Discutii libere/forum

Drum Cluj Napoca -> Nisipurile de Aur

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Drum Cluj Napoca -> Nisipurile de Aur

Mesajde ASZ » 26 Mar 2007, 21:59

Mi-am propus sa merg cu familia si cativa prieteni de 1 Mai la Nisipurile de Aur pentru o minivacanta de 4-5 zile. Din pacate pe acel traseu am fost doar cu autocarul (cand nu era treaba mea viteza, taxele, traseul etc) asa ca v-as ruga pe cei care ati facut acest drum recent cu masina, sa-mi dati cateva sfaturi in privinta traseului, radarelor de pe drum (era pe forum ceva legate de radarele fixe, dar nu mai dau de el), eventuale costuri pe drum, taxe sau orice informatie care credeti ca ar trebui sa o iau in considerare.
Ne-am facut o idee despre drum si anume: am pleca dimineata de la Cj am inopta la Bucuresti si am pleca de acolo a 2-a zi dimineata catre Nisipurile de Aur (ar insemna cate un drum de 6-7 ore, cu opriri pe drum -pt. ca avem in "custodie" si copii ~ 3 ani :) )
Astept sfatul/ajutorul vostru.
Suzuki SX4 1.6 4WD GLX negru - 2008
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde kobe » 27 Mar 2007, 07:15

Sfatul meu este din Buc mergi prin Calarasi - Silistra - Varna.
Singurul inconvenient este ca trebuie platit bacul care costa 20 ron si daca nu ai norocul sa il prinzi din prima mai pierzi vreo ora. Din Buc pana in calarasi nu ai de ce sa faci mai mult de o ora si jumate, si din Silistra pana la Varna faci maxin 3 ore, de la varna la nisipuri 30 min.
Eu nu am mai fost de ceva vreme asa ca nu pot spune de radare si nici calitatea drumului nu mai stiu care e.
http://www.reiseplanung.de/showRoutingF ... tForm=true
Ultima oară modificat de kobe pe 27 Mar 2007, 07:31, modificat 1 dată în total.
Toyota Avensis Classic 1.8 VVT-I
kobe
Member

Maşina: Toyota Avensis Classic 1.8 VVT-I, 2009

Mesajde dmmoisi » 27 Mar 2007, 07:28

Daca o iei pana in C-ta faci cam 3 ore pana la constanta- 40 min pana in Mangalia 1 ora pana la varna , ai de platit 5 euro taxa de drum , deci recuperezi 20 euro si faci in plus cam 50 km ( 4 euro motorina-benzina) Drumul pana la Mangalia este bun
De la granita pana la varna sunt portiuni bune si proaste (insa nu chiar foarte proaste) , de obicei sta un echipaj la iesirea din tara , adica cand te intorci care te opresc si te intreaba doar de buletin . Ca radare am intrebat daca detectorul este legal si mi-au zis ca da , dar ei folosesc detectoare de tip pistol si din cele vechi (antice) cu cablu pe strada , deci detector ineficient in proportie de 70-80%.
Am vazut un singur echipaj de politie , adica acel de la control , in rest liniste.
FORD MONDEO 2.0 TDDI 116cp 2001 Limousine
Locul I la Raliu tehnico-aplicativ Club Ford Constanta - 05.03.2011
dmmoisi
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDDI 2001 CT-99-MJM
VIN: WFO4XXGBB41J72986

Mesajde stropa1975 » 27 Mar 2007, 12:13

Subscriu la ce a zis ”dmmoisi”. Am fost de cateva ori la Nisipuri si Albena si de fiecare data am luat-o pe la Vama Veche. Principalul motiv ar fi ca nu faci decat vreo 80 km pe teritoriul vecinilor, drumul nu e circulat (sau nu era pana sa dam noi navala la bulgari) iar politie nu am vazut decat extrem de rar. In plus, drumul la bulgari nu e foarte rau, ca tot esti din Cluj, nu se compara cu drumul spre Dej de exemplu. Are portiuni mai slabute dar si portiuni proaspat facute (asta era cam cu un an si ceva in urma). Si e si ceva mai simplu de gasit, tii drumul tot timpul inainte si, pe la Balcik, intrebi unde a ”Zlatni Piasici” (Nisipurile de Aur). Vazi ca inainte de Albena e o intersectie spre dreapta dar tu tii inainte (usor stanga) spre Albena. Eu am luat-o spre Varna si am ocolit mult si m-am si pierdut prin Varna.
Mondeo TDCI, 130 CP, Octombrie 2003
stropa1975
Ford Freak

Mesajde ASZ » 28 Mar 2007, 21:50

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Intrebarea este: ei nu au indicatoare .. ca sa nu ne ratacim ?
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde titocus » 28 Mar 2007, 23:35

Tare bine ti-am prinde un sistem de navigatie...mai ales ca nu scoti o vorba de la bulgari...
Bulgarii nu prea stiu limbi straine si o mai fac si pe prostii daca intrebi ceva... :roll:
Sa nu uitam ca la vama mai cer cate ceva pt. "suflet" cum zic vamesii bulgari...pfffffffff.........
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde dmmoisi » 29 Mar 2007, 07:47

$1 scrie:$2a multumesc mult pentru raspunsuri. Intrebarea este: ei nu au indicatoare .. ca sa nu ne ratacim ?

