un mujdei de usturoi lite din 5 - 6 catei de usturoi, secretul gustului, ulei de masline si 5-6 rosii curatate si taiate cubulete
la masa aveti grija la degete sa nu vi le muscati si sa aveti linga voi cel putin o damigeana de Merlot de Nicoresti sau de Ciornie Doctor Bastavan (Rep Moldova)
Bon apetit