Discutii libere/forum

Motociclism si Motociclisti

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Motociclism si Motociclisti

Mesajde Mihai L » 07 Apr 2010, 10:33

$1 scrie:$2..
Autosugestia se refera si la cel din "exterior" care vede ceva venind spre el, nu neaparat punctul MEU de vedere, ca sofer motociclist. De multe ori am vazut motociclete si oameni afirmand, mama ce tare vine ala..si trecea cu 70-80 km/h ...

"Autosugestia" ar putea proveni de la nesimtitii cu tobe zgomotoase??? :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde verga_Cip » 07 Apr 2010, 11:58

CATEGORIC! Insa vezi tu, si cu tobe zgomotoase, tot nu te vad sau nu se fac ca te vad!

http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-in ... 98131.html

Pana si vedetele au probleme ... slava domnului ca nu a patit nimic Radu!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde tudoralex » 07 Apr 2010, 12:13

Vin si eu intrebare de bun simt: limita de viteza nu e tot 50 km/h si pentru motociclete? Ce dracu cauta ala cu 100 intr-un oras aglomerat de trebuie sa ridice pietonu mainile. Nu sunt de partea pietonilor sinucigasi dar parca si gropile se evita mai usor pe la 50 la ora nu?
tudoralex
Gold Member

Maşina: ford focus 2005 1.6i 100cp trend
VIN: wf05xxgcd55j34969

Mesajde verga_Cip » 07 Apr 2010, 13:40

Pai ce, tu mergi fix cu 50 km in oras? Nu merge multa lume legal, ponderea fiind de a merge ilegal, chiar si cu 10 km/h peste limita si tot ilegale e!

Dar ca sa iti raspund la intrebare, DA, e mai usor sa ocolesti gropi/pietoni daca mergi cu 50 si da, limita este si pentru motociclete. Dar intrebarea putea fi pusa si asa: tantalaul cu masina care a oprit acolo, nu a vazut ca pietonul care a fost omorat, pentru a ajunge la destinatie, trebuie sa traverseze prin loc nepermis?!?! Ala oare nu si-a pus intrebarea asta? Asa, de curiozitate...

uite, face un exercitiu de sinceritate: voi cand opriti masina, o opriti oriunde? Eu nu!! Opresc intr-un loc accesibil, unde pietonul poate cobora, intotdeauna pe partea dreapta il pun sa coboare, intotdeauna ma asigur EU inainte de a-i da voie sa deschida el usa sa coboare (daca e incapatanat si coboara pe partea stanga) si in general nu opresc in locuri unde stiu ca masinile o cara! (adica merg cu viteza) .. trag pe o stradutza, gasesc eu, chiar daca e sa ma intorc dar nu opresc pe ditamai bulevardul ...

PS: mai e o problema la motoare, cine a mers cu ele stie: nu trebuie sa tragi de gaz sa constati ca ai 100 km/h ... ii faci fara sa apuci sa respiri de 3 ori... de obicei pe motocicleta nu prea te uiti pe ceas ...
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde tudoralex » 07 Apr 2010, 14:38

Pai nu te uiti la ceas da una este mergi cu 60 km/h hai un 65km/h si alta cu 100 km/h. Cred ca majoritatea oamenilor pot sesiza diferenta destul de usor fara instrumente de masura.
Ai dreptate cu soferii care lasa pasagerii sa coboare pe banda a 3-a (poate vor sa scape de respectivii definitiv :-?? ).
Nici eu nu merg cu fix 50 dar daca nu pot sa ocolesc o groapa ma injur in gand si imi promit sa merg mai incet data viitoare pe cand cu motocicleta s-ar putea sa nu mai fie o data viitoare.
tudoralex
Gold Member

Mesajde verga_Cip » 07 Apr 2010, 19:43

http://www.evenimentul.ro/articol/spaima-soselelor.html.

