Va salut!
Aproape 80 % din masinile de pe mobile.de au kilometrii dati inapoi. Am vazut cazuri extreme cand masini care au rulat in 2 -3 ani cam 20 -22 de mii pe luna, au ajuns la vanzare la nemti cu 110 -120 de mii de km, iar in romania ajungeau exact aceleasi masini cu 85 -90 de mii, cu carte sevice si toaqte etichetele lipite la locul lor (stalpul usii, pe plasticul de la motor etc) ca sa indice cand trebe facut urmatorul schimb de ulei...
Am un prieten, si-a laut in urma cu ceva vreme o Laguna. 280.000 direct de la un neamt. Masina aia avea 2 ani! E drept, era impecabile din toate punctele de vedere, mai putin nr d ekilometri. A vrut sa o vanda in piata, a venit un client, a fost in probe cu ea, foarte incantata etc, iar cand sa faca actele a observat 280.000 km pe bord

si nu a mai vrut-o.
Buuun, prietenul a facut vre-o 110.000 in Ro cu masina aia - a avut 2 mici probleme.. 1 - i-a pleznit furtunul de la turbina, s-a rezolvat ieftin, si apoi a schimbat un pivot pe dreapta, made in Turcia, - vre-o 60 ron. Atat!
Inainte s ao vanda a dat kilometrajul inapoi la 120.000 - a vandut-o fara nici o problema. Ala a fost convins ca masina "are km reali" desi masina se apropia de 400.000 km.
In piata de maisni de la Arad de multe ori vedeam ford-uri mondeo si focusuri cu 85 -90 de mii la bord, da cand ma urcam in ele aveau uzura cat pentru 4 -5 sute de mii! Sie erau inca cu nr de germania pe ele!
Asa ca oricat v-ati bucura ca "are carte service originala si etichete pe stalpul usii" - cascati bine de tot ochii cand luati maisni din piata!
P.S- a mea fiesta cand am luat-o (avea 2 ani vechime) avea a dreacu 79.000 pe bord. In realitate, bou ala de dealaer- mi-a dat hartiile cu reviziile (xeroxuri de la service) si in Ro - cand le-am studiat atent am ramas shocat.. Dupa prima luna masina mea avea 22.000 (la revizie), dupa inca o luna alta revizie, 39.000, dupa alta luna 61.000 .. .apoi puza timp de aproape 2 ani cand masina mi-a fost vanduta cu ... 79.000 km. Si am luat-o d ela dealer (pardon, bijnitar imputit) neamt, nu era turc, sau alta natie.. neamt pe la 50 -55 de ani. In fine, masina s-a comportat excelent un an de zile dupa care am maritat-o.
Numai bine!
Nu sunt mecanic.. doar motociclist, oltcitist, si cate-odata daciot.. in principal sunt pescar de crapi koy cu ochii bulbucati
Honda Dominator NX 650
Dacia 1304 GPL(cotet pe roti)
Oltena 12 TRS 205.000 km (Racheta visinie)