Discutii libere/forum

Radare fixe

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Radare fixe

Mesajde ASZ » 20 Apr 2007, 12:19

Stiu ca pe vechiul forum a fost un topic cu acest subiect, insa pe noul forum nu am mai dat de el.

M-ar interesa daca stiti ceva modificari de la ultima postare, in care era lista lor:
CAMERA – ANTENA 1/Aeoroport Baneasa (Aerogarii / Ion Ionescu de la Brad )
[NU MAI EXISTA] RADAR – INMH/Mero Baneasa - Pasarela pietonala [NU MAI EXISTA]
CAMERA – Academia Politie / Erou Iancu Nicolae adica la intersectia spre ZOO
CAMERA – OTOPENI (LUKOIL)
CAMERA – OTOPENI (AGIP)
RADAR – BALOTESTI (dincolo de Prisma, la pasarela pietonala inainte de iesirea din sat)
CAMERA – SAFTICA – TANCABESTI (intersectia cu drumul spre Snagov)
RADAR – CIOLPANI (pasarela pietonala in dreptul statiei Petrom)
CAMERA – POTIGRAFU (pe pasarela pietonala)
RADAR – Puchenii Mari (pasarela pietonala la iesirea din sat spre padure)
RADAR – BARCANESTI (pasarela pietonala intrare in sat dinspre Romanesti)
CAMERA – BARCANESTI iesire portal 19m Lukoil
CAMERA – DN1A Rompetrol (in dreptul intersectiei cu DN1 A spre Buftea)
CAMERA – METRO PLOIESTI (in scuarul de la Metrou Ploiesti)
RADAR – COMARNIC inainte cu cativa m de panoul electronic existent pe linia dreapta de la iesire
RADAR – SINAIA (intersecie cu DN de Targoviste) [Atentie, aici pe sensul dinspre BV spre Buc, stau foarte des baietii si cu radar mobil si te iau inainte sa franezi din cauza radarului fix]
CAMERA – SINAIA (Intersectie cu varianta)
CAMERA – BUSTENI (bld. Marasesti, in dreptul drumului spre Gura Diham)
CAMERA – AZUGA (in dreptul caii ferate)
CAMERA – PREDEAL (intersectie Rasnov) [asta nu e in "borcan" ci e o camera mai veche. Nici nu stiu daca functioneaza]

Daca aveti cunostinte de altele noi sau poate chiar despre unele instalate pe autostrada soarelui, va rog sa le postati.
Suzuki SX4 1.6 4WD GLX negru - 2008
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde AdiC » 20 Apr 2007, 13:00

Eu am trecut cu 70 si ceva peste unu d'asta (pana in 80). Sa ma uit mai des in casuta postala?
2008 Ford Fusion 1.4 TDCi
AdiC

Maşina: Ford
VIN: WF0UXXGAJU8G73542

Mesajde ella79 » 21 Apr 2007, 08:07

nu cred ca ai de ce ..... amenzile vin de la 80,1 km/h .cel putin din ceea ce stiu eu !
FORD FOCUS TREND 2007, 1,6 TDCi, 90 Cp, 4 doors, MOONDUST SILVER
ella79
Ford Freak

Maşina: FORD FOCUS TREND 2007, 1,6 TDCi, 90 Cp, 4 doors, MOONDUST SILVER

Mesajde vane » 21 Apr 2007, 19:08

Dar de cele 300 din Bucuresti, ce se mai aude ?
Parca au facut si un film despre ele, dar de aparut in vreun fisier pentru GPS, nimic !
Focus HB, 2005, 1.6 TDCI (110PS)
vane
Member

Mesajde muzica9 » 23 Apr 2007, 17:50

am si eu o intrebare. radarele astea cind "citesc" si fac poza? inainte sau dupa ce treci de ele? ca am vazut ca sunt plastate pe ambele sensuri. adik cea de pe sensul opus poate sa te vada la o dist de 800 m ca mergi cu 100km/h sau te "arde'' dupa ce treci de ea si te fotografiaza din spate?
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde Extremero » 24 Apr 2007, 01:59

Radarele de pe DN1 te iau din spate cand ajungi pe bucla inductiva din dreptul lor. Pana acolo (si dupa ce treci de ele) poti sa ai si Mach 3.
Daca treci peste bucla aia in limita a max +10km/h, nu se declanseaza sistemul.

Tot din spate te iau si cele din Pitesti si cel din satul ala pana in Urziceni. Doar ca alea n-au bucla in asfalt ci te masoara cu "unde".
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008| Jeep Cherokee [KJ] | 2.8 CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
[EX - Ford Focus ST170] | [EX - Ford Focus Futura | 1.8 Zetec 16v | 2003]
Extremero
Gold Member

Mesajde Mihai L » 24 Apr 2007, 05:59

Dar parca ziceau ca au si partea de recunoastere a numerelor, asa ca ar fi in stare sa detecteze softul daca ai facut mai putin decat se face cu viteza legala intre doua radare, adica ai fi depasit-o intre cele doua puncte de control.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde muzica9 » 24 Apr 2007, 07:40

$1 scrie:$2adarele de pe DN1 te iau din spate cand ajungi pe bucla inductiva din dreptul lor. Pana acolo (si dupa ce treci de ele) poti sa ai si Mach 3.

Tot din spate te iau si cele din Pitesti si cel din satul ala pana in Urziceni. Doar ca alea n-au bucla in asfalt ci te masoara cu "unde".

asta cu +10 km nu e valabila. unui prieten i-a venit amenda de pe dn. mergea cu 73km/h acolo unde limita era de 70km/h. asta cu +10 km e valabila pt radarele mobile.
muzica9
1nsane Member

Mesajde OvidiuB » 24 Apr 2007, 07:51

@MihaiL - nu au avut bani sa cumpere si softul respectiv, asa ca inregistreaza doar viteza cu care treci prin dreptul radarului.
Cat priveste sistemul, Extremero stie ce spune - din cate tin minte din threatul vechi, el e cel mai bine documentat.

@ASZ - nu-ti fa griji din cauza camerelor de supraveghere, dar ai grija la radare. In ce priveste lista ta, e la zi - eu o verific zilnic, fiind navetist :wink:

@ella70 - ai dreptate, amenzile vin doar peste 80,5 - eu am primit una pentru 81 :oops: Asa ca mi-am luat revansa luand si una pentru 98 :twisted: , dar asta pentu ca pusesera si un radar mobil in Ciolpani - unde exista si unul fix :shock: :shock: , pus pe un SEAT bleumarin...
2003 FF1 Turnier 1.8 TDDI 90CP
2008 FF2 Turnier 1.6 TDDI 109CP
OvidiuB
Ford Freak

Maşina: FF1 Tournier TDDI, 90CP/2003 + FF2 Tournier TDCI, 109CP/2008

Mesajde Asgard » 24 Apr 2007, 09:33

Pe dn2 european 85 catre ....pana la roman sunt camere cu radar in cosereni si in haret
Ford Maverick 2.0 125hp
Ford Mondeo 2.0 107kw
Ford mondeo 1997 2.0 96kw
ford mondeo 2011 2.0 tdci 163hp
[color=#FF0040]Ochii care nu se vad......te vad!!![/color]
Asgard
The Big Taz

Mesajde bkraptor » 24 Apr 2007, 10:59

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2adarele de pe DN1 te iau din spate cand ajungi pe bucla inductiva din dreptul lor. Pana acolo (si dupa ce treci de ele) poti sa ai si Mach 3.

asta cu +10 km nu e valabila. unui prieten i-a venit amenda de pe dn. mergea cu 73km/h acolo unde limita era de 70km/h. asta cu +10 km e valabila pt radarele mobile.

Legea spune ca amenzile se dau incepand cu depasiri de minim 10 km/h peste limita legala. Daca acolo limita era de 70 km/h, atunci sigur amenda trebuie sa vina de la 80 km/h in sus.
Focus 2 Hatchback Trend CL2007 Duratec 1.6 100CP
Benzina FTW!
bkraptor
Gold Member

Maşina: Focus 2 Hatchback Trend CL2007 Duratec 1.6 100CP

Mesajde Extremero » 24 Apr 2007, 13:26

$1 scrie:$2MihaiL - nu au avut bani sa cumpere si softul respectiv, asa ca inregistreaza doar viteza cu care treci prin dreptul radarului.
Cat priveste sistemul, Extremero stie ce spune - din cate tin minte din threatul vechi, el e cel mai bine documentat.

@ASZ - nu-ti fa griji din cauza camerelor de supraveghere, dar ai grija la radare. In ce priveste lista ta, e la zi - eu o verific zilnic, fiind navetist :wink:

@ella70 - ai dreptate, amenzile vin doar peste 80,5 - eu am primit una pentru 81 :oops: Asa ca mi-am luat revansa luand si una pentru 98 :twisted: , dar asta pentu ca pusesera si un radar mobil in Ciolpani - unde exista si unul fix :shock: :shock: , pus pe un SEAT bleumarin...

Asa e.

Aia cu viteza medie e poveste, chiar daca e realizabila tehnic/matematic, e greu de probat/sustinut in instanta. Poate eu am mers pe camp, paralel cu drumul intre cele 2 puncte. Nimeni nu ma poate obliga sa nu merg prin gradina lui Vasile din Tancabesti cu 200 la ora.

Camerele nu masoara viteza, dar teoretic daca organul e vigilent in fata monitoarelor, ar putea sa vada daca calcati pe cineva pe trecerea de pietoni sau daca depasiti peste banda continua. Totusi, n-am auzit sa fi primit cineva amenda pentru ca ar fi facut ceva in raza camerelor de supraveghere.

In concluzie, atentie la cele 6 radare din Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic si Sinaia.
Sau conduceti cu atentie si concentrati la drum (ceea-ce va recomand), sau daca mancati popcorn si povestiti cu pasagerii in timp ce conduceti, luati-va un GPS care va atentioneaza unde sunt amplasate radarele.

Eu fac drumul ala de min 2 ori pe saptamana si inca nu m-a luat niciun radar fix, desi ajung in Comarnic cu o medie de 110-120km/h (~cca 50 min - 1 ora). Si nici n-am avut niciun accicent in afara localitatilor de 14 ani decand am carnet.

Conduceti cu atentie si concentrati-va la drum.
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008| Jeep Cherokee [KJ] | 2.8 CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
Extremero
Gold Member

Question

Mesajde MosBabacu » 25 Apr 2007, 08:41

Pt cei cu ceva "experienta" cu camerele de pe DN1...
Mi-a venit o "comunicare" de la Politia Prahova cum ca la data si ora cutare masina cu nr X a circulat cu viteza peste limita legala in loc Barcanesti. Drept urmare, trebuie sa le spun cine conducea masina, probabil pt a intocmi PV.
Problema e ca nu se specifica cu ce viteza mergeam si nici ce aparat a inregistrat chestia asta, dar ca se poate proba cu poza nr X.
De condus a condus nevasta-mea, tocmai in ideea in care merge mai incet...tzeapa 1 pt mine. Tzeapa 2 e ca in permis are numele de dinainte de casatorie care nu mai corespunde cu cel din CI, deci tre sa declar ca eu am condus ca sa evitam alte posibile probleme :evil: .
Intrebari:
1. La ambele camere din Barcanesti limita e 70 km/h? Dupa estimarile mele n-am avut mai mult de 80-90 da' dc e undeva limita de 50 e scump...
2. Asta e noul mod de instiintare fara sa-ti spuna si viteza cu care circulai? Nu mai am alte puncte, dar am fost de mai multe ori la BUC anul asta... :wink:

Mersi.
MosBabacu
Gold Member

Maşina: Focus 2006 1.6 TDCI 109cp Ghia+

Mesajde Extremero » 25 Apr 2007, 09:59

Iti raspund partial:
In Barcanesti sunt 2 puncte monitorizare.
Primul (cum vii dinspre BV) este in fata LukOil-ului pe o travetrsa si NU are radar.
Al doilea punct este traversa metalica (sau pasaj suspendat) la 100m inainte de iesirea din Barcanesti catre Romanesti. Acolo ESTE radar.
Limita e 70 la ambele.

In fata LukOil-ului nu avea sens sa puna radar, ca acolo e aglomeratie in permanenta (mai putin noaptea), fiind zona de preselectare a benzilor catre Ploiesti sau centura.
Dincolo e o zona in care poti sa o frigi.

Daca sotia ta a mers ziua, este putin probabil sa fi depasit cu mult 80Km/h, pt ca in zona aia toata lumea franeaza, chiar daca nu observi radarul, probabilitatea este destul de mare ca drumul sa fie blocat de masinile care tin 70.

Ati amici care au primit amenzi de pe DN1, au spus acelasi lucru, si anume ca nu se specifica in prima hartie ce viteza ai avut.
Extremero
Gold Member

Mesajde Cornel001 » 25 Apr 2007, 10:29

Scuze ca ma bag.
Pe Bucuresti-Constanta ce radare mai sunt ? (fixe/mobile)
Stiam de unul mobil cand veneai dinspre bucale, pe dreapta, chiar unde se termina primul tronson complet de autostrada, pe la lehliu sau drajna parca nu mai stiu.
Oirucm daca merg probabil ca o sa iau si un detector cu mine.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde MosBabacu » 25 Apr 2007, 12:01

@Extremero: mersi mult, m-am mai linistit...probabil o sa fie pana in 100 ron si ceva puncte. Treaba a fost sambata dimineata, pe la 10,30. Ne-am schimbat dupa intersectia aia cu benzinaria si daca acolo nu e radar sigur l-a luat pe urmatorul. Imediat dupa ce am plecat, vreo 5-6 km a mers cu 90+ (pe bord, deci real mai putin)...evident ca eu zisesem max 80 dar...

LE: legat oarecum de intrebarea lui Cornel, cred ca weekend-ul asta o sa mute toate radarele din tara pe BUC-CTA pt "descongestionarea traficului" :lol:
MosBabacu
Gold Member

Maşina: Focus 2006 1.6 TDCI 109cp Ghia+

Mesajde leontet » 25 Apr 2007, 12:39

$1 scrie:$2e Bucuresti-Constanta ce radare mai sunt ? (fixe/mobile)

Ori de cate ori am mers pe autostrada Buc-CT, am gasit radar mobil (masina de politie cu marcaje corespunzatoare) la 3km de sfarsitul primilor 100km dati in folosinta, imediat dupa varful unui deal marisor (deci cand ii vezi e prea tarziu, iar inaintea varfului dealului detectoarele sunt in impas major).

Fiti atenti, NU te opresc nici macar la iesirea de pe autostrada, "surpriza" vine acasa, prin posta. Drept care daca se intampla beleaua, preferabil este sa opriti imediat (masina de politie sta intr-un fel de parcare - cred ca va deveni un spatiu comercial sau tehnic cand se va termina cu constructia drumului), sa va intoarceti per pedes la politai (nu dati inapoi cu masina, va taxeaza si pt asta!!!) si sa incercati vechea metoda a negocierii... macar de puncte sa scapati!

Dar fiti atenti CUM negociati, in momentul de fata si DAREA de mita este considerata delict! Fapt pt care subliniez ca NU instig la comiterea unui delict, ci sugerez pur si simplu incercarea civilizata si umana de a exprima regrete pt depasirea vitezei legale, etc etc etc... :wink:
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____ Imagine
leontet
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 2006, 1.4TDCi, 68HP, Comfort

Mesajde Extremero » 25 Apr 2007, 12:42

Nu stiu de radare fixe pe autostrada.
In schimb sta organul cu radare normale. Erau pe autostrada cateva zone cu limitare de viteza la 80 parca. si acolo te agatau + intr-o gramada de sate intre Cernavoda si Cta.
Extremero
Gold Member

Mesajde muzica9 » 25 Apr 2007, 12:51

$1 scrie:$2u stiu de radare fixe pe autostrada.
In schimb sta organul cu radare normale. Erau pe autostrada cateva zone cu limitare de viteza la 80 parca. si acolo te agatau + intr-o gramada de sate intre Cernavoda si Cta.

da in zona cu limitare mereu au fost radare sezonul trecut. si nu statea pe loc ci erau in miscare. tin minte ca anul trecut eram cu un logan si in zona respectiva am facut pana. aveam cam 120km in zona cu restrictie+ ca vb la tel. am mers cam 500 m fara sa constientizez ca am pana. din fata venea masina de politie care imi dadea flash-uri si imi facea semn cu mina pe geam. eu eram prea concentrat cu discutia la telefon. sincer se auzea un zomot tare ciudat, dar eu credeam ca era vreun elicopeter al politiei pe sus. :) cauciucul s-a facut muci.

la intoarcere in aceeasi zi mergeam cu 140km in aceeasi zona in spatele unui opel astra. efectiv ma tineam in curului lui. din nou echipaj mobil care i-a facut semn doar opelului sa traga pe dreapta.
muzica9
1nsane Member

Bucuresti -> Urziceni -> Munteni-Buzau si retur

Mesajde bogdanv » 06 Iul 2007, 21:27

Azi am facut un drum pina dus - intors la Munteni Buzau (cu circa 30 de km inainte de Slobozia). Am plecat la 16.00 din Bucale si la 21.30 am venit inapoi.

De semnalat urmatoarele:

- radar la iesirea din Afumati pe malul lacului imediat dupa curba ia tot ce vine din fata;
- radar mobil pe masina in satul Sinesti;
- radar instalat pe marginea drumului (scos din masina si pus pe trepied!!!!) pentru sensul de venire de la Urziceni in satul Movilita;
- radarele fixe pe ambele sensuri din Cosereni;
- radar in masina in satul Sf. Gheorghe;
- radar in masina in satul Alexoi.

In rest am vazut destule masini de politie pe traseu.

Drumuri bune tuturor si aveti grija sau folositi cu spor detectorul!
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde titocus » 07 Iul 2007, 09:53

Sunt radare fixe si intre Cluj-Napoca si Turda la Tureni, Martinesti, Copaceni si inca o localitate (mi se pare).
Unde e drum bun sunt si radare...oricum pe acolo erau mereu radare si limite de 60 km/h unde poti merge cu 120...
Am vazut si in Feleac sus langa postul de control.
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Re: Bucuresti -> Urziceni -> Munteni-Buzau si retur

Mesajde ASZ » 07 Iul 2007, 20:41

As vrea sa va mai semnalizez cateva radare fixe aparute recent pe tronsonul Turda-Cluj Napoca:
1. In localitatea Copaceni un radar fix pe partea stanga (cum ziceam sensul Turda - Cluj) la iesirea din localitate
2. In localitatea Tureni sunt 3 radare fixe !!!! Cate unul la iesirile din localitate si unul pe partea dreapta la 150-200 m dupa intrarea in localitate
3. In localitatea Martinesti pe partea dreapta imediat la intrarea in localitate

Va rog sa le evitati ca sa nu marim bugetul Politiei Romane.
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde danmatyas » 08 Iul 2007, 02:13

astia-s cretini. cum naiba sa mergi pe-acolo legal....pfoai ce oameni, macar de ar pune 70 in localitate.
VW Passat Sportline 2.0 tdi
danmatyas
1nsane Member

Maşina: VW Passat 2.0 TDI-140 CP Sportline Variant

Mesajde irinelr » 13 Iul 2007, 16:32

$1 scrie:$2s vrea sa va mai semnalizez cateva radare fixe aparute recent pe tronsonul Turda-Cluj Napoca:
1. In localitatea Copaceni un radar fix pe partea stanga (cum ziceam sensul Turda - Cluj) la iesirea din localitate
2. In localitatea Tureni sunt 3 radare fixe !!!! Cate unul la iesirile din localitate si unul pe partea dreapta la 150-200 m dupa intrarea in localitate
3. In localitatea Martinesti pe partea dreapta imediat la intrarea in localitate

Va rog sa le evitati ca sa nu marim bugetul Politiei Romane.

As fi foarte curios daca sunt functionale. Le-am vazut si eu si in mod sigur l-am luat pe primul ca nu mai fusesem pe acel drum de 1 an.
Ideea este ca nu am vazut bucla inductiva de pe sosea la fel ca cele de pe DN1
Mondeo 2004 Trend, 1.8l/125CP
irinelr
Incepator

Maşina: Mondeo 2003 / 1.8l / 125CP
VIN: WF04XXGBB43J82145

Mesajde ASZ » 13 Iul 2007, 17:19

Poate ca nu ar fi rau sa cititi articolul de la adresa http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj ... 18199.html

Weekend placut
Imagine
ASZ
Ford Freak

localizarea radarelor

Mesajde irinelr » 14 Iul 2007, 11:32

Ii rog pe cei care au pozitia lor in coordonatele furnizate de GPS sa le comunice astfel incat sa le trecem si noi in softurile de navigatie.
Mondeo 2004 Trend, 1.8l/125CP
irinelr
Incepator

Maşina: Mondeo 2003 / 1.8l / 125CP
VIN: WF04XXGBB43J82145

Mesajde Mihai L » 15 Iul 2007, 01:00

Yeap... La Favorite! :lol:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde MIHAI. » 19 Iul 2007, 09:31

prin comunele dinspre Buc. spre Alexandria, sunt radare fixe sau camere de supraveghere a traficului?
posesor de focos:> http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=4284
[b]Respect participantilor la trafic care semnalizeaza prezenta agentilor de politie![/b]
MIHAI.
Gold Member

Maşina: Trend Champions League 2007 , 1.8 TDCI>"Focosul"

Mesajde ASZ » 09 Aug 2007, 00:19

In weekend voi merge pe ruta Cluj-Napoca - Brasov-Ploiesti-Urziceni-Slobozia-Constanta-Vama Veche-Nisipurile de Aur si va rog pe cei care stiti de radare fixe/mobile pe acest traseu sa ma ajutati cu informatii pentru a limita numarul de amenzi :)
Mai mult m-ar interesa la ce sa ma astept pe distanta Ploiesti - Vama Veche.
Imagine
ASZ
Ford Freak

Mesajde dudu79 » 19 Aug 2007, 23:49

atentie intre turda si cj
... am ramas fara permis.
miau trimis amenda si poza
... da macar arata bine foca la 105 km
ford focus 1.8 tdci
dudu79
Ford Freak