de daniel muresan » 22 Oct 2009, 10:55
Buna tuturor
am revenit din mica vacanta petrecuta pe meleaguri austriece( meleaguri foarte frumoase )si cum am spus am incercat sa testez un pic masina.( 3 persoane+bagaje full.)
impresiile sint pozitive cu unele mici rezerve pe care le voi expune in continuare:
1 Stabilitate
masina s-a comportat foarte bine la acest capitol atit pe autostrada cit si pe drumurile normale (ce nomalitate ohhhhh ) la viteze de 130-140 pe autostrada la trecerea de pe o banda pe alta si pe linga TIR-uri merge bine , nu se inclina deloc.
verdict = super
2 Consum
cosumul conbinat pe 1500 km , parcursi in proportie de 95 % pe autostrada la o viteza constanta de 130-140 in unele locuri 160 km/h
a iesit la 6.1l/ 100km.( la masina de servici - peugeot 307 1.6 hdi pe acelasi drum aveam un consum mediu de 6.5 l).
Ce am observat este ca la o viteza de pina la 110 km/h consumul s-a incadrat in 5.6l/100km.
singurul punct minus este dat de marimea rezervorului ( 45 l - unde nu am reusit sa pun mai mult ),necesitatea opriri in mai multe benzinari diferite,amestecarea mai multor tipuri de benzina , si pretul benzinei care este mai mare pe dincolo si in plus pe autostrada te rupe la buzunar.
verdict = foarte multumit de consum
3.Motorul
din pacate la punctul motor = 1.4 , am unele mici retineri , la urcare pe dealuri ( in special in austria si pe autostrada ) parca motorul nu mai avea resurse si trebuia sa schimb in a 4 a chiar la viteze de 120 km/h, sa pot sa tin ritmul cu celelalte masini.
concluzia mea este ca viteza 5 a este doar pentru un consum mai mic , nu pentru a urca rampe chiar cu un unghi mic.
verdict = satisfacator
4.Confort
nu am avut nici o obiectie la acest capitol nu am vazut nici o diferenta fata de celelalte masini pe care le-am avut si condus in trecut.
pentru dimensiunile masini sint foarte multumit.
cauciucurile pe care le am actualmente sint Hannkok 195/50/r15 .
verdict = foarte multumit
5. Spatii depozitare portbagaj+interior.
portbagajul este destul de mic,pentru un concediu mai indelungat si mai indepartat eu iau in considerare sa pun unul mic pe masina, dar pentru nevoia zilnica unei famili spun ca este suficient.
la interior am avut destule locuri de depozitare pentru diferitele tipur de flacoane cu bauturi ( doze0.25, doze 0.33 , peturi 0.5 si chiar de 1.5 in usa ,termos cafea).
verdict = foarte multumit
conditiile in care am facut acest test sint urmatoarele:
persoane = doi adulti nu prea slabuti si un copil 9 ani
vremea = groaznica , a plouat incontinu si temperaturi care nu au trecut de 4 *
bagaje = ful , atit la dus cit si la intors.
Impresiile mele fata de masina sint pozitive , peste ce m-am asteptat de la o masina destul de mica cu un motor de asemenea destul de mic,
pentru cine doreste pot sa dau mai multe detali , cele pe care poate in acest moment le-am omis sau nu credeam ca pot sa fie folositoare ciuva.
Pentru fordisti din timisoara , nu am putut sa ajung deoarece am fost plecat, as fii dorit sa pot sa fiu si eu acolo la intilnire, poate data viitoare.
si am si o intrebare daca stie cineva unde pot sa cumpar ( in timisoara ) genti de tabla, neaparat noi si ieftine ( daca poate sa fie si asa ) si eventual si cauciucuri de iarna pentru new fiesta pentru dimensiunea 175/65/r14.
Va doresc o zi buna incontinuare. Ceau Ceau