ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
30 Noi 2009, 20:27
@Mihai79
Politica pe intelesul tuturor:
In primul tur de scrutin erau 3 candidati (restul erau de umplutura). Dintre aia 3, basescu era sigur calificat in turul 2 (nu mai stau sa-ti explic de ce). Ramanea sa se decida intre Geoana si Antonescu.
Antonescu este sustinut de un partid pe jumatatea PSD-ului. Paradoxal, Antonescu ar fi avut sanse mai mari sa-l bata pe basescu in turul 2, daca ar fi ajuns acolo.
Aici au intervenit doua chestii:
PSD-ul nu mai putea sa dea inapoi si sa-l sprijine pe Antonescu (daca faceau asta, il rupeau din primul tur pe basescu) dar nu se putea face asa ceva din sute de motive (nici n-a fost programata surpriza asta, desi ar fi fost o miscare sah-mat la basescu).
Pe cale de consecinta,
Antonescu trebuia sa dea in Geoana cat mai tare, poate-poate se va intampla minunea sa-i ia fata acestuia in calificarea catre turul 2. Nu s-a intamplat, si lucrurile au intrat pe fagasul stabilit inainte...Alianta parlamentara, sustinerea unui premier si debarcarea lui basescu. Antonescu doar si-a jucat sansa lui, nu a reusit si acum se pune in slujba partidului si a intereselor acestuia. Simplu, nu?
Cred ca e evident cine e naivul dintre noi doi, nu?

. Politica este o curva. Daca nu esti in stare sa scuipi si sa lingi-luna locul unde ai scuipat, nu ai ce cauta in politica. Invata-i regulile si nu-i mai fa pe altii naivi.
Monica Macovei. Munca ei i-a servit lui basescu...Mult! Propaganda multa, rezultate microscopice, schimbari zero. Stai tu linistit ca justitia nu a progresat in timpul lui Macovei mai mult ca in timpul lui Chiuariu. Din cele scrise de tine, esti inca unul caruia ii place sa fie mintit frumos...Si mai si faci apel la sintagma "stupid people"...Rusinica-rusinica@Toxicristi
Numele Scripcaru l-am aruncat la fenta, poate il scot pe Nicu din barlog

ca el are apetitul mai mare pentru discutii d-astea. Scripcaru e baiat foarte destept

. Stie pe cine sa supere si pe cine nu. E discret si nu tine sa iasa in fata...Bravo lui, dar asta nu inseamna ca-i usa de biserica

.
Daca e sa o luam pe aia dreapta, la capitolul primari "baieti destepti" nu-l bate nimeni pe Mazare, PSD, Constanta

. Foarte greu sa faci afaceri in Constanta si sa nu contribui la Mazare intr-un fel sau altul

. Dar asta e simpatic pentru ca a dus arta stapanirii la cel mai inalt nivel. Si el a fost votat la locale, la fel ca si Scripcaru...Am zis de Mazare ca sa nu zica lumea ca-s PSD-ist, ca nu toti au citit tot ce am scris eu aici, de la inceput. Nici nu vreau sa stiu ce ar fi scris Isotech pe aici, daca ar fi fost domiciliat un pic mai la vale (geografic vorbind

