Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

omologare folie rar

04 Mai 2007, 13:44

Si-a pus cineva folie pe geamuri si pe urma s-o omologheze la rar?
Daca da, cat a costat si ce trebuie facut?

04 Mai 2007, 14:49

din cate stiu eu omologarea foliei de catre RAR se face inainte sa fie pusa pe masina...adica cei care monteaza asa ceva iti dau si omologarea...

04 Mai 2007, 18:01

Nu cred ca ai cum sa omoleghezi pe urma. Omologarea este facuta pentru un anumit produs, la cererea unei firme specializate si are o anumita perioada dupa care trebuie reinoita. Din cate stiu eu, cand iti montezi folia, service-ul trebuie sa iti dea un timbru RAR si certificat de omologare. Daca folia ta este printre cele omologate (LLumar, 3M, etc ; mai multe aici : http://www.rarom.ro/listaOCP1.html), atunci este posibil sa obtii timbrul si certificatul (de la unitatea de service la care ai apelat) daca poti face dovada ca foliile montate pe masina sunt omologate. Daca nu sunt omologate, atunci nu cred ca ai ce sa faci. Stiu si persoane care nu si-au omologat foliile si nu au avut probleme. Dar tine de noroc...

04 Mai 2007, 18:24

Eu am folii omologate si pot sa-ti zic ca iti da certificat si totodata pe geam iti lipeste niste timbre pe care scrie ce tip de folie e (a mea e SL LUMAR); oricum pe geamurile fata nu o sa-ti dea nimeni omologare ca isi da foc la palarie, si masina arata cam nasol cu geamurile spate si luneta negre si geamurile pe fata albe; eu pe fata le am "fumurii", ca sa nu fie nici prea-prea, nici foarte-foarte.:wink:

04 Mai 2007, 18:31

De fapt si de drept, omologarea o primeste produsul si firma, iar tu primesti un Certificat de conformitate eliberat de firma care a montat produsul.
Se pot "omologa" si cele de pe fata, dar pana la un anumit grad de opacitate (parca 20-30%). Multi politisti nu stau sa caute in acel certificat de conformitate care este "zona acoperita". Spun asta din experienta pentru ca geamurile fata imi sunt foarte negre si cand le arat "omologarea" ma lasa in pace. Cei care mi-au vazut masina au vazut cat de inchise sunt.
Nici eu nu am auzit de nimeni care sa isi fi "omologat" folia dupa ce a fost montata.
Multa bafta!

04 Mai 2007, 20:23

@zvony:
Tie chiar ti-au dat omologare pe folia fata? Esti tare,frate! (adica chiar ti-au trecut si geamurile fata pe certificatul ala si ti-au pus si timbru in geam? :? )
Ultima oară modificat de valifocus pe 04 Mai 2007, 20:26, modificat 1 dată în total.

04 Mai 2007, 20:25

Zvony, la tine nu numai ca sunt mai inchise dar sunt toate geamurile, desi pe omologare sunt doar fata...

04 Mai 2007, 20:53

eu mi-am pus folia si m-am dus la ei si mi-au dat omologare 1.500.000 lei vechi

05 Mai 2007, 09:19

si un coleg de forum din bv (radu, bv84ald) a primit omologare pe toate geamurile, si sunt cam la fel de inchise ca a lui zvony.

@onu_ionut : tu ce folie ti-ai pus? era dintre celeomologate? ti-a cerut o factura sau ceva?

19 Sep 2007, 20:25

are cineva pus pe toata masina folie omologata , daca s-ar putea cea mai inchisa pe spate si singura omologata pe fata, aia de 75% , vreau sa vad cum ar veni pe masina, PS vreau poze daca se poate

09 Oct 2007, 18:28

Eu am folie si pe fata si pe spate insa neomologata (asa am cumparat masina). Stie cineva o locatie unde pot obtine o "dovada" cum ca as fi pus folia acolo? Sau macar daca stiti cum se da jos pt ca in decembrie tre` sa-i fac itp-u`... :?

01 Noi 2007, 00:27

Chiar asa niscaiva preturi si sfaturi unde se pot pune?
Răspunde