Da. Impropriu spus "vazut" pentru ca eram 6 persoane si toti am vrut sa plecam inainte de final pentru ca pur si simplu nu mai suportam avalansa de scene stupide. Nu ma pasioneaza efectele speciale neaparat la un film de genul asta ci poveste si modul in care e spusa ea iar acest film nu se compara cu Independence Day, War of the Worlds, The Day After Tomorrow, The Day the Earth Stood Still sau I am Legend. Filmul asta debordeaza de seniliate tipic americaneasca si de neverosimil absolut. Aici nu ma refer la soarta Pamantului ci la "peripetiile" personajelor principale. Am urmarit o succesiune de scene care mai de care mai trase de par si mai exagerate. Bun, inteleg ca Pamantul e f...t dar de ce trebuie sa il vad pe ala cum face slalom cu limuzina printre masini, oameni, case, copaci, cladiri de birouri, prapastii, lava etc, de ce trebuie sa il vad pe ala cum invata sa piloteze un avion in 3 minute? de ce cand rulota e lovita de o bucata de roca in flacari nu se dezintegreaza? A..pentru ca e entertaining si pentru ca mentalitatea americanului e stimulata de asa ceva? Ii servesti astea unui copil de 10 ani care se uita la filmul asta ca la o poveste de Andersen. Astia au facut un mix de end of the world movie cu harry potter, un basm modern, mix pe care eu unul nu il gust. Daca stiam ca e asa nici nu ma mai duceam sa il vad. Adica ma duc la Stapanul Inelelor ca stiu la ce sa ma astept, ma duc la Troia, la fel, ma duc la Batman, la fel. Cand ma duc la end of the world movie ar fi bine sa mi se serveasca o poveste despre sfarsitul lumii si nu supermani deghizati in costum de pater familias ratati care conduc de parca s-au nascut in masini de nascar sau capacitati care invata sa piloteze avioane in 3 pasi simpli (de la deltaplan la antonov). Plus, tot pentru americanul de rand prost de bubuie au presarat filmul cu invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie, respectiv: citeste o carte, fii curat cu sufletul ca a ta va fi imparatia si puterea si slava, daca stai cu ala pt bani nu o sa dea in veci un scuipat pe tine, love is all, hai sa lucram impreuna pentru o lume mai buna si multe altele pe care nu le mai retin. Spre ex vezi putin personajul fiicei presedintelui SUA care a fost introdus fortat in scenariu pentru a fi pus in antiteza cu siliconata inhaitata cu oligarhul rus pentru a arata ca nu numai cascavalu' conteaza si ca si intelectualii au parte de o pasarica de calitate si ca love conquers all. Tineti mine domnelor, numai in virtutea unor asemenea relatii intre femei si barbatii omenirea va avea un viitor. Nu va mai amestecati genele cu ale unor trogloditi cu bani ca faceti copii prosti. Mai uitati-va si la ce carti citeste omu' nu numai la alea de credit. Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material - astia casatoriti stiti la ce ma refer, nu?
In concluzie, un film care s-a vrut deosebit de entertaining dar mie mi s-a parut cam prea entertaining. Bineinteles, nu dati cu pietre pentru ca asta e parerea mea si astea sunt gusturile mele in materie de filme.
Obsedat de ordine si disciplina.