Discutii libere/forum

De ce nu place lumii FORD?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde romy05y » 19 Apr 2007, 20:20

valifocus - ai dreptate, discutia despre consum e irelevanta. De parca fordul ar consuma cu muult mai mult ca un Vw sau Opel sau Pejo sau mai stiu eu care de aceeasi clasa.
romy05y
Member

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 20:25

$1 scrie:$2alifocus - ai dreptate, discutia despre consum e irelevanta. De parca fordul ar consuma cu muult mai mult ca un Vw sau Opel sau Pejo sau mai stiu eu care de aceeasi clasa.

Poate nu cu "muult", dar semnificativ mai mult. Nu stiu din experienta personala nimic de Peugeot, dar cu Opel-ul nu se compara! Si de fapt nu asta e problema esentiala, ci discrepanta dintre datele publicate si realitate.
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____ Imagine
leontet
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 2006, 1.4TDCi, 68HP, Comfort

Mesajde tudor » 19 Apr 2007, 20:55

offtopic -
1. am ford de 10 ani si sunt foarte multumit de ele , de amandoua.
2. consumul - pai la noi unde consuma atat o masina (ex. bucuresti ) ala nu mai e consum de oras ala e consum de drum de tara sau si mai rau (producatorii dau consumul de ORAS unde nu trebuie sa pui frana la fiecare 10 metri sa nu intrii intr-o groapa). ce am observat eu la ambele masini , consumul e mare la viteze mici , dar e mic la viteze de 90-120 km/h si se incadreaza in datele producatorului.
3. de ce nu este placut fordul de multi ? pai intrebarea nu e pusa bine ........... trebuia pusa pe forumul opel, reno, pejo . cum putem sa intrebam asa ceva niste utiliazatori de ford .
4. de ce nu este placut fordul de multi ? pai eu sau noi astia pasionati de ele, de unde sa stim :?: :D
mondeo 2012 , 1.6 ecoboost
tudor
Incepator

Mesajde Mondy man » 19 Apr 2007, 21:40

Cred ca titlul topicului e un pic gresit.
Nu lumea are ceva impotriva Ford-ului, e doar o problema de ignoranta si dezinformare.
La noi in Moldova 90% din cei cu care vorbesti habar nu au ce insemna Ford. De fiecare data cand imi cautam o masina toti ma inpingeau spre VW, Opel, etc.
In orasele mari (Bucuresti, Iasi) proportia ignorantilor e mult mai mica, undeva spre 50%.
In Germania, de exemplu Mondeo e masina de firma; adica in cadrul unei firme directorul economic, contabilul, etc, cei din conducere cu exceptia boss-ului evident, majoritatea conduc Mondeo; de ce oare? pt ca e o masina proasta, nu, pt ca e value for money.

Adevarul insa e ca redresarea si lansarea Fordului pe o panta ascendenta a inceput odata cu Focus 1.
Mondeo mk III e cea mai buna masina construita de Ford vreodata, parerea mea.

Si daca vreti sa vedeti ce inseamna cu adevarat probleme si preturi intrati o zi doua pe VWFORUM.
Nu fura !!! Guvernul nu tolereaza concurenta.
Mondy man
Gold Member

Maşina: Toyota PRIUS / BMW 525d

Mesajde shadow » 19 Apr 2007, 21:40

$1 scrie:$2upa gust domu' shadow, dupa gust. :)

PS: sunt total impotriva gustului tau :)

Daca esti impotriva cum se face ca vinzi masina?
shadow
Gold Member

Mesajde adispan » 19 Apr 2007, 21:51

$1 scrie:$2

pai, cam asta e ocupatia principala a stimatului co-forumist, din cate imi dau io seama ...
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 23:10

$1 scrie:$2red ca titlul topicului e un pic gresit.
Nu lumea are ceva impotriva Ford-ului, e doar o problema de ignoranta si dezinformare.

Da, domnule, ai peeeeerfecta dreptate! Cui nu-i place Ford-ul e dezinformat sau ignorant! Fii convins!!! Bravos, natiune, la mai mare!!! :lol:
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____ Imagine
leontet
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 2006, 1.4TDCi, 68HP, Comfort

Mesajde oxigenbog » 19 Apr 2007, 23:16

de ce nu le place Ford la oameni? pentru ca ford suna prea banal...altceva e cand zici "mi-am luat A4 sau un 325".
multi cumpara o masina doar pentru nume si pentru imaginea pe care o dobandesc in societate prin acel nume.
multi cred ca ar cumpara un mercedes cazut decat un ford mai nou si cu mai putini km.
ar fi multe de spus...poate o sa mai revin in acest topic.
Ford Focus 2014 1.5T 150CP Titanium
oxigenbog
Romcar

Maşina: Ford Focus 2014 1.5T 150CP

Mesajde MASU » 19 Apr 2007, 23:52

tudor are dreptate , nu puneti intrebarile bine !
1. ELIMINATI problema banilor pt.a cumpara o marca de top(mercedes , bmw sau audi ),si intrebativa acum de ce ati cumparat FORD ,si cu aceiasi bani nu ati luat opel , wv , reno , pejo sau altceva , pt. ca sunt sigur ca fiecare a avut de ales .
2.Cineva zicea ca nu îi place nimic in afara de FUSION , altul ca nu îi place FOCUS doar MONDEO ,altul ........... , fratilor e problema de gust (gusturile nu se discuta ) ,de aceea FORD are o gama variata de modele si caroserii ,ca sa aveti de unde alege :!: Zicea cineva ca nu îi place hatchback ,la fel sunt sigur ca nu îi place nici de vecina ...de la et.5 ,dar de aceea nici nu a luato de sotie ,si a luato pe ....berlina FORD.
3.In privinta consumului ,referitor la discrepanta dintre consumul real si cel publicat in statistici sunt sigur ca ceea ce este denumit de producator "consum in oras " nu va putea fi atins de nici unul dintre noi in conditiile de trafic existente(stiti bine la ce ma refer),care nu are aproape nimic in comun cu conditiile de testare ale producatorului .Referitor la acuzatia de "slabire" a datelor publicate ,va prezint trei variante :
a)FORD ca si celelalte marci de renume nu fac asa ceva pt a nu îsi pata blazonul (daca noi nu le atingem nu inseamna ca nu sunt reale )
b)daca chiar ar faceo ,sunt sigur ca ar exista o campanie oficiala de denigrare foarte puternica din partea celorlalte marci (dar nu vorbe pe la colt din partea pers.particulare subiective)
c)cum nu vad nici o reactie din partea concurentei , daca chiar o face , inseamna ca o fac si celelalte marci ,nu se dau in gît unii pe ceilalti ,iar noi toti posesorii de masini suntem victime ale unei conspiratii planetare. (teoria conspiratiei )
Revenind la intrebarea acestui thread DE CE nu este placut FORD de catre multi , eu cred ca raspunsul este urmatorul :suntem oameni diferiti ,cu inteligenta diferita ,cu pareri , gusturi , sentimente , pasiuni diferite .SI ESTE FOARTE BINE CA ESTE ASA ! altfel am fi toti niste clone conducand acelasi tip de masina ce are aceeiasi culoare.
SFATUL nr . 1 :cei ce schimba masina dupa masina , marcă după marcă ,nu mai cautati , nu o sa gasiti niciodata masina ideala , perfecta .NU EXISTA !
SFATUL nr. 2 :cei care in FORD-ul vostrul ati gasit pasiune , sentiment , relaxare , placere , si uneori necazuri , neplaceri , durere , consideratil ca fiind un prieten bun , un frate ! BUCURATI-VA de acestea , nu toata lumea le gaseste.
2001 ford focus 1,4 i hatchback
MASU
Incepator

Maşina: ford focus 2001 ,1388 cm ,55 kw ,ambiente, motor FXDD
VIN: wfoaxxgcda1r42950

Mesajde shadow » 20 Apr 2007, 06:00

Ai dreptate, soferul de Ford e ok. Am vazut la intalnire. Daca aveam BMW, Audi sau Mercedes nici nu-mi trecea prin cap sa merg sau sa intru pe forum.
shadow
Gold Member

Mesajde romy05y » 20 Apr 2007, 06:21

pai, cam asta e ocupatia principala a stimatului co-forumist, din cate imi dau io seama ...

Nu e chiar o ocupatie, mai mult un hobbie :). Si spun asta pt ca ocupatia principala nu-i asta. Si pentru ca nu castig sume importante din treaba asta.
Nu am castigat mai mult de 500 Euro la nici o masina dar am dat masina si aproape pe munca patriotica. Din placere ;).

Iar bat consumul la cap: leontet spuneai ca nu se compara cu opelul.
Luam focus 1.8TDDI si astra 1.7DTI. Povesteam acum cateva saptamani cu un posesor de
- astra din 2003 caravan si-mi spunea ca scoate 7% in oras (Bistrita), mai mult de atat nici io n-am scos cu
- Focus TDDI 90CP 2002.,
- Cu TDCI-ul 100CP 2003 de acum nu scot mai mult.
Acum o sa spuneti ca in bistrita nu e asa mare aglomeratie, oras mic...aglomeratie este, drumri proaste cu gramada, lucrari la drumuri slava domnului, ambuteiaje destule
romy05y
Member

Mesajde VIPER » 20 Apr 2007, 06:40

Revin cu o explicatie mai scurta :D Romanii inca isi cumpara masinile pentru cei de pe trotuar...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde aannyy » 20 Apr 2007, 07:29

O idee:
A zis cineva mai sus ca intrebarea trebuia pusa pe un forum al unei marci concurente. Poi hai sa o facem. Eu pun intrebarea pe VW, cine se ofera pe reno, peugeot, apoi ori postam aici impresiile, ori dam linkul si cei interesati sa le citeasca acolo.
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Maşina: Focus 2, 2007, Hatch, 5 door, sea grey, 1,6, Tdci, 90 cp

Mesajde romy05y » 20 Apr 2007, 07:35

asa fa aannyy, o sa fac in peste putin timp user pe reno, pejo,... sapun intrebarea :)
romy05y
Member

Mesajde Mihai L » 20 Apr 2007, 08:29

$1 scrie:$2evin cu o explicatie mai scurta :D Romanii inca isi cumpara masinile pentru cei de pe trotuar...

Tare de tot si din pacate nu este banc... :cry:

Referitor la intrebarile puse pe celelalte forumuri... Nu cred ca-si au sensul. Asta ar trebui sa preocupe departamentul de marketing si proiectantii de la Ford, nu pe noi.
Ce ar fi sa facem si noi thread-uri cu " de ce nu ne place marca x" sau y...
Mie mi se pare clar scopul forumului nostru, si anume de a-i "uni" pe cei cu o pasiune comuna. :lol:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde VIPER » 20 Apr 2007, 08:32

Eu stau linistit in continuare pe AstraClub si nimeni nu da cu pietre in mine, chiar daca am Mondeo si nu mai am Astra. Ba chiar lumea se intereseaza de masina, cum e, cum merge, cum vad diferenta intre cele 2 (chiar daca nu-s aceeasi clasa), etc. Depinde mult de forumul pe care veti pune intrebarea. Pe unele veti lua, cred, ban direct pentru "flame start" :D
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde aannyy » 20 Apr 2007, 08:37

Pe VW deja au inceput sa apara pareri. Astept sa se mai stranga si postez linkul.

@mihai Ce ar fi sa facem si noi thread-uri cu " de ce nu ne place marca x" sau y.? Sa-si faca ei aici nu noi. Noi, ca posesori de Ford facem la ei, iar ei daca vor sa-si faca aici.
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Mesajde alex230ro » 20 Apr 2007, 09:17

$1 scrie:$2e ce nu le place Ford la oameni? pentru ca ford suna prea banal...altceva e cand zici "mi-am luat A4 sau un 325".
multi cumpara o masina doar pentru nume si pentru imaginea pe care o dobandesc in societate prin acel nume.
multi cred ca ar cumpara un mercedes cazut decat un ford mai nou si cu mai putini km.
ar fi multe de spus...poate o sa mai revin in acest topic.

Normal ca e altceva cand zici ca ai luat A4 sau 325 vorbesti de alta clasa de masini(fara suparare)
Asa usor usor ma apuca si pe mine dracii pe masinuta,aseara nu se inchidea torpedoul i-am dat de cap pana al urma,azi dimineata am dat muzica mai incet(mare gresala) si am putut sa aud cum troncane plasticele de la bord cum troncane suspensia? :shock: .Ma rog se aude un troncanit(cum se aude la Dacie cand e un pivot dus) daca trec oblic peste o groapa sau sina de tren tramvai culmea e ca se aude cand pe stanga cand pe dreapta total aleator.Pe spate stanga se aude un zgomot infundat ca si cum ar bate un amortizor .Ma asteptam sa apara toate astea dar nu dupa 2600 si un pic de km mai incolo pe al 15-20.000 :lol: asta e poate isi revine sau poate fac rost de si un woofer sa-l bag in portbagaj si rezolv toate problemele :lol:
Si parca nu se mai fac masini ca pe vremuri mama lor de masini :twisted:
alex230ro
Gold Member

Mesajde oxigenbog » 20 Apr 2007, 11:51

vorbeam in general...tb sa zic bmw, audi VW.
troncane de la bancheta din spate, sunt sigur, suspensia nu are cum.
oxigenbog
Romcar

Mesajde alex230ro » 20 Apr 2007, 12:11

Nah de pe fata vine,bancheta nu troncane.. inca.Ma rog mi-a mai trecut asta e ma scot cu consumul.
alex230ro
Gold Member

Mesajde shadow » 20 Apr 2007, 14:02

Putin offtopic, dar important pentru discutii legate de consum, romy05y trebuie sa te contrazic in legatura cu comparatia traficului din alte orase cu cel din Bucuresti. Nu stiu de ce tot zice lumea ca si in alte orase e la fel. Am fost in multe alte orase, Brasov, Sibiu, Timisoara, Arad, Braila, Galati, Constanta, Craiova si asa mai departe... nici unul nu se apropie... Mie imi ia o ora sa ajung de la servici, iar cu metroul (mijloc de transport in comun care opreste in fiecare statie) jumatate de ora, fiind vorba de cativa km. Nimic nu se compara cu traficul din Bucuresti. Nimic!
shadow
Gold Member

Mesajde ciocrosu » 20 Apr 2007, 14:42

$1 scrie:$2evin cu o explicatie mai scurta :D Romanii inca isi cumpara masinile pentru cei de pe trotuar...

Majoritatea romanilor nu stiu sa-si cumpere o masina asta e cea mai mare problema, o cumpara pentru fite sau marca sau ca cutare are si e buna dar aproape niciodata in functie de necesitati, asta este diferenta intre vestici si noi.
ciocrosu
Member

Mesajde oxigenbog » 20 Apr 2007, 15:41

si asta e adevarat. cred ca e mult dc zic ca 30% dintre cei care isi cumpara o masina pun pe hartie in ordinea urmatoare: pt ce imi tb masina, ce bani am, ce costuri implica achizitionare masinii respective (piese, combustibil, reparatii - chiar dc ai garantie la ea demontarea si montarea unu subansamblu in functie de cat de bine e facuta masina poate dura mai mult sau mai putin=>costuri de manopera mari, implicit mici) - dc tu ca sa schimbi cureaua de distributie tb sa dai toata partea fata jos iti ea o zi intreaga sa faci operatia asta=>manopera mare (cazul passatului din 1997-2005)
EDIT: numai spun ca e nevoie de 2 oameni.
oxigenbog
Romcar

Mesajde cody » 20 Apr 2007, 21:46

Eu mi-am luat focusul acum 2 luni dupa multe cautari si comparatii.
Vroiam o compacta si ma uitam dupa golf4 ,astra ,leon sau focus ; neaparat sa fie hatchback
Pina la urma a fost sa fie focus .
Vreau sa spun ca toti cunoscutii care au vazut-o nu au avut nimic de reprosat ba chiar le-a placut la maxim.
Am 2000 km cu ea si va spun ca sunt ft multumit de alegerea facuta .
Inainte am avut un matiz si cand mergeam cu golf sau octavia mi se parea ca merg cu o super masina , acum cateva zile cand m-am urcat intr-un golf 4 am avut o deceptie .
Eu cred ca ford-ul in general pierde pt ca nu a fost o marca foarte prezenta pe la noi si nu este ft cunoscuta, dar vine tare din urma .
Chestia cu consumul dat in carte si cel real este la toate marcile , am vazut si proprietari de alte marci plangandu-se de consum pe alte forumuri , si nu diferente de 1-2 litri ci mult mai mari.
http://www.freewolf.ro

Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul
si apoi iti spune care era lectia.
cody
Gold Member

Maşina: focus 1.6 16v , yamaha tdm 850

Mesajde Blade » 21 Apr 2007, 08:35

da, eu am patit deja a 3a oara sa stau in masina sa astept diverse chestii si sa vina cate unu sa ma intrebe de cand am masina, cum merge, etc.
ultimul a fost un nene care avea de ales intre Polo happy motoru de 1.2 benzina parca dar un proprietar de asa ceva i-a spus ca consumul din carte e un banc bun, defapt consuma pe la vreo 12 in oras si sub 8-9 afara n-a scos.. eu i-am zis ca mai mult de 10 nu mi-a luat in oras si afara la un mers sportiv mi-a luat 7.

nu s-a facut reclama destu, si e deja o moda ca toti producatorii sa minta cu nerusinare cand e vorba de consum, preturi la consumabile, etc. cum era si legenda ca loganu nu consuma mai mult de 8 ....
I have a shotgun, a shovel and a big garden.
Driving a Ford Focus III Sport, 2012, 1.6 Ecoboost 150cp, Frozen White
Blade
Member

Maşina: Ford Focus 3, 2012, 1.6 Ecoboost 150cp

Mesajde aannyy » 21 Apr 2007, 18:10

Am reusit deja sa obtin cateva impresii obiective asupra marcii ford de la colegii nostrii de la VW.
Postez link-ul aici pentru curiosi. Si mai am o rugaminte: Indiferent de ceea ce scriu ei sa nu facem o polemica!!!

http://vwforum.vwforum.ro/index.php?sho ... 26993&st=0

O sa mai vad daca mai apar si altele.
Status loading.....99%
aannyy
Gold Member

Mesajde ambiente2006 » 21 Apr 2007, 21:35

din pacate linkul nu merge. ar fi fost tare interesant......
Ford Mondeo MKIII 2.0 TDCi 116CP an fab.Oct. 2006
VW Tiguan Track&Style 2.0 Tdi 140CP DSG7 4Motion model 2012
ambiente2006
Member

Mesajde adispan » 21 Apr 2007, 21:38

nu's obiective, dar e un inceput ... dar la ce serveste?
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde zel » 21 Apr 2007, 23:12

nu place din lipsa de informare...
pentru banii pe care-i dam e prea bun ford... Mondeo in cazul meu
si asta o spune un fan Toyota Avensis... poate pana apare pe piata noul Mondeo pe care trebuie musai sal vad in "fier si plastic" pt al pune inaintea lui Avensis
cat despre masinile citroen reno pejo...singura masina Fr de doamne ajuta este pejo407 care culmea are motor TDCI=HDI
pasaturile si "mersanu" au cam devenit demult timp imaginea parvenitilor si a rromilor
vectra b =cea mai buna masina fabricata de opel vreodata vectra C lasa cam mult de dorit
audi incepe sa fie audi incepand cu a6
iar vb unui neamt daca vrei mercedes ia un e class atfel mai bine ia o japoneza :idea:

si apropo nici o firma nu isi mai permite sa faca o masina super fiabila, eleganta...blabla azi conteza PRETUL concurenta e acerba in EU japonezii sunt aici, coreeni sunt aici, mai lipseste ..china (asta e un fel de a zice pt ca toti producatorii de la reno la mercedes includ chinezisme in produsele lor)

cat despre consum mie 2.0 tdci Durashift 5speed , folosita doar in modul automat (fara sa folosesc tiptronicul) dar folosind pilotul automat cand si cand imi ia 10 litri/100km in medie mixt cu alte cuvinte fac 600km cu 1 plin
consumul instantaneu nu il stiu pt ca nu am BC ca se pare ca astea automate au altfel de bord :?:

abia astept sa vad asta http://www.youtube.com/watch?v=U-eGIhGLDAY
si atunci mai vb noi de ce nu place lumii FORD :shock: :shock:
Ford Mondeo Turnier MK3.2, 2.0TDCi, Durashift 5tronic
zel
Incepator

Maşina: Ford mondeo turnier 2.0tdci durashift 5tronic 2004

Mesajde danmatyas » 21 Apr 2007, 23:21

iti ia 10 mixt? mi se pare mult.nu cumva in oras iti consuma atata?
VW Passat Sportline 2.0 tdi
danmatyas
1nsane Member

Maşina: VW Passat 2.0 TDI-140 CP Sportline Variant

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum