Sigur. Dat fiind ca alternatorul m-a lasat in Galati, unde eram in vizita la socrii mei(eu locuind in Buzau), si perioada fiind exact cu o zi inainte de craciun cand distribuitorii cam sunt in vacanta, nu am avut prea multe optiuni. Oricum punte de diode ptr. aceste alternatoare de focus se pare ca sunt piese mai rare, oricum nu prea sunt tinute de nimeni in stoc.
In fine,negasind in 2 zile nicaieri punte de diode si releu, nici macar alternator cu totul cu livrare rapida(1-2 zile) am ajuns la ultima varianta, cea propusa de service-ul Ford, respectiv sa-mi furnizeze ei piesa la un pret bineinteles mare(1300 RON), ca na, e de la Ford. Am fost nevoit sa accept, ca alta solutie nu gasisem, si nu voiam sa iau s.h. ca exista riscul sa nu mearga(prea mult). Bun, piesa comandata vine a doua zi, ma duc sa iau masina, cand ajung baietii intorceau alternatorul pe toate partile, ca nu intra la locul lui. De ce? Simplu, pentru ca era ptr. motor de 1,6 eu avand de 1,8
Pana la urma, tot raul spre bine, fiind ca turband de nervi am reluat cercetarile si am gasit la un magazin de piese(al douazecilea vizitat) PUNTEA DE DIODE magica. Releu nu aveau, noroc ca asta nu crapase.Pret punte 400 ron, manopera cam 300 ron si am scapat cam la jumatate dacat daca schimbam alternatorul cu totul. Mai am de aprins cate o lumanare din cand in cand sa tina reparatia.
Cam asa mi-am petrecut eu Craciunul. Poate la voi a fost mai bine.