RCA in rate? Cine mă despăgubeşte?
În urmă cu o lună, mai exact în 06.01.2010, ies în parcare sa-mi văd masina şi chiar în acel moment un cetăţean iese cu spatele din parcare şi-mi loveşte maşina, aripa şi usa dreapta faţă, nu a fost nasol, dar suficient ca sa-mi scoată peri albi, să vedeţi de ce.
Ma inteleg cu soferul sa mergem a 2-a zi la asigurator. Ne intîlnim, facem documentaţia pentru * amiabilă*. Firma de asigurări este EOROINS.
Am zis şoferul pt ca masina nu era pe numele lui, avea contract de comodat.
Acum încep surprizele
Dupa citeva zile asiguratorul mă sună şi după mii de scuze spune că vinovatul mai trebuie să dea o declaraţie că este deacord ca maşina să fie reparată pe asigurarea lui,
nici o problemă. Pun mina pe telefon să-l sun pe respectivu care nu mai răspunde. şi aproximativ o săptămâna nu dau de el. Eu zic ca omul o fi plecat in străinatate ca mai avea ceva treburi pe acolo, dar o sa revină şi o să ne intelem noi, căci el nu era rău intentionat(s-a oferit să-mi repare maşina pe banii lui în 2 zile, numai să nu fiu supărat pe el că mi-a îndoit maşina).
Apare omul, dar eu intretimp mi-am reparat maşina şi am plătit manopera din buzunar căci asiguratorul a zis ca o sa-mi dea banii in maxim 30 de zile. Eu duc factura şi chitanţa să finalizez dosarul iar şoferul dă declaratia ca este deacord cu despăgubirea. Dosarul este *beton* şi finalizat în momentul acesta. Urma să-mi vireze banii in cont.
Surpriza urâtă acum apare.
Ieri mă sună cel de la asigurari şi-mi zice că asigurarea lui nu mai este valabilă pt că RCA-ul a fost făcut în rate şi nu are ratele plătite. Trebuia să plătească urmatoarea rată în 02.01.2010. Mă uit pe copia RCA, că mi-am făcut câte o copie din fiecare document de la dosar. Pe poliţa RCA scrie negru pe alb, că este valabilă până în 02.07.2010, verific pe net după nr. de înmatriculare, unde aceasta apare că este asigurată.
Nu mai stiu cine spune adevarul, cel de la asigurari sau sau hârtiile din mână de la mine.
După câteva vizite la EUROINS şi certuri cu inspectorul, acesta mă sfătuieşte să-l dau în judecata pe cel care m-a lovit să-mi recuperez banii, dacă nu vrea de bună voie.
Eu i-am zis că îi dau în judecata pe ei, le fac sesizare la CSA, căci pe asigurare scrie negru pe alb că este valabilă până în 02.07.2010 şi eu vreau banii de la ei.
Cine a mai văzut RCA cu termen de valabilitate 12 luni, dar plătit in 4 rate? se poate?
Dacă am fost destul de explicit şi m-am făcut înteles, vă întreb pe voi stimaţi colegi cine are dreptate şi de unde credeţi că o să-mi recuperez banii.
Iar eu va dau un sfat, FUGIŢI DE EUROINS
Ceea ce dau paragrafele scrise cu litere mari este anulat de paragrafele scrise cu litere mici.
-
mirceamiron - 1nsane Member
- Maşina:
- VIN: