Asta seara a fost a doua oara de cand am masina, cand am facut pe desteptu in curba (acum aia cand intri pe fizicienilor venind dinspre bobocica) , cu, cauciucurile cu urme de noroi si am derapat. probabil de data asta in combinatie si cu umezeala care era taman acolo. de fiecare data n-am avut viteza mare si s-a lasat fara urmari. (bine si ca nu venea nimic de aproape pe contrasens ca ma dusesem un pic intr-acolo).
zilele trecute am mai facut niste "demonstratii de forta focus" la curbele de la fantani unirii si in sensul giratoriu de la p-ta Alba Iulia, da a fost foarte bine, ca de obicei, nu-mi dau exact seama de ce acum n-a mai fost, poate pt ca acum am tras mai brusc de volan sau poate inca nu luasem noroi pe cauciucuri. Sau a fost si umezeala un factor. In general evit sa iau tare pe umed, mai ales cand e si frig, da nu mai stiu, de obicei chiar si asa era ok, n-am mai patit de mult.
Probabil un cumul de toti factorii.
oricum cred ca tot de aici mi se pare mie ca masina e mai putin fasneata. probabil nu mai are aderenta asa buna. sambata sau luni musai tre sa ma duc sa spal purceaua, daca o vedeti nu credeti. la interior e in general curata, mai putin pe jos.
Am uitat sa zic ca i-am luat baterie noua de 2-3 (?) saptamani
http://www.caranda.ro/maxima.htmAia de 55 Ah, a costat 230 ron. Cea originala avea 43Ah. A necesitat si un prelungitor de surub pt chestia care o fixeaza pe deasupra, fiind ceva mai inalta. In rest ca si dimensiuni s-a potrivit. Merge ok, dar inca n-am apucat sa aflu ce consumator ar avea, am fost si destul de ocupat cu altele mai urgente (si multe), si inca sunt nehotarat unde sa ma duc.
Cauciucuri de iarna tot asa, eram hotarat, dar m-am luat cu altele (inclusiv bateria) si inca nu i-am pus, acum as putea sa-i pun dupa craciun da intre timp m-am sucit, stau in expectatie si urmaresc vremea. Pana acum a mers f bine desi tre sa fiu atent sa nu ajung la frane f bruste.
Tre sa fac ceva cu stergatoarele. Uneori mi-au facut necazuri. Cred ca o sa iau unele noi cu totul, sa nu ma mai invart in jurul cozii cu lamelele.
Si inca n-am scapat decat temporar. Prin feb. am revizia.