).
@Toti astia cu basescu
INCA nu aud argumente. Aud acuze, aud mistificari, aud minciuni, aud chestii puerile, aud chestii ce tin de sentimentele fiecaruia, unii mai au sechele de pe vremea comunismului, aud de toate, mai putin chestii obiective, termene, nume, etc.
30 Noi 2009, 23:43
Râzi tu, Harap-Alb, dar nu e râsul tău. Am impresia că aplici o logică greşită. Desfăşurarea este alta:
1) Johannis nu acceptă fără garanţii.
2) Geoană nu poate da înapoi, altfel pierde alegerile.
3) După ce iese preşedinte, are nevoie de o perioadă P în care să îl accepte pe Johannis, cel puţin până se consolidează partidul în teritoriu şi adună din "rătăciţii" din PD, cât să aibă o majoritate pentru un guvern. Dacă nu-l numeşte pe Johannis, este foarte simplu să apară o majoritate PD-PNL-UDMR, că Băsescu este deja plecat pe mare, iar Geoană se va afla cu spatele la perete. Plus, urmează 5-6 luni naşpa de tot, cu dat afară bugetari, eventual o mică devalorizare de 10-20%. Punctul cel mai de jos al crizei va fi T1 sau chiar T2. În condiţiile astea, e mai bine să scoată altul castanele fierbinţi.
OK, nu vă place personajul, nu e nici o problemă. Dar gândiţi. E bun pentru sănătatea voastră. Nu vă mai lăsaţi manipulaţi.
01 Dec 2009, 08:49
Eroi ai revoluţiei române din 1989 de la Cluj Napoca
Lucian Matiş, Călin Alexandru Nemeş, Horia Pedestru, Mihai Călin Ticlete, Sorinel Dorinel Jurja, Grigore Borş, Tamas Burgya Iosif, Borbely Istvan, Teodor Pop, Marin Vergica, Emil Ciortea, Ballai Csaba Zoltan, Ioan Valean, Ioan Inclezan, Corina Luminita Misan, Ioan Chira, Dinu Adrian Smical, Ioan Rusu, Rodica Cristurean, Gheorghe Adrian Nasc, Szabo Stefan, Viorel Cioara, Aurel Merca, Szabo Attila, Egyedi Imre, Ioan Sabau, Alexandru Pop, Iosif Cionca, Fanel Ciupitu Chican;
Eroi ai revoluţiei române din 1989 de la Sibiu
Poşa Toma, Sebeş Mihai, Cîrdăneanu Gheorghe, Munteanu Ioan, Szenkovits Erika, Lutsch Hans Werner, Nedelca Tiberiu, Bunaciu Petru, Sedenciuc Cristian Ioan, Mihai Adrian Mircea, Tîrnoveanu Dumitru, Stefan Nicolae, Contantin Mihai, Onu Ioan, Gîndila Dan Gheorghe, Lupea Constantin, Hoza Marcel Vasile, Bulea Nicolae, Colhan Elena Victoria, Răspop Petru, Marcu Ioan, Sobius Tibor, Damian Lorin, Niţă Octavian, Almen Werner, Mihu Dumitru, Roman Valentin Ion, Tudor Nicolae, Galaftion Nicolae, Motica Victor, Cioran Victor, Radu Valentin, Istrate Nicolae, NUME NECLAR, Mititel Ioan, Diaconu Vasile, Luft Richter, Sărac Victor, Deutschlander Iohan, Bragă Ioan, Fărcaş Nicolae, Gavril Gheorghe, Mihali Ioan, Hienz Reinhardt Wilhelm, Oancea Mihai Cristian, Ciul Ioan Marinel, Boantă Valeriu, Coma Ioan, Andronic P.Constantin, Bogdan Ioan, Homescu Ioan, Neagoe Anişoara, Botei Gheorghe, Dîrlescu Daniela, Croitoru Dumitru, Vicaş Teodor, Nemeş Ioan, Ganţa Nicolae, Curăraru Vasile, Stancu Dumitru-Constantin, Niţă Cătălin, Chirea Paul Alin, Talpoş Ioan, Mititi Dan, Cîrpătoarea Gheorghe Cristian, Giura Nicolae Liviu, NECLAR Andrei Marian, NUME NECLAR.
Eroi ai revoluţiei din Timişoara, arşi în secret de Securitate la Crematoriul din Bucureşti:
Andrei Maria (25 ani), Apro Mihai (31 ani), Balmuş Vasile (26 ani), Balogh Pavel (69 ani), Bărbat Lepa (43 ani), Belehuz Ioan (41 ani), Belici Radian (25 ani), Bînciu Leontina (39 ani), Caceu Margareta (40 ani), Carpîn Danuţ (25 ani), Chörösi Alexandru (24 ani), Ciobanu Constantin (43 ani), Cruceru Gheorghe (25 ani), Csizmarik Ladislau (55 ani), Ewinger Slobodanca (20 ani), Ferkel-Şuteu Ştefan Alexandru (20 ani), Gîrjoabă Constantin Dumitru (30 ani), Haţegan Petru (47 ani), Ianoş Paris (18 ani), Iosub Constantin (18 ani), Ioţcovici Gheorghe Nuţu (25 ani), Lăcătuş Nicolae (27 ani), Luca Rodica (30 ani), Mardare Adrian (20 ani), Miron Ion (50 ani), Motohon Silviu (35 ani), Munteanu Nicolae Ovidiu (25 ani), Nagy Eugen Francisc (17 ani), Opre Gogu (40 ani), Osman Dumitru (24 ani), Oteliţă Aurel (34 ani), Pisek Ştefan, Radu Constantin (33 ani), Sava Angela Elena (25 ani), Sporer Rudolf Herman (33 ani), Stanciu Ion (42 ani), Wittman Petru, Zăbulică Constantin (31 ani), Zornek Otto 53 ani, Tasala Remus Marian (33 ani)
Eroi ai revoluţiei române din 1989 de la Bucureşti
Adrian Radu Don (25 ani), Iexandra Donea (18 ani), Andrei Eugen Radu (20 ani), Călin Alexandru (37 ani), Călin Sandu (39 ani), Constantin Bucur (31 ani), Cornel Baldovin (38 ani), Cristian Florea (23 ani), Dumitrel Mandru (29 ani), Emil Duhnea (29 ani), Emilian Bendorfean (34 ani), Eugen Bîrluţiu (29 ani), Eugen Petre (25 ani), Florin Corneliu Baban (22 ani), George Cristian Stanciu (28 ani), George Richard (25 ani), Gheorghe Constantin (16 ani), Gheorghe Nichita (20 ani), Gheorghe Săvescu (18 ani), Ilie Vlad (20 ani), Ion Rădulescu (43 ani), Liviu Iulian Marin (17 ani), Mihai Lucreţiu Gâtlan(19 ani), Luiza Mioara Mirea (22 ani), Maria Munteanu (24 ani), Marian Ilie (36 ani), Necunoscut, Necunoscut, Necunoscut, Nelu Mitu (33 ani), Nicolae Mateescu (26 ani), Nicolae Nicolae (18 ani), Nicolae Stegaru (35 ani), Petre Poptean (24 ani), Petru Poptean (24 ani) (Posibil sa fie acceeaşi persoană) Radu Ionescu (27 ani), Radu Voiculescu (20 ani), Răzvan Zamfirescu (21 ani), Robert Bacalu (26 ani), Roberto Sandu (22 ani), Ruslan Manea (26 ani), Ruxandra Mihaela Marcu (21 ani), Silviu Stan (19 ani), Sorin Stermin (18 ani), Ştefan Achim (43 ani), Torino Nicolae Mateescu (52 ani), Valentin Moraru (37 ani), Valentina Pandele (21 ani), Vasile Florea (21 ani), Vinerian Bădoi(29 ani), Viorel Oprea (22 ani),
Stimatii mei colegi
Eu, spre deosebire de multi de pe aici, voi vota cu inima, pt ca rational nu pot inca vota in aceasta tara. Sper sa apuc si ziua cand o voi face si rational. Mi-am calcat o data pe inima in 2000, cand varianta era Vadim, a doua oara n-o mai fac. SMS-uri cum a pus Claudiu nu imi spun nimic, si baiatul meu de 12 ani poate "scoate"asa ceva pe taraba. Argumente as mai avea, dar mi-e rusine fata de cei enumerati mai sus sa le aduc.
Cu stima.
PS Nu vroiam sa votez nici in turul I, darmite in turul II.
01 Dec 2009, 09:55
@catalin1972: Brucan a zis 20 de ani intr-un moment de naivitate, eu merg pe predictia lui Neagu Djuvara, 100 de ani adica 3 generatii pot cu adevarat schimba sisteme si mentalitati.
Cat despre sansa data lui Ilici, este o manipulare pentru creiere slabe, care inghit pe nemestecate tot ce sloboade marinaru' chior.
Alternanta la putere prinde bine pentru vremurile in care traim. Gandeste-te bine ce faci, cum o sa explici copiilor si nepotilor tai ca ai sustinut un presedinte care nu si-a sustinut promisiunile, si-a tradat aliatii si colegii de partid, a instigat la discriminare, A LOVIT MINORI, a luat case pe care a promis sa le returneze dar "a uitat", plus multe multe altele.
Si eu l-am ales acum 5 ani pe Basescu, insa din fericire ma incadrez in a doua categorie a proverbului. "Un intelept invata din greselile altora, un om normal invata din greselile lui, prostul nu invata niciodata".
P.S. Ce va mai mirati ca basescu a ajuns la OTV? A fost si la Etno inainte, de vorba cu varu' Sandel.