Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
Răspunde

Are vre-un efect o evacuare sport pe un diesel de 90CP?

23 Mar 2010, 21:55

Problema mea este: indragostit de sunetul frumos al motorului pe benzina cu o evacuare sport, as dori pareri daca as putea obtine un sunet frumos cu o evacuare sport pe un motor diesel. Nu am pretentii la putere pentru ca stiu ca sunt doar fabulatii. Astept pareri

Re: Are vre-un efect o evacuare sport pe un diesel de 90CP?

23 Mar 2010, 22:01

In seara asta am vazut un S430 tunand pe langa mine ...moama daca mai vad sensu sa ii fac vreo modificare la Focus ca oricum nu va suna niciodata in asa hal.

23 Mar 2010, 22:12

nu am pretentia la un sunet de uzina sub capota. am dorinta mai mult la un sunet mai nervos, nu de diesel tractoras ceea ce e in realitate masina.

24 Mar 2010, 07:45

Am citit pe un forum seat cate ceva despre asta si unii ziceau ca si daca modifici toata evacuarea nu ajungi nici pe jumate la sunetul produs de o benzinara cu finala sport si altul a pus doar o finala si a postat un filmulet cu ce a rezolvat, mi se pare foarte ok. aici link http://www.youtube.com/watch?v=D5m9Xkn8XXM

24 Mar 2010, 13:49

am mutat topicul la sectiunea tuning. este de interes mai larg, nu se refera numai la focus si are mai multe sanse de raspuns aici.

bafta!

24 Mar 2010, 22:41

Nu e nimeni pasionat de ideea asta, sau care sa fi facut asa ceva?

25 Mar 2010, 08:04

la diesel nu poti face evacuarea sa faca ca la o benzina deoarece benzina explodeaza pe cand motorina arde ....cel mai probabil o sa reusesti sa se auda ca la mine la 1.8 diesel tddi cu evacuare sport fara catalizator si fara toba !( urmareste linkul din semnatura :D )

25 Mar 2010, 08:11

chiar suna interesant..am avut placerea de a o auzi live :>

25 Mar 2010, 08:20

Fara catalizator nu implica erori si norme de poluare euro 1? cat te-a costat toata lucrarea?

25 Mar 2010, 09:21

am inlocuit catalizatorul si toba si am pus teava in locul lor si la final am pus o ''mica'' toba sport find de 50' nu a trebuit sa modific tot traseul ! nu apare nici o eroare insa la norme ...la diesel se masoara opacitatea :D deci.... doar teava de 50' sa cumperi ca restul daca ai ceva prieteni se rezolva !!

25 Mar 2010, 18:33

aha, e clar. Destul de interesant, io nu ma dusesem asa de departe cu imaginatia. Ma gandeam ca se rezolva cu o finala sport.

25 Mar 2010, 21:12

recomandarea mea e sa nu modificati diametrul evacuarii pentru ca se pierde back-presure-ul si pierdeti din putere...
cel mai recomandat e inlaturarea catalizatorului si eventual si a finalei..

28 Mar 2010, 21:12

Prea multa chinuiala pt. nimic.
Eu zic s-o lasi asa pt. ca daca te apuci sa umbli la esapament aiurea ar putea sa-ti dauneze mai mult decat sa-ti faca bine.

Sfatul meu sincer:ia-ti o masina pe benzina(ex:Focus ST170). :D

28 Mar 2010, 22:50

cam asa e, dieselu sa fie renumit pentru consum si nu sunet, benzina sa ramana in top... asta cam asa e. o modificare inutila pe o masina care oricum nu da senzatii la cei 90 cp. Corect. Io unu m-am lamurit

29 Mar 2010, 13:25

-La turbo nu conteaza factorul de backpressure.
-un turbo diesel cu esapament de diametru mare suna ca un tractor (am auzit live asa ceva)
-pentru cei ce nu cred in puterea turbo diesel cautati Lupo tdi 4x4 pe tub.

29 Mar 2010, 17:40

deci in continuare sugestii de a renunta la ideea cu evacuare sport pe motor diesel

29 Mar 2010, 18:33

sugestie: da catalizatorul jos lasa restul traseului asa cum e din fabrica si elimina toba finala si pune doar tips ;)

30 Mar 2010, 14:45

eu am scos toba finala si am pus tips... sunet doar cu 10% mai gros...

30 Mar 2010, 16:31

$1 scrie:$2rea multa chinuiala pt. nimic.
Eu zic s-o lasi asa pt. ca daca te apuci sa umbli la esapament aiurea ar putea sa-ti dauneze mai mult decat sa-ti faca bine.

Sfatul meu sincer:ia-ti o masina pe benzina(ex:Focus ST170). :D

Usor de dat sfatul asta, cand acasa ai Fiesta ST :))

Cel mai bine mergi la un service care face astfel de modificari, te vor indruma ei. Am si eu un TDDI si am observat ca se aude putin cand incepe sa lucreze turbina, cred ca sunetul acela trebuie exploatat la maxim, nu cel de la evacuare. Personal mi-as pune mai degraba un blow-off decat sa umblu la evacuare, e mai de efect fasaitul turbinei decat o trompeta de evacuare facuta dupa ureche :D

31 Mar 2010, 19:55

am vazut niste fake blow off daca la alea te referi si zici ca e stricata la stomac masina. daca nu te referi la alea da-mi ceva mai concret, eventual daca ai gasit vre-un filmulet pe undeva pune un link.

09 Apr 2010, 08:25

Salut
Cea mai ieftina varianta e sa scoti catalizatorul si sa pui un filtru sport,pentru ca schimba destul de mult sunetul motorului.
Răspunde