Legislaţie
RCA in rate? Cine mă despăgubeşte?
Moderatori: KomandantuR, adicristea
Re: RCA in rate? Cine mă despăgubeşte?
de gigi_one » 26 Feb 2010, 11:10
- gigi_one
- Incepator
- Maşina:
de mirceamiron » 26 Feb 2010, 18:22
Ceea ce dau paragrafele scrise cu litere mari este anulat de paragrafele scrise cu litere mici.
-
mirceamiron - 1nsane Member
- Maşina:
- VIN:
de kosfunny » 26 Feb 2010, 19:56
-
kosfunny - Ford Freak
- Maşina:
de Mihai L » 26 Feb 2010, 22:46
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
-
Mihai L - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina:
de sorin_andrei » 26 Feb 2010, 23:20
in Romania intelegem ca de pe urma unui accident trebuie sa castigam ceva:noi soferii reparatia si daca se poate ceva in plus, iar service-urile cat mai multi bani
dar astea le platim tot noi de pe urma majorarii RCA , nu pierde nici asiguratorul nici service-ul doar cei ce platesc asigurarea: un fel de "Caritas" se ia cate putin de la multi si primesc mult doar putini
hai sa vedem cate service-uri nu lucreaza cu asigurarile si pot rezista, pai acum sunt tot mai multe masini noi ce necesita doar intretinere si atunci de unde incaseaza banii ,dintr-un schimb de ulei la 15000 km ?
povestea cu asigurarea nu plateste nu mai tine ; ce sa plateasca devizul umflat cu tot felul de maruntisuri ? cate service-uri au dat faliment din vina asigurarilor ?
oricum pana e obligatoriu RCA-ul tot e bine ,macar ai de unde lua niste bani , ia sa nu fi fost, sa vezi ce plangeau avocatii ca nu faceau fata la procese
hai sa traim bine si sa ne rugam sa nu ne loveasca nimeni
- sorin_andrei
- Incepator
- Maşina:
- VIN:
de mariusm » 28 Feb 2010, 20:42
bafta! si tine-ne la curent!
Cadouri pentru fete...
-
mariusm - 1nsane Member
- Maşina:
de mirceamiron » 28 Feb 2010, 23:16
CSA-ul a dat termen la EUROINS sa finalizeze pina in data de 05.03.2010
am sa va tin la curent cu noutati pe parcurs pina se finalizeaza
Motiv: Nu mai citati mesajul imediat anterior. Multumesc.
Ceea ce dau paragrafele scrise cu litere mari este anulat de paragrafele scrise cu litere mici.
-
- Maşina:
- VIN:
de kosfunny » 28 Feb 2010, 23:34
-
kosfunny - Ford Freak
- Maşina:
de mirceamiron » 28 Feb 2010, 23:55
dar tare mie teama ca ca de fiecare data inspectorului de asigurari i se va parea ceva suspect si va prelungi termenul.
draga domnule "kosfunny" as vrea sa-mi spuneti cite cazuri ati descoperit din cite ati instrumentat?
in procente as vrea sa-mi spuneti daca se poate, cu aproximatie
ca eu de cind umblu pe la societatea de asigurari, am auzit tare multe
cu respect
-
- Maşina:
- VIN:
de mirceamiron » 01 Mar 2010, 00:13
chiar daca pe polita scrie termen de valabilitate 2.7.10, ea e valabila efectiv numai daca omul a platit-o; aici EUROINS n-are nicio vina, ei nu pot tine polita valabila fara sa fi incasat banii de la client
partea proasta e ca chiar daca omul isi plateste maine asigurarea, inteleg ca evenimentu a avut loc cind polita nu era platita, deci iarasi EUROINS n-au motiv sa plateasca dauna
intre cele 2 parti s-a incheiat un contrat, trebuie sa-l rezolve ei(sa-si spele rufele in familie).
de ce societatea emite un document care te "scuteste" de niste amenzi pe o perioada mai mare decit ai platit? sunt sigur ca acea persoana a fost oprita de politie si a scapat basma curata cu polita in cauza
nu se numeste cumva favorizarea infractorului?
de ce trebuie sa vina a treia persoana sa le rezolve problema? sa le aduca aminte ca au un contract.
nu mi se pare corect
daca ei si-au asumat raspunderea ca polita este valabila pina la data de 02.07.2010, de ce nu se achita de obligatiile pina la capat de terta persoana.
ce spuneti?
-
- Maşina:
- VIN:
de adispan » 01 Mar 2010, 07:18
trebuie vazut EXACT ce scrie in contractul (polita) de RCA, coroborat cu legislatia in vigoare
- adispan
- Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina:
- VIN:
de kosfunny » 01 Mar 2010, 10:45
-
kosfunny - Ford Freak
- Maşina:
de mirceamiron » 01 Mar 2010, 18:28
-
- Maşina:
- VIN:
de kosfunny » 01 Mar 2010, 19:21
1. Tarifele "preferentiale" ale serviceurilor sunt o mare problema, pe care nici asiguratorii nu o pot rezolva. Ideea e ca asiguratorul nu e implicat. Aceasta intrebare trebuie pusa service-urilor. Eu stiu unde vreti sa ajungeti, la faptul ca service-ul ofera anumite comisioane. E ceva adevarat, dar aceste service-uri sunt putine si acestea in niciun caz nu sunt serviceuri mari.
Tarifele mari din serviceuri reflecta o parte din hotia reparatorilor.
2. diferenta , cum am spus , se poate numi "foloase necuvenite" si patronii de service-uri ar trebui sa dea socoteala. In ce priveste comisionul, dupa cum am mai spus, e dat de putine service-uri care oricum sunt service-uri cu contract iar tarifele sunt mai mici deoarece sunt negociate. Acesta nu depaseste niciodata procentul de 10 %, in comparatie cu facturile incarcate cu pana la 100 % ale reprezentelor sau ale service-urilor nepartenere.
3.Legat de coborarea stachetei pot spune ca nu am facut-o. Nu va veni nimeni din conducere sa iti spuna sa inchizii ochii la anumite cazuri deoarece s-ar compromite la randul lor. Mie unul chiar mi-ar place sa am la mana persoane din conducere deoarece nu mi-ar mai fi frica de o posibila pierdere a postului. Dar ce pot spune este faptul ca am plecat de la fosta societate tocmai pt ca mi se facuse viata grea. Deranjasem pe cineva de sus si s-au facut tot felul de presiuni sa imi schimb locul de munca. Ba chiar mi s-au facut oferte voalate de angajare in alta parte. Dar chestia asta se intampla des in societatile pe actiuni sau cele de stat. Nu fac exceptie doar societatile de asigurari.
-
kosfunny - Ford Freak
- Maşina:
de mirceamiron » 01 Mar 2010, 20:17
de asta i-mi pare rau si ma supara ca toata lumea conoaste situatia de fapt si aproape nimeni nu face nimic (chiar nu putem face nimic? avem bolovani de plumb legati de picioare?).
doar ca la intrebarea 1) eu cred ca sunt implicati si asiguratorii, ei favorizeaza sustinerea preturilor mari (de ce nu i-l trage usor de mineca si sa -i spuna "daca mai prcatici asa preturi diferentiate fata de firma de asigurari care i-ti da de lucru, incheiem socotelile, si va avea de cistigat numai firma). daca nu ar fi unsi si asiguratorii aceasta "practica" se termina de mult.
la intrebarea 2. sunt deacord, ca service-ul profita de situatie si incarca factura(pt ca legea ii permite), dar pe linga service-uri mai traiesc si altii.
la intrebarea 3) sincer am ramas placut impresionat. sunt putini oameni care pot sa spuna ca nu coboara stacheta pt anume motiv sau pt a obtine "foloase necuvenite".
partea proasta e ca sunt prea putini si numai i-mi fac mie zile negre si nervi cind vad cita nedreptate este in jur.
sper sa nu plictisim ca deja vorba ta suntem off-topic (dar dac e cazul mai deschidem un topic cu acest subiect)

respecte

-
- Maşina:
- VIN:
de toxicristi » 02 Mar 2010, 16:43
-
toxicristi - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina:
de mariusm » 02 Mar 2010, 18:03
Cadouri pentru fete...
-
mariusm - 1nsane Member
- Maşina:
de Mihai L » 02 Mar 2010, 23:29
Adica tu ca service ii oferi unui client oarecare (si care se poate sa-ti calce pragul o singura data)conditii mai bune decat unui asigurator care iti ofera de lucru si te tine in "viata"???

-
- Maşina:
de kosfunny » 03 Mar 2010, 08:17
Si ca sa revenim on-topic, daca polita de asigurare este in rate, raspunderea o are asiguratorul in cazul in care ratele nu sunt achitate!
-
kosfunny - Ford Freak
- Maşina:
de mariusm » 03 Mar 2010, 12:31
Cadouri pentru fete...
-
mariusm - 1nsane Member
- Maşina:
de Mihai L » 03 Mar 2010, 12:51
-
- Maşina:
de toxicristi » 03 Mar 2010, 13:09

Mie mi se pare de bun simt ca validitatea unui act oficial (polita) sa nu poata fi afectata de o clauza dintr-un contract de credit : e ca si cum as merge la banca, as face un credit, as lua banii, iar daca nu mai achit ratele, banii imprumutati isi pierd valoarea!
-
- Maşina:
de Mihai L » 03 Mar 2010, 13:26
-
- Maşina:
de zaboss » 03 Mar 2010, 13:28
-
zaboss - Gold Member
- Maşina:
- VIN:
de toxicristi » 03 Mar 2010, 15:56
-
- Maşina:
de Mihai L » 03 Mar 2010, 17:52
1) mie mi-este clar ca un service cam moare daca nu lucreaza si pentru asigurari;
2) daca evita un asigurator este pentru ca nu isi primeste banii la timp sau chiar deloc...
3) nu cred ca un service daca ar recupera banii in termenul stabilit si ar beneficia de lucrari nu ar scadea preturile pentru asiguratori. E stupid, omori gaina care iti face oua de aur.

-
- Maşina:
de mirceamiron » 03 Mar 2010, 18:05
-
- Maşina:
- VIN:
de kosfunny » 03 Mar 2010, 21:31
Cei care fac scandal sunt in general cei care lucreaza fara conventie si prin diferite mijloace fac rost de lucrari. E vorba de clienti trimisi de cate un inspector cu care are ceva "legaturi". Totusi , acestea nu pot fi multe deoarece inspectorul isi pierde postul daca apare cu lucrari prea multe la service-ul respectiv cu care firma nu are conventie.
Prapadul cel mai mare il fac sefii de parcuri ai firmelor private care trimit masinile la service-uri care factureaza ca la reprezentante. Sa stiti ca un sef de parc auto care are in grija peste 50 de masini e un om realizat in comparatie cu un inspector de daune corupt!
Pe langa astia, mai sunt firmele de leasing care isi repara masinile la service-uri preferentiale de unde isi trag si ceva comision din daune. Acum, cu criza asta ca au ramas cu masinile recuperate pe dreapta au inceput sa insceneze accidente pt a evita falimentul.
Si toate astea in detrimentul asiguratorilor de la care avem pretentii sa ne ofere servicii ca in vest, la cheltuieli tot ca in vest dar la tarife de Romania (cel putin jumatate de pret) si cu hotie ca in vestul salbatic!
-
kosfunny - Ford Freak
- Maşina:
de mirceamiron » 15 Mar 2010, 13:23
azi am primit instiintare de la CSA prin care ii obliga la plata, conform Art. 18 aliniatul 1 din Ordinul 20/2008
CSA-ul si-a facut treaba
-
- Maşina:
- VIN: