Primul meu FORD !
Saptamana trecuta am deschis un subiect nou in care va ceream sfaturi in legatura cu o masina pe care intentionam sa o achizitionez. Era vorba de un focus, modelul nou, 1.6 - 100cp. In principiu am primit "avizul" vostru, singurul inconvenient fiind consumul. Mi se parea cam mare un consum de 12-13% intern, in conditiile in care motorul nu este nici mare nici puternic. Trebuie sa mentionez ca pana acum am condus un BMW de 170 cp si cred ca un motor pe benzina de 100 cp m-ar fi dezamagit. As fi vrut un 1.8 diesel dar credeam ca nu-mi ajung banii. Aveam 9500 EUR de cheltuiala dar voiam masina cat mai noua. Asa ca m-am apucat sa caut si sa negociez la sange cu diversi proprietari. In cele din urma am gasit masina : Ford Focus - 04.2009, 31.000 km, 1.8 TDCi - 115 cp. Masina are clima dubla, parbriz degivrat, comenzi pe volan + pilot automat - restul standard. Aaaa are si cotiera
. Dupa negocieri am comparat masina cu 9500 EUR . Condusesem deja 1.8 115 cp si eram multumit de putere. Dupa cateva zile de condus mi-am dat seama de adevaratul castig - consumul - 4,8 % in afara, 8,2 oras (Bucuresti). Consum care probabil va mai scadea cand se mai incalzeste afara. In principiu sunt foarte multumit de primul meu Ford.
Nu am apucat sa testez 1.6i sa vad cum e , dar 1.8 tdci e SIGUR varianta castigatoare si o recomand tuturor.
Mult noroc !

Nu am apucat sa testez 1.6i sa vad cum e , dar 1.8 tdci e SIGUR varianta castigatoare si o recomand tuturor.
Mult noroc !
- danell34
- Incepator
- Maşina: FF2 1.8 TDCI 115 CP