$1 scrie:$2Realitatea este că RCA-ul nu aduce profit, ci cotă de piaţă. Profitul vine din alte tipuri de asigurări, nu din RCA.
nu pot sa cred asta; nu pot si basta, sunt prea mari sumele incasate ca sa nu aduca profit gras
dar n-am la indemana cifre si statistici, asa ca ramane in aer (iti ofer remiza)
$1 scrie:$2Žl obligă pentru că altfel multe cheltuieli ar ajunge în spinarea statului, adică a tuturor
nup; nu ma intereseaza "ce s-ar intampla daca", imi ajung evidentele: dau, an de an, niste bani
degeaba (la concret, nu teoretic: n-am produs niciun accident - desi nu poate nimeni sa garanteza ca n-o sa ma prinda si pe mine neatentia vreodata, macar pana acuma nu s-a cheltuit nici macar un leu vechi pentru vreo dauna produsa de mine; si ca mine sunt multi soferi, nu-s eu o raritate); daca-s sofer responsabil si nu ma hazardez mai departe decat vad cu ochii, si daca am platit un an - doi - trei - patru degeaba, sa ma mai scuteasca!
$1 scrie:$2rezi că este mai profitabil să plăteşti din buzunarul propriu daunele? Atât cele "fizice" ale maşinii, cât şi cele civile ale victimelor?
de ce te pripesti tu sa ajungi la daune? asta este drobul de sare
stii regula: daca toti soferii ar respecta regulile de circulatie, nu s-ar mai produce accidente rutiere (decat din cauze neimputabile participantilor la trafic), ceea ce ar fi o stare
normala (nu obisnuita, da? doar normala); daca n-ar mai fi accidente, la ce naiba sa mai platim asigurari?
(aaa, sa sustinem firavul buget, era sa uit)
$1 scrie:$2la tăţi ni-i greu. Nimeni nu ne obligă să cumpărăm maşini. Numai că unii nu sunt obişnuiţi să suporte consecinţele. Stai să vezi când va veni impozitul anual pe maşină de 1-2% din valoarea ei + locul de parcare la "valoarea de piaţă" a terenului... A avea maşină nu este o obligaţie.
de ce vrei tu sa ma sperii cu alte gogorite? alt drob de sare, alt bir, alta piele jumulita de pe om
si n-o fi o obligatie sa ai masina, dar este o necesitate, nu un lux (uite, uitasem de locul de parcare, ca si asta e legat de masina; si si de parcarile platite din orase)
in aceeasi categorie intra:
- nu te obliga nimeni sa ai internet (ce, mori daca n-ai?)
- nu te obliga nimeni sa ai calculator
- nu te obliga nimeni sa ai tv
- nu te obliga nimeni sai ai masina de spalat (etete, nu poti sa speli de mana?)
- nu te obliga nimeni sa ai frigider (etete, ti-e lene sa gatesti in fiecare zi?)
- nu te obliga nimeni sa ai telefon mobil (da' ce, nu-ti mai ajunge fixul?)
- nu te obliga nimeni sa ai telefon fix (da' ce, nu te poti duce la un telefon public sa suni?)
- nu te obliga nimeni sa ai centrala termica in apartament, electricitate, termopane, pres la usa, mobila in casa, lift etc - pentru toate se poate gasi o solutie alternativa, mai veche si mai ieftina si mai ne-obligatorie; putem sa traim in pesteri si sa pastem iarba grasa si iarna sa facem foame si frig
da' traim in secolul 21, si avem nevoi de confort si civilizatie (sau nah, ne-am obisnuit, ne-am dedulcit la rasfat - e grav?)
$1 scrie:$2cuma s-a introdus sistemul bonus/malus.
aham: "daca vreme de x ani iti luam banii de pomana si nu platim daune pentru greselile tale, poate-ti facem o reducere; dar intre timp o sa creasca asa de mult pretul asigurarilor, incat bonusul pentru ca esti cuminte n-o sa-ti acopere cresterea despre care vorbim; iar daca o sa se intample cumva de o sa fii implicat in oarece indoire de table, o sa avem grija sa te usture"
total negativa motivarea:
nu gresi, ca sa nu platesti si mai mult; ca de platit mult, platesti oricumnu este decat praf in ochi acest sistem
$1 scrie:$2u mai ţine chiar aşa haiducia. S-au mai trezit şi asiguratorii.
pai una la mana ca nu s-a eliminat in totalitate practica (mai ales acolo unde se pune problema "mana-in-mana" - nici n-o sa dispara vreodata!), iar a doua la mana ca mare parte a scumpirii asigurarilor s-a motivat exact prin despagubirile mari pe care le-au platit deja (of, saracutii de ei!) in anii trecuti asiguratorii; daca s-a stopat "haiducia" aceasta se dau cumva preturile inapoi? macar la nivelul de acu' trei ani-patru ani?
$1 scrie:$2ext question:
ete nah, hai sa simplificam si mai tare: sa fii bizon din familie de bizoni si sa te bizoneasca bizonul de frate-tu
(sau tu pe el), nu mai conteaza (daca vrei sa complicam, zicem ca esti in situatia ca probezi, in vederea cumpararii, o masina pe care n-are de unde s-o stie si el)
sa fii instructor prost si sa te sifoneze unul pe care l-ai invatat tu soferia
sa fii politist examinator spagar si sa te calce pe trotuar unul pe care l-ai trecut pe bani