Acum vreo 20-25 de ani am avut si eu un acvariu, pe care l-am ingrijit timp de vreo catva ani, pana ce ne-am mutat si a trebuit sa renunt la el.
Dar acum 2 ani, a scris juniorul o scrisoare Mosului, iar acesta s-a conformat

si a pus sub brad un acvariu de 21 litri.
Cum s-au redeschis magazinele dupa Craciun, am schimbat pietrisul alb cu care a venit acvariul cu unul mai natural, am cumparat plante, un lemn si 2 melci si am lasat acvariul cca o saptamana sa se formeze.
Apoi l-am populat cu 2 Labelo bicolor, 4 xifo, 4 neoni si 4 zebre.
Un labelo a murit dupa cateva luni, celalalt a crescut mare iar xifo s-au inmultit in mai multe randuri, aglomerand destul de mult acvariul.
Anul asta in vara, xifo mai batrani au inceput sa moara, lasand loc pentru inca 2 neoni si 2 zebre portocalii. Impreuna cu astia, am cumparat si 3 sanitari, dar au murit toti trei in 24 de ore. Nu mi-am dat seama de ce....
Zebrele si neonii sunt ok.
Schimb cam 30-40% din apa la fiecare 3-4 saptamani. Filtrul il curat mai des, cand vad ca nu mai trage cum trebuie si mai completez cu apa pe masura ce se evapora.
Desi este cam suprapopulat, acvariul este destul de echilibrat. Am avut scurte perioade cu alge in exces, multi melci mici

, 'mucegaiul pestilor' dar am scapat de probleme destul de repede.
Momentan starul este labelo cel negru, care face ordine cand iese din ascunzatoare. In rest se agita voios prin acvariu mai multi xifo (n-am reusit sa le tin evidenta

) vreo 6 neoni si cam tot atatea zebre cred.
Poze din diverse etape (prima e de acum):
Si un filmulet: