de leontet » 25 Apr 2007, 23:19
Nu vreau sa contrazic pe nimeni, nefiind inginer AR, dar:
1. am urmarit o emisiune cu masini vechi pe unul din canalele Discovery (niste indivizi care cumpara masini vechi, le repara, le aranjeaza si le vand - nu stiu cum se numeste emisiunea) in care s-a subliniat faptul ca scaderea puterii motorului odata cu "imbatranirea" este un mit nesustinut de realitate si chiar faceau niste teste care demonstrau lucrul asta. Evident, era vorba de starea motorului dupa ce fusese reconditionat, dar nu facusera extraordinar de mare lucru: schimbasera supapele si paturile lor si parca facusera si o segmentare.
2. chestiunea cu DuraLube este un alt mit, de data asta demonstrat in instanta in SUA. Urmare a procesului de acum vreo 3-4-5 ani (pierdut de DuraLube) si a rapoartelor tehnice ale unor firme de prestigiu (intre care Mercedes-Benz), DuraLube a fost interzis distributiei pe piata americana, daca isi mentine pretentiile tehnice prezentate pana atunci in prospect, reclame, promotii, etc. Cu surprindere vad ca, desi isi mentin pretentiile nemodificate, cei de la DuraLube au totusi cale larg deschisa pe piata romaneasca... Daca sunteti interesati in scandalul DuraLube, dati un search pe Google - va garantez ca veti ramane cu gura cascata la ce veti gasi (eu unul asa am patit!).
In alta ordine de idei, si in ton cu intrebarea initiala a acestui thread, imi pun intrebarea daca nu exista totusi la Ford Europe o baza de date centralizata de la care s-ar putea afla detalii despre "viata" oricarui vehicul fabricat de ei. Stiu precis ca BMW are asa ceva (am fost cu un amic posesor de BMW la firma lui Tiriac de pe centura Bucurestiului si pt un mic "comision" a primit toate detaliile masinii, de la fabricare pana la momentul respectiv, inclusiv buselile si troznelile prin care trecuse), si sunt aproape sigur ca si Opel (am avut Opel si am vrut sa vad daca apar in baza de date, cu revizii, reparatii, garantii, etc, dar individul de la reprezentanta de aici, desi a recunoscut ca ar putea face verificarea s-a dedat la asemenea fite, mutre si parfumuri de m-a facut sa ma scarbesc si-am renuntat). Daca ar exista asa ceva, cartea de service ar deveni ceva absolut inutil in cazul unei masini SH...
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____