Help/Troubleshooting

sistem prindere bare transversale

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

sistem prindere bare transversale

Mesajde sanderoalex » 15 Ian 2010, 20:26

de ceva timp am cautat prin hypermarketuri 2 bare transversale ptr. focusul din dotare.nu am gasit decat universale,cu gheare de prindere la portiere,bare ptr. alte marci sau ptr prindere pe bare longitudinale.am vazut un focus cu bare transversale fara acele gheare,care veneau fixate in locasurile de pe sina neagra.problema e ca in acele locasuri nu e nici un sistem de prindere,si ma gandesc ca de sina aia neagra de plastic nu se fixeaza,fiind prea putin rezistenta.daca are cineva bare longitudinale care se potrivesc la focus,va rog sa-mi explicati si mie cum se prind pe plafon(poate si ceva poze daca nu cer prea mult).
cu multumiri anticipate.

PS:sper ca am postat corect,am folosit si functia "cauta" in prealabil.
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Re: sistem prindere bare transversale

Mesajde Cryy » 16 Ian 2010, 14:45

Salut,
Nu stiu exact cum se prind barele longitudinale la Ford, dar pot sa-ti spun cum se prind la Opel (am dezmembrat un Astra Caravane care avea bari longitudinale). La Opel, barile longitudinale sint prinse, prin intermediul unor suporti, cu suruburi direct de plafon (plafonul este gaurit perin santul in care este ornamentul de plastic). Ornamentul de plastic pus in cele doua saunturi din plafon este intrerupt in dreptul suportilor care fixeaza cele 2 bari longitudinale. banuiesc ca acelasi sistem este si la Ford. Suporti sint in forma de "T"(cei din mijlocul barii) care in partea de jos sint filetati pentru surubul de prindere pe plafon, iar in partea superioasa se mufeaza tevile din care e facuta bara (teava are capatul putin mai subtire decit gaura din suport). In capetele barii sint suporti in forma de "L" cu un capat filetat si cu celalalt capat gaurit pentru a se mufa pe capatul tevii din care e facuta bara.

Bafta...
Cryy
1nsane Member

Maşina: Ford KA 1.3I 2000 & Kia Soul 1.6 CRDI 2011
VIN: WF0BXXWPRBYL59570

bare longitudinale ford focus 2 pentru plafon

Mesajde CRISTICIOABA » 26 Feb 2010, 07:19

salut. am tot cautat si nu am gasit nimic despre ce ma intereseaza.
am un ff2 din 2005 break. am nevoie sa pun pe el 2 bare longitudinale pe plafon pentru a putea sa le reglez pe cele transversale. in felul asta pot sa car si obiecte mai lungi pe masina. ma poate ajuta cinev cu niste informatii. am inteles ca cele originale ar fi mai bine 500 de euro...deci m-ar interesa o alta indee decat pe original. multumesc
CRISTICIOABA
Gold Member

Maşina: ford focus break, 2005, 1560 cc, 90cp
VIN: wfowxxgcdw5a70653

Mesajde adrianmihai83 » 26 Feb 2010, 15:45

La break nu e tot cu 4 capacele pe plafon? Este alta modalitate de prindere? Am cumparat eu bare transversale de curand si pot sa iti arat cum este sistemul de prindere la hatchback. Totusi nu pot sa imi imaginez unde sunt prinderile la break, nu m-am uitat niciodata...

LE: la break sunt 2 modalitati de prindere: unul in puncte fixe (ai 4 capacele deasupra usilor care se scot cu surubelnita) si atunci se potrivesc cele normale sau ai un cauciuc pe toata lungimea masinii si sub acesta se afla un sant in sectiune sub forma de "T" si atunci trebuie sa pui bare longitudinale si pe ele sa prinzi bare transversale.

Asadar, de care ai tu?

ELE: mai m-am interesat si ma corectez: chiar daca ai profil in forma de "T" pe plafon tot se potrivesc barele transversale. iti spun ce au thule (sunt buni) pentru ambele sisteme.

puncte fixe - folosesti thule rapid system 753
"T" - folosesti thule rapid tracker II 4700
ex. FF2, 2007, 1.6 TDCI, 90 CP, cica SPORT
Mazda 3 tx+
1nsane Member

Maşina: Ford Focus, 1.6 TDCI, 2007
VIN: WF05XXWPD57K08651

Mesajde CRISTICIOABA » 27 Feb 2010, 06:12

$1 scrie:$2a break nu e tot cu 4 capacele pe plafon? Este alta modalitate de prindere? Am cumparat eu bare transversale de curand si pot sa iti arat cum este sistemul de prindere la hatchback. Totusi nu pot sa imi imaginez unde sunt prinderile la break, nu m-am uitat niciodata...

LE: la break sunt 2 modalitati de prindere: unul in puncte fixe (ai 4 capacele deasupra usilor care se scot cu surubelnita) si atunci se potrivesc cele normale sau ai un cauciuc pe toata lungimea masinii si sub acesta se afla un sant in sectiune sub forma de "T" si atunci trebuie sa pui bare longitudinale si pe ele sa prinzi bare transversale.

Asadar, de care ai tu?

ELE: mai m-am interesat si ma corectez: chiar daca ai profil in forma de "T" pe plafon tot se potrivesc barele transversale. iti spun ce au thule (sunt buni) pentru ambele sisteme.

puncte fixe - folosesti thule rapid system 753
"T" - folosesti thule rapid tracker II 4700

sunt de acors cu tine...dar eu vreau sa car doar schiuri cu ele. eu am prima varianta ...cu 4 capace si surubel.:D , am nevoie sa car si obiecte mai lungi...cum ar fi tevi..pt asta am nevoie de ceva care sa am oarte de sustinere in partea din spate. daca pun doar asa cu este imi indoaie plafonul la spate. si plus de asta...masca aia este dintr-un plastic si nici gaura nu am in plafon ca sa stabilizez barele transversale. ai idee daca cumva gaurile de fixare sunt mascate de acel mastic care e innauntru?..merci
CRISTICIOABA
Gold Member

Mesajde adrianmihai83 » 27 Feb 2010, 08:48

da, trebuie sa scobesti masticul ala daca nu au mai fost instalate niciodata bare. se prind destul de solid cu surub. Pai daca tu vrei sa cari 2 schiuri si ti-e frica sa nu se indoaie plafonul atunci eu care car 2 biciclete ce sa mai zic :D . stai linistit sistemul de prindere tine 75kg (greutatea barelor + greutatea bagajelor = max 75kg)
ex. FF2, 2007, 1.6 TDCI, 90 CP, cica SPORT
Mazda 3 tx+
1nsane Member

Maşina: Ford Focus, 1.6 TDCI, 2007
VIN: WF05XXWPD57K08651

Mesajde iordanescudaniel » 17 Iun 2011, 20:13

sal, sunt in aceiasi situatie cu tine "CRISTICIOABA" si vroiam sa stiu daca ai gasit rezolvare pentru a transporta produse mai lungi
iordanescudaniel
Incepator

Maşina: Ford

Mesajde iordanescudaniel » 17 Iun 2011, 20:23

am achizitonat de curand un focus break si are 4 capace pe plafon pentru montarea barelor transversale, sunt foarte apropiate(75 cm)!!!!!!
exista sina pt plafon sau torosuri de vanzare? de unde le pot achizitiona in afara de reprezentanta :P
iordanescudaniel
Incepator

Mesajde CRISTICIOABA » 17 Iun 2011, 21:22

eu am rezolvat-o relativ simplu si ieftin... 250 lei pe 2 sine originale de focus 2 din 2005... de la dezmembrari...noi sunt in jur de 1700 lei(cel mai mic pret gasit de mine). pentru alte detalii tehince intrebati:D
CRISTICIOABA
Gold Member

Mesajde iordanescudaniel » 18 Iun 2011, 01:56

foarte tare! intradevar cu sine as rezolva si eu problema dar de unde le-ai luat? mai ai lincul sau datele de contact a celor de la dezmembrari MS :D
iordanescudaniel
Incepator

Mesajde CRISTICIOABA » 18 Iun 2011, 04:13

eu le-am luat de la un parc de dezmembrari din galati...dar nu aveau decat un singur focus break a dezmembrari...asa ca trebuie sa iti cauti tu singurel pe la alte parcuri ...trebuie sa gasesti...
CRISTICIOABA
Gold Member

Mesajde lionking » 28 Iun 2011, 13:05

Buna,

Am eu disponibile la sectiunea vanzari 2 bare transversale de FF 2 Turnier cu sine pe cabina.

sunt din aluminiu originale ford insa nu merg decat pe modelul turnier

Dan

Daca esti interesat da-mi PM pe user lionking
lionking
Incepator

Maşina: Ford Focus Mk3, 1.0 Ecoboost
VIN: 12345678910111213

Înapoi la Help/Troubleshooting