povestea mea de acum 2 zile, sau puteti sa ii spuneti ca am trait un episod gen Seinfeld cu Politia Rutiera. destul de lung, cititi-l doar daca aeti timp liber

mergeam frumos pe o strada mare, cu 3 benzi, toate pentru inainte, plecasem frumos de la semafor in coloana pe banda a 3-a, iar la 50m dupa intersectie un berbec se gandeste sa puna frana brusc si sa intoarca masina peste linia dubla continua. nu era chiar in spatele lui, ci cam la distanta de 2 masini. toti punem frana brusc, normal, asta incepe manevra dar isi da seama ca a luat-o prea larg (dupa ce blocase si sensul celalalt ca le-a taiat fata alora, si ei au pus frana brusc), toata lumea claxona inclusiv subsemnatul. cand a cuplat in marsarier coloana de pe sensul meu tocmai se pusese in miscare si eu eram in dreptul lui dar mergeam cu 1 km/h, masina in fata, spate si dreapta. iar din stanga berbecul da cu spatele chiar in aripa mea stanga spate desi, repet, claxonam pentru ca era previzibila miscarea. dupa ce intoarce masina, o si parcheaza chiar acolo la un magazin. eu ies din masina sa vad ce am patit, incep sa il strig, nevasta-sa iese din masina si il certa, iar ala de la vreo 20-30m incepe sa rada arogant si ii zice sa intre, asa ca respectivii pleaca fara nici macar sa vina sa vada ce s-a intamplat. Sun la politie astia imi zic sa vin sa depun o plangere. Bai nene, e langa mine, e proaspata treaba, nu crezi ca ar fi mai usor sa il prinzi acum cand e aici? decat sa stai sa ii cauti nr de leasing cui o apartine si d-astea? NU> ok ... intre timp vine si politia locala care ma roaga sa mut masina (eram oprit acolo de fix 1min si 30sec) si ca ei nu au ce sa ii faca. bine... cat stateam de vorba cu astia, intra unul in fata masinii mele si intoarce pe linia dubla la 1m de noi. la care eu ii zic "bai nene, pe asta l-ai vazut? chiar asa va ignora.... nu ii faceti nimic? , organul "pai ce sa ii facem, traim in romania, ne-am obisnuit." si pleaca.
acum ma gandeam ... sa merg la politie sa ii fac reclamatie, sa nu merg ca pierd timpul ... e ... si asa aveam niste timp liber si era frumos afara, iar ala a fost nesimtit rau si arogant. hai sa merg. ajung la politie, merg la informatii - nimeni. langa e dispeceratul pe care scrie mare NUMAI O PERSOANA ARE VOIE INAUNTRU, referindu-se la dispecer. inauntru se tinea masa de pranz sau dimineata, nu stiu ca era 11. le bat in geam, ca era ghiseul inchis, se uita la mine si mai baga un ou in gura. le bat din nou cu o privire intrebatoare si se sinchiseste o dsoara sa vina la informatii. ii zic, da ... mergeti la biroul 11. merg la 11 unde nu era nimeni, alt sictirit da, mergeti la xeroxul din intersectie, luati o declaratie si o completati. deci deja dau bani pt declaratii, nu ca as saraci de la ele dar totusi eu sunt victima. bine, merg o iau o completez, intre timp balamuc la usa la ala. nimeni nu intra ca negocia cu niste romulani care tot il luau peste picior, ala radea, se bateau pe burta unii pe altii, ce buni prieteni erau. se jucau parca erau copii de 10 ani. intr-un final reusesc sa intru sa ii dau declaratia - mda, asteapta-ma la ghiseul 2 ca o sa vin eu. asta dupa ce asteptasem 20min la birou. deja imi facusem prieteni pe acolo si radeam. mergem la ghiseu - nimeni. iar asteptam vreo 10min, intr-un final vine altul si ne preia hartiile, se uita si zice sa asteptam in sala ca vom fi strigati. mai trec 20 min... ma striga primul de la alt birou, merg acolo, da .... trebuie si o copie dupa carnet si talon, mergeti la xerox ... da, stiu, ala din intersectie... ma duc ma intorc .... coada. iar radea cu tiganienii inauntru si nimeni nu avea acces. termina cu ei, ma ia pe mine, se uita pe hartii .... pai copie dupa asigurare nu aveti, mergeti la ... bai nene ai ceva cu mine? vrei sa zica fata aia de la xerox ca ma dau la ea? domne ... asa trebe... bine, ma duc ma intorc coada astept. tot timpul asta eu radeam ca nu imi venea sa cred cum ma surprinde romania noastra birocratica. mai ales daca esti victima. ma tot gandeam "acum ce o sa mai fie, ce impediment va mai aparea?" si de fiecare data ma surprindeau. astia cu care mai eram erau fierti, fugiti de la servici, trebuiau sa isi ia copilul de la scoala, masini lovite rau, mie mi se rupea. doar "testam" sa vad cum se misca si cam ce se intampla intr-un caz de genul. asa .... iar ma striga, iar intru .... dar copie dupa buletin? baaaaaa... n-am buletinul la mine, na! ce-o sa faci? aaa, pai nu se poate. e nu se poate, uite stiu datele ti-am dat copii dupa orice, n-am buletin. poftim! pai in cazul asta .... bine, fie. si am scapat de un drum la xerox. ia actele si ... acum asteptati in sala veti fi strigat. clasic. vine altul sa facem poze, haideti la masina, cand sa iesim "stati ca n-am camera foto, in imediat". a venit repede baiatul, foto pac-pac, si ... asteptati ca veti fi strigat. intre timp organul media un conflict intre altii si incepuse sa scrie un proces verbal si cu totii stim ca organul nu trebuie deranjat cand scrie. exista o exceptie cand ajunge la punct, dar intrebarea sa fie simpla, ca altfel uita ce a scris pana atunci si trebuie sa o ia de la capat. a fost o tentativa sa il oprim dar fara succes ca s-a pierdut... se muta in alt birou si ma striga, eu ii explicasem de fiecare data ca nu am nicio pretentie materiala de la ala, ci doar sa fie pedepsit conform legii pt ce a facut, inclusiv pt parasirea locului accidentului. m-a pus sa mai scriu un rand pe declaratie ca nu am pretentii materiale prezente si viitoare... am dat iar cu subsemnatul. si apoi sa imi dea autorizatia de reparatie inca vreo 5minute desi ii tot spuneam ca nu am nevoie. masina are avarii minore, zgariata doar "urechea" din dreptul rotii stanga spate, pe margine... n-o so duc la service doar pt asta. si a ramas ca "gata". pai ce gata? ce se intampla, cum ma anuntati, cand? mda... o sa vedem, o sa ne uitam pe hartii si in functie de cum vom decide vedem noi daca ii luam puncte sau il chemam la sectie pt amenda.
asa mi-am petrecut eu 3 ore miercuri dimineata, si credeti-ma ca daca era ceva grav as fi fost super-nervos insa cum am ras alea 3 ore cred ca nici la seinfeld nu radeam. mai mult, i-am contaminat si pe ceilalti si nu s-au mai stressat nici aia.
PS: de la politie pana acasa 4 erau sa intre in mine, si a trebuit sa pun frana cu ABS cu tot tacamul, iar in parcare era sa ma faca una vraiste ca in 30m de parcare asta prinsese cel putin 50 si nu stiu ce vroia sa faca, probabil cerculete. iar ABS... cred ca o perioada ma duc cu autobuzul pe unde am treaba.