Indicatoare au , insa daca sti rusa cred ca o sa te descurci altfel ioc .
Cat despre chestia cu ceva dat pentru suflet se practica pentru cei ce merg la turci si aduc marfa de acolo , tu daca ai porbagajul plin cu gratare , mancare , bautura (cred) nu ai de ce sa iti faci griji , cat despre limba uni stiu romana sau engleza dar sunt putini si trebuiesc cautati :)
FORD MONDEO 2.0 TDDI 116cp 2001 Limousine
Locul I la Raliu tehnico-aplicativ Club Ford Constanta - 05.03.2011
dmmoisi
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDDI 2001 CT-99-MJM
VIN: WFO4XXGBB41J72986

Mesajde GeorgeFord » 29 Mar 2007, 07:59

Salut,
Nu-ti pot da informatii despre drum, cred ca totusi ti-ar prinde bine sa stii ca la bulgari cand dai din cap in semn ca DA( miscare in plan vertical), are intelesul de NU si cand dai din cap in semn ca NU are intelesul de DA.Atentie, nu e o gluma, am stat in Bulgaria cam o luna si am testat pe propria-mi piele. Drum bun, petrecere frumoasa !!!
Ultima oară modificat de GeorgeFord pe 29 Mar 2007, 08:49, modificat 1 dată în total.
Ford Fiesta 2006 Comfort, Duratec, 1,25 l, 16V, 75CP
"Bulbucata"
GeorgeFord
Gold Member

Maşina: Fiesta 2006, 1.25 l, 16v Duratec, 75CP, tonic blue, Comfort

Mesajde Blade » 29 Mar 2007, 08:15

asa este :) am doua colege din bulgaria la servici.
semnele de circulatie sunt asa cum s-a zis mai sus, nu folosesc alfabetul normal :)
I have a shotgun, a shovel and a big garden.
Driving a Ford Focus III Sport, 2012, 1.6 Ecoboost 150cp, Frozen White
Blade
Member

Maşina: Ford Focus 3, 2012, 1.6 Ecoboost 150cp

Mesajde ASZ » 29 Mar 2007, 10:09

$1 scrie:$2sa este :) am doua colege din bulgaria la servici.
semnele de circulatie sunt asa cum s-a zis mai sus, nu folosesc alfabetul normal :)

Mersi inca odata pentru sfaturi. Se pare ca cea mai sigura metoda va fi sa ma bazez pe una din familiile cu care mai mergem si care a mai fost si anul trecut la acelasi hotel (deci ... probabil ca stiu mai bine drumul)
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde ASZ » 10 Apr 2007, 22:02

Ceva noutati de la cei care au fost de Pasti la bulgari ?
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde Mihai L » 11 Apr 2007, 10:51

A fost un coleg de al meu; realmente incantat de servicii si conditiile oferite.
Se pare ca sunt foarte ospitalieri si nu se arunca la preturi ca ai nostri.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde kobe » 11 Apr 2007, 14:31

Din cat am umblat eu pe la Bulgari, pot spune ca preturile nu sunt cu mult mai mici decat la noi dar calitatea produselor difera, adica primesti fix ce platesti, nu ca la noi ca dai un ban si stii ca nu-l mai ai.
Bafta.
Toyota Avensis Classic 1.8 VVT-I
kobe
Member

Maşina: Toyota Avensis Classic 1.8 VVT-I, 2009

Mesajde stropa1975 » 11 Apr 2007, 18:52

Salutare, am fost eu de Paste la Nisipurile de Aur, a fost super-ok, vreme, preturi, atmosfera. Singurul minus...prea multi romani. Mii si mii, am estimat vreo 5-6000 numai in Nisipuri. 95% din masinile din statiune erau de la noi si, cum se intampla intotdeauna cand suntem prea multi la un loc, erau si destule ”uscaturi”. In rest, hotel de 5 stele, Kempinski, servicii chiar profesioniste, doar de recomandat, din punctul meu de vedere. Acuma, repet, poate ar fi bine, daca vreti sa mergeti, sa alegeti o perioada in care mai sunt si alte natii pe acolo. De 1 Mai va fi cel putin la fel, preturi ceva mai mici ca de Paste, si, din cate am auzit, majoritatea locurilor deja date.
stropa1975
Ford Freak

Mesajde ASZ » 16 Apr 2007, 18:28

$1 scrie:$2alutare, am fost eu de Paste la Nisipurile de Aur, a fost super-ok, vreme, preturi, atmosfera. Singurul minus...prea multi romani. Mii si mii, am estimat vreo 5-6000 numai in Nisipuri. 95% din masinile din statiune erau de la noi si, cum se intampla intotdeauna cand suntem prea multi la un loc, erau si destule ”uscaturi”. In rest, hotel de 5 stele, Kempinski, servicii chiar profesioniste, doar de recomandat, din punctul meu de vedere. Acuma, repet, poate ar fi bine, daca vreti sa mergeti, sa alegeti o perioada in care mai sunt si alte natii pe acolo. De 1 Mai va fi cel putin la fel, preturi ceva mai mici ca de Paste, si, din cate am auzit, majoritatea locurilor deja date.

Am platit deja sejurul, asa ca vom merge pe 1 mai. As fi insa curios cum v-ati descurcat majoritatea cu platile la fata locului (moneda, carduri, eur-oi etc)
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde ASZ » 25 Apr 2007, 21:11

$1 scrie:$2alutare, am fost eu de Paste la Nisipurile de Aur, a fost super-ok, vreme, preturi, atmosfera. Singurul minus...prea multi romani. Mii si mii, am estimat vreo 5-6000 numai in Nisipuri. 95% din masinile din statiune erau de la noi si, cum se intampla intotdeauna cand suntem prea multi la un loc, erau si destule ”uscaturi”. In rest, hotel de 5 stele, Kempinski, servicii chiar profesioniste, doar de recomandat, din punctul meu de vedere. Acuma, repet, poate ar fi bine, daca vreti sa mergeti, sa alegeti o perioada in care mai sunt si alte natii pe acolo. De 1 Mai va fi cel putin la fel, preturi ceva mai mici ca de Paste, si, din cate am auzit, majoritatea locurilor deja date.

Ce traseu ati folosit ?
Imagine
ASZ
Ford Freak

Concluzii

Mesajde ASZ » 04 Iun 2007, 20:35

Din diverse motive, nu am apucat sa postez impresiile, insa ma revansez acuma. Deci, am plecat de la Cluj la Nisipurile de Aur (cu masina) pe 28 aprilie si am iesit din tara pe la Vama Veche. Trecerea frontierei: 10 minute in care intra si plata taxei de drum bulgare si un schimb valutar (era coada, pentru ca aveau un curs bun). Am mers cca 3 ore de la granita pe sosele destul de "obosite" dar fara prea mare circulatie. Conditiile de primire, cazare si masa au fost extraordinare (hotel Mimosa, 4*), iar sejurul a fost mai mult decat reusit. Sejurul a costat 89 EUR/pers pt 4 nopti de cazare + demipensiune la care s-au adaugat cheltuielile de deplasare, asigurarea si banii de buzunar, insa per total nu am cheltuit mai mult de 200 EUR/pers, ceea ce zic eu ca a fost super ok, fata de conditiile oferite pentru un sejur in tara (Hotel Yaki la Mamaia oferea 2 nopti la 7,5 mil lei ...) Ma repet, insa nu ma pot abtine sa nu laud calitatea serviciilor primite: BULGARII STIU SA FACA TURISM ! Singura problema a fost si cea scoasa de televiziuni atat de mult in evidenta si anume lipsa parcarilor, insa toata lumea a gasit unde s-o lase pana la urma (nu am vazut nici un balcon in care sa-si fi parcat turistii masinile, din lipsa de spatiu ...) La intoarcere am venit prin Ruse (pe 1 Mai) iar trecerea de la frontiera a fost la fel de lina ca si la intrarea in Bulgaria. Drumul a durat cam 13 ore cu opriri dese (aveam cu noi si copii de 2-3 ani)
In concluzie, ne vom petrece si vacanta de vara la bulgari (urmatoarele prin alte tari), pana majoritatea mitocanilor din turismul nostru vor invata sa-si faca meseria cu profesionalism (si asta nu pe banii mei)
Concediu placut tuturor.
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde stropa1975 » 04 Iun 2007, 21:29

Salutare, subscriu in totalitate celor spuse de tine, chiar si traseul a fost identic cu cel urmat de tine. Conditii foarte bune, preturi rezonabile. Din pacate, cred ca hulpavii nostri hotelieri o vor duce in continuare bine atat timp cat sunt unii care nici macar nu se gandesc sa incerce si altceva decat hotelurile noastre obosite si serviciile execrabile de pe ”litoralul romanesc al Marii Negre”.
stropa1975
Ford Freak

Înapoi la Discutii libere/forum