@chefdejoaca: sa stii ca ma regasesc in ce scrii, si asa am gandit si eu. dar am trecut un pic, daca e dragoste intre voi si vreti sa "evoluati", copilul este pasul cel mai bun posibil. sunt multe motive pentru care rational si logic nu as face un copil, insa mult mai multe si mai "grele" pentru care l-am facut. am ales sa facem copilul deoarece am simtit ca e momentul, ca ne va implini, ca ne vom descurca intr-un fel sau altul. din fericire nu sunt bugetar si nici nu am un salariu minim pe economie, si impreuna avem un venit familial decent. vaccinul de la care a inceput discutia asta (900 ron) insa pentru noi este o cheltuiala foarte mare, si mai rau, neprevazuta. sa mai zic ca cele obligatorii erau mai demult gratuite, si ca romanii faceau si ei vaccinuri bune si ieftine, acum doar importam. in fine... asta e o alta discutie despre industria farmaceutica.
pana la urma cumva ne descurcam intotdeauna, sa stii ca banii ii gasesti in momentul cand chiar ai nevoie. daca asta e singura voastra problema, va sfatuiesc sa nu ii mai dati atata importanta. si stai linistita, ca in fiecare zi ma gandesc ce s-ar intampla daca n-am mai avea venituri, sau daca n-am mai avea de unde sa cumpar cele necesare copilului, etc.
@viper: in primul rand iti zic ca mi-ai impresionat sotia care a trecut pe langa calculator si a inceput sa citeasca mesajele; vreo 2 minute te-a laudat ca incepusem sa fiu gelos

in al doilea rand ai dreptate si tu in ce scrii, insa mi se pare ca exagerezi putin sau poate era alta putere de cumparare a leului... acum cu un singur salariu mediu noi 3 nu ne-am descurca, pe cand tu zici ca v-ati descurcat. de haine nu ne cumparam de la mall, iar copilului sincer nu i-am cumparat prea multe ca le-am primit (noi sau sh de la nepoata mea putin mai mare). daca era sa ii cumparam si patut si scaun de masina... chiar ca nu mai aveam de unde sa scoatem.
in fine, discutia a devenit foarte interesanta, si poate nu e de split ca tot despre situatia din ro discutam.
PS: ma bucur ca imi dati totusi sperante sa mai intalnim copii educati, asta e una din problemele la care ne tot gandim - cu cine se va juca avand in vedere ca nu am prea vazut copii (la bloc, prin parcuri, prin magazine) educati, toti scuipau, injurau, stateau cu mobilele cu manelele la maxim desi nu aveau mai mult de 6-7 ani (oare cum or forma numerele de telefon daca nu stiu sa citeasca?)