Re: Este Isus Cristos mantuitorul tau personal?
$1 scrie:$2
Biblia este cel mai vechi si mai important manual de istorie! iar veridicitatea ei a fost dovedita de foarte multe ori.
existenta lui Isus, si faptele sale nu pot fi puse la indoiala, pentru ca istoria vremii le-a confirmat.
Susbscriu la ce a scris Daniel mai sus plus cateva lucruri:
La inceputul mileniului 1, intre 8-10% din oameni stiau sa citesca, iar undeva intre 3-5 % stiau sa scrie!!
Biblia nu a fost scrisa efectiv de apostol, ci de urmasi si cei care imbratisau crestinismul! Aceste manuscrise s-au pierdut. Ceea ce a ramas este o transcriere facuta de gnostici. Gnosticii nu sunt crestini si in plus: 1. se poate foarte usor distorsiona realitatea datorita orientarii lor (paralel cu crestinismul) si 2. traducerile intotdeauna au erori de intelegere;
Evangheliile dateaza din secolele 3-4 era noastra si sustin teoriile de mai sus (nu au fost scrise atunci, si corespund perioadei in care gnosticii traiau si faceau asa ceva).
Evanghelia dupa IUDA dateaza din aceeasi perioada si este la fel de veridica ca si celelalte cunoscute pana acum.
Cat priveste faptele ca nu pot fi puse la indoiala, te rog sa recitesti Biblia si sa compari ceea ce au spus fiecare din cei 4 apostoli. Vei vedea ca fiecare relateaza faptele in felul lui, iar multe din ele LIPSESC! Exemplu: Evanghelia dupa IOAN: 20:25-29
Deci au zis lui ceilalţi ucenici: Am văzut pe Domnul! Dar el le-a zis: Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.
Şi după opt zile, ucenicii Lui erau iarăşi înăuntru, şi Toma, împreună cu ei. Şi a venit Iisus, uşile fiind încuiate, şi a stat în mijloc şi a zis: Pace vouă!
Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios ci credincios.
A răspuns Toma şi I-a zis: Domnul meu şi Dumnezeul meu!
Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!
citat http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=20
Aceasta intamplare lipseste din celelalte 3 evanghelii!!
Fa parte din grupul CLUBFORD Bacau
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=1285
Ex: Ford Focus turnier 1.8 TDCi 85 kW 2003
-
verga_Cip - 1nsane Member
- Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005