Help/Troubleshooting

JANTE ALIAJ - REZERVĂ JANTĂ TABLĂ

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

JANTE ALIAJ - REZERVĂ JANTĂ TABLĂ

Mesajde mondenicus » 31 Dec 2009, 07:01

Salut! Am o nedumerire care mi-a venit în minte când vorbeam cu un prieten de problemele lui cu o cheie de antifurt ruptă, tot la un MONDEO. PROBLEMA este în felul următor: am pe maşina mea jante de aliaj FORD originale ale maşinii, iar rezerva este tot FORD originală, dar de tablă. ÎNTREBARE: în situaţia în care o să am pană şi voi înlocui cu rezerva cu janta de tablă, se vor potrivi prezoanele sau ar trebui să am un set (măcar 5 buc.) separat, utilizabile la jantele de tablă?. Din ce am mai "studiat" pe site-ul acesta sunt diferenţe între prezoanele pentru jante de aliaj şi cele de tablă.:-?? Aştept păreri avizate! Mulţumesc!

........Şi, fiind ultima zi a anului <:-P , vă urez tuturor un 2010 doar cu motorină/benzină/GPL + ulei + talpă, fără vizite la mecanici, iar ADMIN-ilor ....."felicitări pentru site!!!.......ţineţ-o tot aşa!!.. =D> ^:)^ " alături de "LA MULŢI ANI!"
mondenicus
Member

Re: JANTE ALIAJ - REZERVĂ JANTĂ TABLĂ

Mesajde alexandrusavu » 31 Dec 2009, 10:59

Ajunge un singur topic pe tema asta.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde DanielArdelian2 » 01 Ian 2010, 14:52

In primul rand, nu sunt prezoane ci sunt piulite.

Pe termen scurt, pe distante scurte (pana la o vulcanizare), daca nu bagi viteza foarte mare, poti sa mergi si cu piulitele pentru jante de aliaj.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Mihai L » 01 Ian 2010, 15:10

Se poate, dar e pacat.
Sunt mult mai scumpe piulitele pentru jantele de aliaj si se strica pe celelalte...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde mondenicus » 01 Ian 2010, 16:17

Deci?.........Nu am fost lămurit!..........Trebuie alte piuliţe pentru janta de tablă de rezervă? ...chiar şi pentru o banală pană!! DA sau NU? :-??
mondenicus
Member

Mesajde DanielArdelian2 » 01 Ian 2010, 20:34

NU.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde RoadTrain » 07 Ian 2010, 12:25

Pentru o banala pana, nu. Dar daca te gandesti, sau poate esti nevoit sa rulezi mai mult cu rezerva, atunci merita sa cheltui aia 40 de lei pe 5 piulite. Eu am rulat 4 luni cu rezerva, din nevoie. Piulitele de la aliaj sunt cu saibe conice tot din aliaj, caci metalele nu sunt compatibile. Nemaivorbind ca ele si stranse, culca doar pe muchie pe jentile de tabla. Nu vor rezista la trepidatii, diferenta de reactie la caldura intre metale isi va spune cuvantul, si le vei strica. Nu degeaba scrie pe rezerva max. 80km/ora. Eu la toate masinile pe care le-am avut pana acuma cu jenti de aliaj, am luat piulite pentru rezerva. Murphy nu doarme si nu stii niciodata cand, unde, si cu cati bani in buzunar faci o pana sau o ruptura. :-S
"You can choose any colour, as long as its black" H. Ford
RoadTrain
Member

Maşina: Focus II 1,6 Ti-vct Titanium

Înapoi la Help/Troubleshooting