Daca un sef de politie poate gandi asa....eu nu mai am nici o pretentie de la nimeni!!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 07 Apr 2010, 19:55

da, asta era cel mai important din articolul ala.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Officer » 08 Apr 2010, 09:08

tare rau d-l comisar sef... zici ca da un inteviu din grota in epoca de piatra nu intr-o tara membra UE in 2010; eu sunt de acord cu fie cu limitarea accesului cu scutere neinmatriculabile pe drumurile nationale si europene fie cu obligativitatea obtinerii permisului de conducere categoria A si pentru acestea...
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde verga_Cip » 08 Apr 2010, 09:38

Pai nu-i nimic, ca si eu am facut sesizare la Politia Romana ... nici nu trebuie sa ii faca ceva, doar faptul ca va fi in vizor e de ajuns!

PS: Asta a uitat ca purtatorul de cuvant la Capitalei (Politiei Capitalei) e Christian Ciocan, motociclist si el!!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde tudoralex » 08 Apr 2010, 09:55

Ieri am vazut 2 pusti de vreo 16 ani fara casca de protectie care se intreceau cu scuterele (niste jafuri neinmatriculate). Eu nu vad nimic rau in incercarea de a salva viata unor pusti cretini cu scutere care n-au nici o legatura cu legislatia rutiera. Presupun ca la aceste specimene se referea.
tudoralex
Gold Member

Mesajde tudoralex » 08 Apr 2010, 11:05

In primul rand cer scuze pentru dublu post.
http://www.cancan.ro/actualitate/intern/video-femei-accidentate-grav-de-un-scuterist-pe-trecerea-de-pietoni-98382.html
Nu cred poti sa comentezi in vreun fel imaginile.
tudoralex
Gold Member

Mesajde verga_Cip » 08 Apr 2010, 12:42

Tot ce inseamna SCUTERE pana la 50 cc, nu intra in categoria discutata aici din cel putin 2 motive:
1. nu necesita inmatriculare in sensul in care se inmatriculeaza un autovehicul;
2. nu trebuie sa ai carnet;

Alte motive:
3. viteza de deplasare maxim 60 km/h parca ....
4. se pot fura foarte usor, un scuter are cateva zeci de kg. Un motor usor are 100 si ceva. Spre exemplu CB400N din 1984 avea 184 kg!! Si era usor!

Insa...scuterele sub 50 cc nu trebuie sa aibe acces pe drumurile expres-nationale si autostrazi, aici de-acord. De ce? pt ca pe drum expres national viteza MAXIMA de deplasare este 100 km/h, ori un asemenea scuter nu ajunge acolo. Idem autostrada!

Totusi, ca sef IJP sa ajungi sa spun ca PAREREA MEA este ca motocicletele si celelalte trebuie interzise pe toate categoriile de drumuri (pt ca asta spune el, doar le detaliaza :) ) este periculos, pentru ca atrage antipatie, este ILEGAL, pentru ca motocicletele sunt in categoria autovehiculelor in toata UE, este si partinitor pentru ca reprezinta un organ al statului! Este exact ca si cum tariceanu (pe cand era premier) ar fi spus ca el nu mai vrea masini pe strazi, ca vrea motociclete, ca sunt multe accidente cu masini..si lui ii plac motocicletele! Cum ar fi?!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde temir » 08 Apr 2010, 14:33

eu cred ca fiecare participant la trafic trebuie sa aibe niste minime cunostinte de circulatie; e cam greu sa demonstreze asta fara un permis (si e neplacut sa ti se ceara permis daca vrei sa mergi cu bicicleta, nu? dar daca mergi pe aceleasi drumuri pe care merg si scutere si motociclete si masini si tiruri, si daca, implicit si inevitabil, interactionezi cu toti ceilalti care ruleaza pe asfalt, parca prinde ceva sens, nu? ce sa mai zicem de carute si carucioare), dar se compara efortul de a sustine un examen modic (stiu ca pe vremea lui cesca, in timisoara, biciclistii erau obligati sa sustina un examen sumar si primeau un soi de permis de biciclist) cu tot ce implica un accident (adica: stres, suferinta, cheltuiala din partea celor implicati plus cheltuiala mare cu salvarea, spitalizarea, popa etc)

sau sa se ajunga la situatia de compromis: daca vrei sa circuli fara permis (cu bicicleta, cu scuterul, cu caruta) circuli pe unde stii tu, dar numai pe lumina si nu pe drum judetean, national, european; adica lasi soferilor si motociclistilor drumurile serioase
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde tudoralex » 08 Apr 2010, 15:34

Eu stiam ca se inmatriculeaza ca vehicule lente(in nici un caz nu raman neinmatriculate).
tudoralex
Gold Member

Mesajde YoYo_man » 08 Apr 2010, 16:20

apropos de scutere...nu mai departe de Ungaria...pentru a putea merge cu un scuter se fac ore de teorie si practica, cea din urma constand si in deplasarea prin oras cu scuterul in urma unui scuter pe care e instructorul...nu stiu nr. de ore si alte detalii dar sigur pare mai serioasa treaba ca la noi.
Ford Ka /2002
Smart ForTwo
MZ SuperMoto
Yamaha Booster 50
Ex-Ford Fiesta 1.4tdci - LUV2XLR8
Ex-Yamaha Skyliner 150
YoYo_man
Ford Freak

Maşina: Fiesta 1.4 TdCi

Mesajde Moartea » 17 Apr 2010, 20:09

o să vă povestesc acum o secvenţă care îl va deranja pe vergacip şi asta pe bună dreptate:
vineri după prânz mergeam cu duba goală pe bd. Timişoara. la virajul stânga de pe str. Valea Cascadelor am observat un motociclist care îmi stătea în coastă în partea dreaptă. ştiam că o ia pe traseul ăla ca să mai evite din gropile aflate pe banda 2, şi din această cauză stă în unghiul mort al oglinzii.
Însă îl simţeam, ştiam că e acolo lăngă mine.
eu am trecut liniile de tramvai înaintea lui şi am accelerat aşa încât la prima staţie aveam cam 80... pe el l-am avut întotdeauna în vedere şi oglinda din dreapta fiindcă aşa a preferat el să meargă pe banda 1, mai fără gropi ca banda 2...
în dreptul acelei staţii era o bandă de gropi pe extrema stângă a drumului şi eu m-am tras mai pe dreapta, dar nu atât încît el să nu aibă loc prin dreapta mea; ar fi avut loc un autoturism lejer! se vedea minunea de la 3-400 de metri
atâta i-a fost!
a dat în frâne absurd, apoi m-a depăşit tot pe dreapta şi mai apoi a dat vreo 2 inferioare ca să mă facă să frânez şi să îmi arate gestul cu degetul mijlociu, iar apoi să demareze atât cât îi permitea cotoarba aia sport da veche...
a ajuns la semaforul de la bd. Timişoara cu str. Valea oltului şi s-a postat în fruntea coloanei.
deoarece mă cam scosese din pepeni fiindcă era un tembel, depăşesc coloana pe linia de tramvai şi mă postez fix în faţa lui doar ca să-şi ridice vizeta şi să-l întreb de ce mi-a dat-o aiurea...

aici s-a terminat cu eroismul: dacă încerca iar să-mi ia faţa se suia pe trotuar sau pe maşinile parcate.
dobitocul a făcut la dreapta, pe roşu, forţat pe str. Valea Oltului şi s-a dus dracului! n-a avut curajul să vorbim!

pentru muia aia nemeritată şi dată de un motociclist fără viziune a traficului voi aplica următoarea LOVITURĂ DE PEDEAPSĂ:

tuturor motocicliştilor întâlniţi în trafic nu le voi mai face loc pe lângă mine şi duba mea, iar celor care hîrîie acceleraţia să se facă văzuţi le voi închde unghiul de-al dracului!

această pedeapsă va ţine 2 săptămâni şi eu nu circul în toate zilele...
voi mai vedea... :)
decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...

cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!

motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!
Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde Mihai L » 17 Apr 2010, 21:09

