Astazi mai devreme am revenit si eu din escapada de la mare. Plecarea a fost duminica dimineata. Povestea include mai multe aspecte, si de manevre, si de consum, si de calatorie, dar mi-e prea lene s-o mai despart, asa ca am ales sa o pun pe toata intr-una din categorii, va suparati ?
Deci, drumul prin bucuresti a fost destul de scurt, pentru ca stau aproape de A2, in titan, si a fost si trafic lejer.
Pe A2, exceptand primii 10 km, am 'ras' cei cca 160-170 km cu 170 la ora pe ceas (5000 rpm in a V-a), la intoarcere la fel, am depasit TOT de la tico la Q7, exceptie la dus o octavia1 mergea un pic mai repede m-a depasit la un moment dat dar ori ea ori alta la fel, un pic mai incolo am depasit-o destul de inccet pt ca mergea cu viteza apropiata, cred ca in timpul ala a apucat sa vada ca aveam detectorul lu sormea pus, ca o mare parte din drum s-a tinut scai in spatele meu, dar pe urma a renunta si el sa tina pasu cu mine

. Dar cum distractia se plateste, consumul la regimul ala pe A2 a fost din cate mi-am dat seama undeva pe 11-12 la suta; din cate vazusem pe diverse grafice pt diverse modele/puteri de masini, o data cu viteza consumul la diesel creste mai liniar pe cand la benzina creste mai exponential. De mentionat ca regimul nu a fost exact constant, ci la dus dar mai ales la intors a trebuit evident sa mai reduc si apoi sa reiau viteza de cateva ori pt perioade f scurte, cand se mai bagau altii in depasire fara sa estimeze exact viteza cu care veneam. Atat la croaziera cat si la reluarea vitezei tempomat rulez. Masina destul de stabila la viteze mari.
Pe Cernavoda-Constanta si retur am depasit ce am apucat , pe unde s-a putut ; mi s-a parut prea putoare acceleratia, se pare ca deja sunt prea mofturos si am uitat cum era 1310; si sormea care era cu mine a zis ca daca si-ar lua din nou masina (GTC 1.4 90 easytronic) ar renunta la unele gadgeturi pt motor mai puternic, ea facand des buc-brasov Un A4/6 break poate all-road desigur mai greu dar si motor sigur mai puternic, nici el nu depasea f rapid, deci clar sunt eu disperat.
Am fost 2 pers in masina, si bagaje in portbagaj. Inainte de plecare am comandat presiune 2.5/2.9 pe principiu ca initial crezusem ca vom fi 5 in masina + bagaje aferente, si presiunea asta a ramas.
La dus mai mult AC, la intors mai deloc.
Am apucat si niste insecte pe parbriz in viteza, prima data credeam ca se caca pasarile taman pe autostrada si nu numai, s-au lipit asa de bine ca stergatoarele cu tot cu solutie de vara nu mai faceau fata, pe alea de la dus m-a ajutat o ploaie si o carpa sa le dau jos.
In mamaia mai multe plimbari cu masina 5 pers, vmax 60 km/h, tempomat iar rulez cand treci de-a lungul prin localitati mai micute neaglomerate si vrei sa mergi relaxat fara sa depasesti limita legala. AC mai mult ON.
Hotelul Fantasy Beach nu prea isi merita cele 4 stele, iar la recpetie au incurcat niste camere, dar cel putin am stat 3 intr-o camera de 2 locuri fara sa platim in plus, si 2 in alta tot de 2.
Anu trecut desi erau multe astre H prin Buc si putine focusuri, am vazut la mamaia f putine astre si multe focusuri

, am vazut si acu ceva focusuri; mai aprope de mine au fost unul break bleumarin cu nr de B sau IL 99 nu mai stiu cum era prin zona alaturi de unu 'apple', la primul m-a frapat ca avea pe exterior dotari de echipare Sport dar stiam ca Sport a venit doar in 5/3 usi.
De asemenea o fiesta ST neagra cu dungi albe cu nr de buc.
Nu prea am apucat sa facem plaja mai ales eu din cauza de vreme si dormit.
Am fost si prin club XXI clubul ok dar il strica cei din interiorul lui, fum de tigara, inghesuiala, caldura, am dat cei 20 RON de intrare mai mult degeaba. Si mai mi-era si somn
Na ca mai vroiam sa mai zic ceva da a fugit imediat ideea, daca o mai prind, revin.
Ah, mda, la final statistica de pe cb : vm 72km/h , consum 10 la suta, km parcursi total nu mai stiu , posibil peste 500.
Si inca o concluzie: pt oras sau mers cuminte interurban, sau chiar pt viteze mari pe autobahn (pana in 200) 1.6 100 sunt suficienti, dar un disperat ca mine care vrea sa depaseasca tot (nu oricum, ci in anumite conditii de siguranta) vrea >=200 cai.
Mi-am amintit ce vroiam sa mai zic, apropo de distractii, si sa fiu un pic ontopic cu 'manevrele', cea mai misto distractie a fost ca si anu trecut la parcul de ditractii e un stand cu masinute electrice pe partea spre mare unde cica sunt ceva mai rapide; asa si ziceam de manevrele de acolo, saream in masinute si ne tot urmaream si buseam unii in altii, fain, desi la prima vedere pare copilaresc recomand si altora sa incerce, poate fi fun. patrujdemii 3 min.