Weekendul de 1 Mai am fost cu biclele la munte.
Daca va ganditi cum incap 7 oameni si 7 bicle in 2 masini, raspunsul e in pozele de mai jos: in logan 5 oameni plus suport cu 3 bicle pe portbagaj si Fusion cu 2 oameni si 4 bicle inside
In prima zi am fost pe la Moeciu de Sus, unde un prieten participa la Echomaraton. ne-am dat pe acolo pe drumuri forestiere si pe susele, pana cand am ajuns la zapada

. Am facut cale intoarsa si s-a lasat cu un gratar pe marginea raului, un foc de tabara aproape de corturi si vorbe multe...
Insa traseul cu adevarat frumos a fost duminica.
Traseul efectiv are vreo 30-32 de km. este un circuit pe dealuri si coclauri.
Noi am plecat din Moeciu de Jos, exact din punctul unde se bifurca drumul (o bucata catre Moeciu de Sus).
Se ia in jos, catre Bran si chiar langa Castelul Bran, am facut stanga catre Predelut. Din Predelut se ia pe dealuri pana se ajunge in Zarnesti, in Zarnesti se face stanga, catre Cabana Gura Raului, apoi inainte, pana la Fantana lui Botorog. la fantana cu pricina unde drumul se bifurca se face stanga si se urca pieptis. una din cele mai grele urcari ale traseului.
Dupa ce se urca vreo 3-4 km cred...poate mai putin, se ajunge in satul Magura (cred ca e satul unde se face emisiunea aia cu vedete care fac treaba la o pensiune.) odata intrati in sat se face dreapta si se urmeaza drumul catre manastirea Pestera. la un moment dat , se ajunge iar la o bifurcatie inainte catre manastire (prin vale) si stanga o panta destul de abrupta, se alege panta. se mai urca vreo cativa km si se ajunge in satul Pestera.
acum incepe coborarea, de fapt alterneaza coborarea cu urcarea, dar daca nu calci frana pe coborare, urci din inertie
si dupa ce mai cobori pe niste urme de asfalt, ajungi in centrul Moeciului de jos, la 100 de metri de locul de plecare:)
Ca si date tehnice, avem asa: prima zi vreo 25 de km (eram la inceput). insa a fost frumos, drumul forestier a fost plin de apa si de noroaie si eram toti ca niste porci dupa ce am trecut cu vreo 40 km/h fara aparatori de noroi la bicle.
deci, 25 km , viteza maxim 41.5 km/h pe forestier.
a doua zi avem asa : 33 km, 3 ore pedalat efectiv, viteza maxima pe forestier 42.5 km/h si viteza maxima pe drum asfaltat 54.5 km/h (da, am depasit limita in localitate).

Daca vrea cineva detalii, mai mult decat bucuros as fi sa le dau.

Pozele vin un pic mai tarziu, sa le strang pe toate si sa le si modific.