Nu stiu, eu nu as face o generalizare... Ajungi sa nu lasi soferii de Audi sa intre de pe strazile laterale, pe cei de Logan si Renault sa se bage din stanga in fata ta, si tot asa??? =))
Fiecare sofer trebuie tratat separat si eventual !!! conform atitudinii lui. :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Cornel001 » 17 Apr 2010, 21:19

o iei prea personal. nu face bine la sanatate. relax... daca il vezi nebun, simte-te superior si nu ii raspunde. cu atat mai putin altora.
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde DON GYOVANY » 17 Apr 2010, 21:45

Asa Moarteo,nu te lasa...ia un autocolant din ala cu accesul interzis motociclistilor si lipestel pe usa din spatele dubitei la vedere sa vada ca nu glumesti... :D :-" ...date la ei...nu te lasa,cearta acolo :D :))
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde temir » 17 Apr 2010, 21:49

$1 scrie:$2u nu as face o generalizare

si
$1 scrie:$2 iei prea personal

a glumit omul - ce pedeapsa e asta "pe doua saptamani"? si cine-s motociclistii aia care or sa stie ca s-a suparat Moartea pe ei?

am patit si eu o smecherie vag asemanatoare cu un bikeras cu apucaturi de pui de zmeu: la semaforul x am intrat pe banda inaintea lui, fara sa ma dau spasit intr-o parte ca sa incapa el (adevarul este ca nu l-am vazut, nu mai tin minte din ce motiv n-am apucat sa-l vad; dar stiu sigur ca m-am gandit bine, atunci, sa vad daca am fost cumva magar cu el - n-am fost, cel mult asa, neglijent); cand s-a inverzit semaforul flacaiasul a facut tzuuuuujt inaintea mea si a inceput sa schiteze frane si gesturi (era sa ma enervez, dar cred ca m-am amuzat de belicosenia lui), vreme de vreo 40-50 de metri dupa care a calcat-o (nu mai mult de 200 de metri, ca a urmat alt semafor copt bine); la semaforul x+1 intamplarea a facut sa fim pe benzi alaturate, el in dreapta eu in stanga - i-am atras atentia si am fluturat mana spre el: "salut, eu sunt, ma recunosti? parca voiai sa-mi zici ceva, nu? nu rata momentul, spune-mi tot ce te doare"

a zambit incurcat (inclin sa cred ca i-ar fi fost mai comod sa-l injur, sa-i arat pumnul) si s-a uitat in alta parte

copilandru
temir
Member

Mesajde verga_Cip » 17 Apr 2010, 22:07

Voi (nu ma detasez ca sofer) povestiti ca ei se baga, noi povestim ca voi va bagati. Sunt mii de exemple, si de o parte si de cealalta! Nici soferii de conserve nu sunt usi de biserica, cum nici motociclistii!

Acum, daca eu as pati asa ceva cu motorul si as adopta atitudinea lui Moartea, ar trebui sa dau foc la toate dubele Tranzit pret de 2 saptamani si sa mentionez ca nu circul zilnic, dar as putea da foc la 2 pe zi, ca sa compensez :D. Asa si!? Ajungem undeva?!

Temir: bravo ca ai recunoscut ca nu l-ai vazut, este un pas. Probabil data viitoare te vei uita mai atent in toate directiile ...
DonGyo: instigarea nu e o metoda!
Moartea: incearca sa treci peste, sunt sigur ca saptamana viitoare vei intalni un VW care iti va face la fel si atunci ce vei face?! Vei zgaria pret de 2 saptamani orice masina VW?! :D

ALL: motociclistii au mania de a pleca primii de la semafoare! Si chiar daca aveti voi ST-u, daca motociclistul are macar un motor de 600cc si 100 cai minim, va face!! Puteti incerca (pe o pista privata si va veti convinge). Asa ca...si ce daca pleaca el primul!? Cum spuneati amandoi, la al doilea semafor sunteti unul langa celalalt!! Si!? A facut el asa mult incat sa va incite? Sa se duca frate, unde il tin mainile si picioarele, oricum nu ajunge mai devreme acasa la traficul din Bucuresti!!

Eu asa fac, va dau sfaturi din propria experienta! Oti fi voi si mai batrani ca mine si cu mai multi km, insa luati aminte, nimeni nu e invatat, iar de invatat invatam pana la moarte, chiar si de la cei mai tineri!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde temir » 17 Apr 2010, 22:44

$1 scrie:$2povestiti ca ei se baga, noi povestim ca voi va bagati. Sunt mii de exemple, si de o parte si de cealalta! Nici soferii de conserve nu sunt usi de biserica, cum nici motociclistii!

Temir: bravo ca ai recunoscut ca nu l-ai vazut, este un pas. Probabil data viitoare te vei uita mai atent in toate directiile ...

ALL: [...] Asa ca...si ce daca pleaca el primul!? Cum spuneati amandoi, la al doilea semafor sunteti unul langa celalalt!! Si!? A facut el asa mult incat sa va incite? Sa se duca frate, unde il tin mainile si picioarele, oricum nu ajunge mai devreme acasa la traficul din Bucuresti!!

nimeni nu e invatat, iar de invatat invatam pana la moarte, chiar si de la cei mai tineri!

da man:
-se stie ca oricand mai e loc de invatatura, la oricine; numai prostii se considera suficient de destepti, dar pe ei nu putem decat sa-i compatimim, da-i naibii

-nu ma intereseaza/streseaza/deranjeaza/provoaca/incita ca motociclistul pleaca primul - duca-se linistit! ca doar cand merg undeva, pai merg, nu concurez cu nimeni! n-am sicanat si n-o sa sicanez pe nimeni in trafic, nici nu mi-am pus mintea cu cei care si-au umflat scrotul inaintea mea. deci nu ma incita cu nimic

-nu e mare lucru sa recunosc ca nu l-am vazut pe acela (dar nici nu-mi fac, neaparat, o vina din asta; era aglomeratie, masinile se miscau incet si ala nu avea far aprins, nu palpaia nicio semnalizare; adica nu ca ma eschivez cu totul, dar nici nu-mi asum cine stie ce vinovatie ca vai, nu l-am vazut; nu l-am vazut ca n-a fost vizibil, nu ca ma uitam eu dupa gagici zemoase), nu trebuie sa ma feliciti, dupa cum nici sa ma atentionezi: "sa fiu mai atent, data viitoare, sa nu se mai repete, etc"

-de asemenea este cunoscut ca toate categoriile de participanti la trafic includ si zmei, si magari, si oameni de treaba, deci n-are rost sa generalizam si sa discriminam; mie motocicletele imi plac (zvelte, frumoase, rapide, puternice etc), dar daca as fi motociclist n-as brava, n-as face zgomote asurzitoare, n-as avea pretentii sa mi se acorde tratament special ca sa pot eu sa zbor; as fi un motociclist cuminte
temir
Member

Mesajde DON GYOVANY » 17 Apr 2010, 23:11

$1 scrie:$2onGyo: instigarea nu e o metoda!

Hei...relax men...nu ma lua in seama,sunt prea obosit si am chef de glume :D ...mie imi plac foarte mult motoarele....nu imi permit ca mi-as lua unul :D ... :-"
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde verga_Cip » 18 Apr 2010, 09:11

$1 scrie:$2
-nu e mare lucru sa recunosc ca nu l-am vazut pe acela (dar nici nu-mi fac, neaparat, o vina din asta; era aglomeratie, masinile se miscau incet si ala nu avea far aprins, nu palpaia nicio semnalizare; adica nu ca ma eschivez cu totul, dar nici nu-mi asum cine stie ce vinovatie ca vai, nu l-am vazut; nu l-am vazut ca n-a fost vizibil, nu ca ma uitam eu dupa gagici zemoase), nu trebuie sa ma feliciti, dupa cum nici sa ma atentionezi: "sa fiu mai atent, data viitoare, sa nu se mai repete, etc"

Nu era la nivel de FELICITARE, ca si cum ai fi castigat ceva, ci vroiam sa evidentiez ca multi dintre noi soferii nu se uita in oglinzi si apoi spun: m-am uitat, nu era nimeni sau avea o viteza de 300 km/h sau orice alta scuza ca sa se scuze de cat de tantalau a fost ca nu s-a uitat in oglinzi. V-am mai povestit eu de un coleg motociclist care a trecut pe langa un Clio si s-a postat langa el, a ridicat viziera si l-a atentionat pe sofer ca are oglinzile PLIATE!! Si soferul i-ar fi raspuns ceva de genul: Da-le dracu, ca si-asa nu ma uit in alea! =)) No comment!

Eu sunt geana in toata oglinzile cand merg cu masina si va marturisesc ca nu intotdeauna ii vad!! Am avut momente in care ma-am trezit cu el in coasta mea...nu stiam de unde a ajuns acolo si cand am recapitulat ultimul moment in care ma uitasem in oglinzi, trecusera cateva zeci de secunde bune, poate si cateva minute... :)). Oricum e un stres sa ii stiu in spate, asa ca fac pe dracu in 4 si-l las, si daca e nevoie opresc, numai sa-l vad trecut de mine :D
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 18 Apr 2010, 09:47

$1 scrie:$2... Oricum e un stres sa ii stiu in spate, asa ca fac pe dracu in 4 si-l las, si daca e nevoie opresc, numai sa-l vad trecut de mine :D

In sfarsit, recunosti ca motociclistii reprezinta un stres pentru conservari in trafic... =D>
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde YoYo_man » 18 Apr 2010, 10:19

$1 scrie:$2 să vă povestesc acum o secvenţă care îl va deranja pe vergacip şi asta pe bună dreptate:
vineri după prânz mergeam cu duba goală pe bd. Timişoara. la virajul stânga de pe str. Valea Cascadelor am observat un motociclist care îmi stătea în coastă în partea dreaptă. ştiam că o ia pe traseul ăla ca să mai evite din gropile aflate pe banda 2, şi din această cauză stă în unghiul mort al oglinzii.
Însă îl simţeam, ştiam că e acolo lăngă mine.
eu am trecut liniile de tramvai înaintea lui şi am accelerat aşa încât la prima staţie aveam cam 80... pe el l-am avut întotdeauna în vedere şi oglinda din dreapta fiindcă aşa a preferat el să meargă pe banda 1, mai fără gropi ca banda 2...
în dreptul acelei staţii era o bandă de gropi pe extrema stângă a drumului şi eu m-am tras mai pe dreapta, dar nu atât încît el să nu aibă loc prin dreapta mea; ar fi avut loc un autoturism lejer! se vedea minunea de la 3-400 de metri
atâta i-a fost!
a dat în frâne absurd, apoi m-a depăşit tot pe dreapta şi mai apoi a dat vreo 2 inferioare ca să mă facă să frânez şi să îmi arate gestul cu degetul mijlociu, iar apoi să demareze atât cât îi permitea cotoarba aia sport da veche...
a ajuns la semaforul de la bd. Timişoara cu str. Valea oltului şi s-a postat în fruntea coloanei.
deoarece mă cam scosese din pepeni fiindcă era un tembel, depăşesc coloana pe linia de tramvai şi mă postez fix în faţa lui doar ca să-şi ridice vizeta şi să-l întreb de ce mi-a dat-o aiurea...

aici s-a terminat cu eroismul: dacă încerca iar să-mi ia faţa se suia pe trotuar sau pe maşinile parcate.
dobitocul a făcut la dreapta, pe roşu, forţat pe str. Valea Oltului şi s-a dus dracului! n-a avut curajul să vorbim!

pentru muia aia nemeritată şi dată de un motociclist fără viziune a traficului voi aplica următoarea LOVITURĂ DE PEDEAPSĂ:

tuturor motocicliştilor întâlniţi în trafic nu le voi mai face loc pe lângă mine şi duba mea, iar celor care hîrîie acceleraţia să se facă văzuţi le voi închde unghiul de-al dracului!

această pedeapsă va ţine 2 săptămâni şi eu nu circul în toate zilele...
voi mai vedea... :)

inseamna ca toti ceilalti soferi pe care i-ai depasit la semafor si te-ai postat in fata lor, 2 saptamani nu vor mai lasa soferii de dube sa depaseasca, parcheze, accelereze...etc!
Ford Ka /2002
Smart ForTwo
MZ SuperMoto
Yamaha Booster 50
Ex-Ford Fiesta 1.4tdci - LUV2XLR8
Ex-Yamaha Skyliner 150
YoYo_man
Ford Freak

Maşina: Fiesta 1.4 TdCi

Mesajde verga_Cip » 18 Apr 2010, 10:25

Mai scrisesem pe undeva ca e un stres, am recunoscut-o de ai demult. Ideea e ca de obicei cand ii ai in oglinzi trebuie sa fi atent si la ei, motiv pentru care poti sa nu mai vezi ce e in fata :)). In plus, "capacitatea" (fizica, adica masa, marimi) motocicletei de a sta ori in stanga ori in dreapta ta (cu o masina nu prea poti dansa de pe o parte a benzii pe cealalata parte ale aceleiasi benzi, motorul da) si puterea ei de a duce motorul de la 50-150 km/h in mai putin de 4 secunde, timp in care tu abia ai timp sa scanezi oglinzile, reprezinta un real pericol si o reteta pentru accident, indiferent de vina. Si asta reprezinta un stres :D

Nu sunt inca lamurit cu aversiunea fata de motoare ... dintr-un anumit punct de vedere. E ca si cum ti-ai lua ST sau Cossie si ai merge cu ea la 60 km/h :D Nu se poate sa te manance un pic talpa si sa ii dai...i-am dat si eu cu diesel, Zanga a recunoscut ca i-a dat (cossie), Aliba la fel (fiesta ST)... (a nu se intelege ca au mers cu 200 prin localitati, dar atunci cand drumul ii permite ii da) ... adica nu iti iei masina de 200 cai ca sa mergi "usa de biserica" ...
bine bine, veti spune, cand drumul ii permite..DA, corect, insa pentru o motocicleta si 1 km este "drumul o permite" pentru ca poate prinde foarte rapid 150 si decelera la 60 in acest rastimp!

Ca o paranteza la chestia cu viteza, imi aduc aminte cu mare placere prima intalnire de la Arbore, cand in drum spre manastiri s-a gonit si cu 170 km/h (drum cu doar 2 benzi, una dus, una intors). Daca m-ati intreba acum as spune ca am fost natarai, insa atunci a fost COOL, ca in bancul cu vulturii si cu ursul!
Si apropos, am fost cu moto anul trecut la intalnirea de la Radauti si pe acelasi drum nu am depasit 145 km/h :d .. ce sa-i faci, batranetea =)) (si probabil si mai multa minte =)) )
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 18 Apr 2010, 12:09

Poti sa detaliezi ce inseamna "el in coasta mea" ?
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde verga_Cip » 18 Apr 2010, 13:16

Da, sta lipit de unul din stopurile tale (stg sau drp), usor iesit in laterala masini ... e ca sula in coaste (de la nenea Iliescu)
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 18 Apr 2010, 13:25

si e normal ? daca are acceleratie asa buna de ce tre sa stea lipit ? de ce tre sa fiu eu cu ochii in oglinzi in loc sa fie el in pozitie mai preventiva ? pana la urma eu tre sa ma asigur atunci cand schimb benzile, nu cand ma duc 10 cm mai in dreapta sau stanga in cadrul aceleiasi benzi, pt ca el sa vrea imparta banda cu mine (adica prea aproape pe ambele axe) sau considera ca linia dintre benzi e banda...
ca sa nu mai zic ca gropile ii afecteaza si indirect, adica eu tre sa stau cu ochii pe gropi si mai putin in oglinzi, desi ma uit relativ des in ele, dar asa cum ai spus nu te poti uita tot timpul...
Imagine
Cornel001
Membru Belit

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum